Serviciile de pasapoarte din 12 judete si din Bucuresti vor lucra luni, iar in alte patru vor lucra marti, anunta Ministerul de Interne. "Referitor la pozitia FADERE (...) - MAI ii asigura pe toti cei care isi preschimba pasapoartele in aceasta perioada ca facem toate eforturile pentru ca acest proces de eliberare a documentelor sa se faca intr-un mod cat mai operativ", a precizat Ministerul de Interne.

MAI adauga ca in lunile de vara numarul cererilor de preschimbare a pasapoartelor depaseste cu 80-90% valorile din restul anului, iar in unele judete numarul acestora se dubleaza in aceasta perioada.

"Din pacate, aceasta crestere semnificativa nu poate fi insotita si de dublarea numarului de ghisee sau de dublarea personalului care lucreaza la serviciile de pasapoarte. Lipsa de personal se resimte si in aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiti sa prelungim programele de lucru, sa amanam concediile din aceasta vara pentru multi dintre angajati sau sa gasim alternative de spatii destinate eliberarii de pasapoarte", arata MAI.

FADERE, o asociatie a romanilor din diaspora, i-a cerut ministrului de Interne, Carmen Dan, sa rezolve de urgenta situatia creata la ghiseele de eliberare a pasapoartelor, amenintand ca in caz contrar va face plangere penala impotriva acesteia.