Anonimul e-nainte de toate si-n Delta. Summer Well e la Buftea in weekend. Festivalul Luna Plina din Biertan te baga-n filme. Horror si fantastice. Fructele de mare au si ele festival: vor fi gatiti sute de creveti, mii de calamari, milioane de scoici. Festivalul de teatru Ideo Ideis te-nvata “cine te minte” in Alexandria, Teleorman – “minciuna” e tema festivalului. Bairam ca-n scara de bloc ai in Bucuresti. Vrei self-help? Ai Yogilates cu Carlos, arte martiale Choy Lee Fut cu maestri recunoscuti international, dar si un workshop despre suferinta ta, omule. In Vama Veche e tot vara: Sunset Festival si o petrecere pe plaja. Ce-ai zice sa te duci la Slobozia, in rulota, sa stai relaxat langa balta si sa faci terapie prin ras si terapie cu animale? Exista un event numit “Tabara in Rulote” la Slobozia. Da CLICK pe eveniment pentru detalii.

Evenimente weekend 10 AugustFoto: Haute Culture

7 – 13 AUGUST. IDEO IDEIS IN TELEORMAN. PE TINE CINE TE MINTE?

Festivalul de teatru e al tinerilor. Tema din acest an este: “Pe tine cine te minte?”. Te mint parintii cand esti mic ca Alba ca Zapada nu moare, ci doarme. Te mint povestile, stirile, filmele, fictiunile, politicienii. Te minti si tu pe tine pana ajungi sa te crezi, nu? Du-te la Alexandria, in inima de Teleorman, sa vezi daca te minte cineva la Festivalul de Teatru. Pentru cei care vin din Bucuresti, Alexandria este la 90 de km. Un shuttle bus gratuit al festivalului vafunctiona zilnic pe ruta Bucuresti - Alexandria si retur.

7-13 AUGUST ANONIMUL DIN DELTA

Sunt filme si de Jude si de Marinica, si de Malik si de Bakker, si de Giger, si de Ranta. Alearga-n Sfantul Gheorghe! Filme, rural, cool, ciorba de peste.

10 – 13 AUGUST. LUNA PLINA, HORROR SI FANTASTICA, Comuna Biertan, Sibiu

Luna Plina. Tresari? Varcolac evadat din iad. Blestem malefic. Sinsitru, foarte sinistru. Nu scapi de niciunul dintre aceste elemente naturale & fiinte maladive. Le vezi la Festivalul de la Biertan, axat in exclusivitate pe cinema-ul horror si fantastic. Stii cum e la Biertan? Sunt bisericile fortificate. Atmosfera de poveste gothic. Bampiri, gheonoaie, stafii, joimarite. Fiintele supranaturale din filme te vor face sa tresari de la un fleac: bunaoara, o musca bezmetica ce-si face veacul pe mana ta. Oroare! Teroare!O sa te sperie de sa ti se ridice fir cu fir parul in cap.

10 AUGUST. sarmaua&SIERANEVADA. CRISTI PUIU & POMANA

Filmul lui Cristi Puiu va fi proiectat la “Serile Filmului Romanesc”. Daca vreti sa stiti diferenta dintre o sarma pe bune (mestecata in tihna) si o sarma “in absentia” nicicand consumata de-a lungul filmului “Sieranevada”, atunci mergeti la film! Filmul este despre o pomana. Nu suna entertaining, dar o sa vedeti o scena in care nevasta isi acuza sotul ca primeste sms-uri de la o oarecare Milica! Ultimul film al lui Puiu este un tour-de-fotza despre un parastas deturnat delogoreea noastra esential umana.

10 AUGUST. Gentrificarea A CUI E RAHOVA?

A cui e Rahova? Gentrificare, evacuari si rolul culturii: dezbatere in Bucuresti. A cui sa fie Rahova? A lui Dumnezeu de sus. Tot El a facut si Rahova, el le-a facut pe toate. Am dat raspunsul corect? Nu stim. Ce este gentrificare? Nu stim.Sa vina un expert cat mai iute sa ne explice ce este aceea “gentrificare”.

10 AUGUST. SUFERINTA OMULUI cu Isaia si limonada gratis

Dr. Margie Anne Isaia tine o conferinta despre “Durerea pierderii si suferinta”. Margie Isaia. Asa se numeste medicul. Uite ce frumos explica: “Fie ca vorbim despre pierderea unui vis, de pierdea unei relatii, de pierderea statutului, de moartea unei persoane importante, de pierderea unui rol, pierderea sanatatii, de pierderea iluziilor sau orice altfel de pierdere, suferinta poate fi destabilizanta pentru psihicul uman.” Organizatorii ofera limonada gratis.

10 AUGUST. QI GONG & ARTA MARTIALA CHOY LEE FUT

Vrei sa descoperi practica Qi Gong a carei traditie dateaza de mai bine de 4 000 de ani, din China antica? Sunt 6 module care se vor desfasura saptamanal in Parcul Izvor, in fiecare joi incepand cu ora 19:00. Qi Gong (qi = energie, gong = munca) este o metoda a medicinei traditionale chinezesti care imbina miscarile placute ale corpului, concentrarea mentala si respiratia pentru a spori energia interna a omului. Practic cu Qi Gong te bagi si tu in seama la nivel mistic cu dimensiunile latitudine & longitudine si ai scapat de orice necaz, napasta, nefericire. Este stilul Choy Lee Fut Kung Fu.Nici nu poti sa vezi si sa auzi ceva mai martial decat Choy Lee Fut.

10 AUGUST. YOGILATES CU CARLOS

Workshop de Yogilates in Bucuresti. Yogilates vine de la Yoga + Pilates, nu de la ursul Yogi din desene animate. Yogilates este o metoda care lucreaza individul ca intreg, pe toate cele 3 niveluri al fiintei: corp, minte si esenta. Cumte lucreaza? Te bantuie un Carlos.

11 – 14 AUGUST. SUMMER WELL LA BUFTEA

Domeniul Stirbey din Buftea e luat cu asalt in weekend de trupele Interpol, Editors, Birdy, Glass Animals, METRONOMY, The Kills, NothingBut Thieves, HONNE, Oh Wonder , ROOSEVELT. The Bloody Beetroots.

11 – 13 AUGUST. FESTIVAL CU FRUCTE DE MARE

SUTE DE CREVETI & MII DE CALAMARI FRIPTI & MILIOANE DE SCOICI PE PLITE SI-N CEAUN 1 Festival cu Fructe de Mare cum n-a mai vazut Bucurestiul. Frigarui de creveti in cuib de spanac, calamari fripti si scoici pregatite in ceaun, salate mediteraneene si supe de midii gatite la tuci.Ai putea spune ca or s-o gateasca si pe Mica Sirena la Festival.

11 – 13 AUGUST. SUNSET FESTIVAL IN VAMA VECHE

Vin toate febletile hipsterilor si rapperii cinici in Vama Veche: Subcarpati, Professor P & DJ Akilles, CTC (DOC, Deliric & Vlad Dobrescu), Vita De Vie, Coma, E.M.I.L. , Argatu’, Nimeni Altu', raku, PHUNK B & gAZAh, Stinkin Slumrok {uk}, DJ Oldskull, Sunet Fin, The Purple Dandies, Aeon Blank, NoruNegru, Dru Klein, Battle MC , Romania. The Watcher, Keri, DJ Tony, Kamil S. Ori stati sa-l vedeti si pe domnisorulKamil S, ori v-ati dus degeaba. Cine este Kamil S? Dar ce, suntem enciclopedie? Nu stim nici noi.

11 – 13 AUGUST. GROOVE PORTOCALE & MOLOTOV

Event-ul suna suprarealist, de tipul: o portocala si un Molotov au fost depuse pe aceeasi masa. Dar nu este asa. Barul se numeste Molotov. Portocalele si groove-ul nu stim cum intra-n schema, insa organizatorii zic: “Ia-ti ochelarii de soare, un prosop si hai la mare.Ne vedem pe 11 august si incepem de la 9 seara. Nu stim cand terminam!”

11 – 14 AUGUST. PRIETENII, MARAMURESUL SI MOCANITA

Oare cum e sa locuiesti in sat maramuresan? Va fi o excursie. Se vor vizita obiectivele: Cimitirul Vesel Sapanta, Manastirea Barsana, Memorialul Durerii - Inchisoarea de la Sighetul Marmatiei, Cea mai inalta constructie din lemndin lume - Sapanta Peri. Du-te, se merge cu mocanita.

11 AUGUST. ART GROUP PERFORMANCE – SINE PROFUND

12 artisti de performance fac show. Uite descrierea event-ului: Adusi impreuna de sansa, 12 oameni se vor intalni la o rascruce, in Piata Unirii, Bucuresti. Se vor intalni doar o singura data inainte sa lucreze intr-un performance de grup. Mai multe straturi de posibile intersectari vor avea loc, cate mai multe, speram. E intersectia sectorului 1 cu sectoarele 2, 3, 4. Intersectia trecutului cu viitorul: Casa Poporului vegheaza. Prezentul actiunii vazut de trecatori. Prezentul nostru impartasit. Actiunea ne ajuta sa ne intalnim cu sinele nostru profund. Cu ajutorul apei si al copacilor, printre masini, pe asfalt,printre cladiri uriase si prea multe semne promotionale.” Suna innebunitor de artistic!

11 AUGUST. ZEITA de la CHITILA si SAMANII din CATELU-NOU

Tematica expozitiei „Zeite si samani in credintele stravechi. Plastica antropo-zoomorfa – de la arta la identitate” a fost influentata de structura colectiei de Arheologie a Muzeului Municipului Bucuresti, care detine o impresionanta varietate de figurine antropomorfe si zoomorfe. Ne plac zeitele si samanii. Iata: piesele provin din sapaturile arheologie desfasurate in preajma Bucurestiului la inceput de secol XX, in asezarile Boian-Gumelnita de la Vidra, Magura Jilava, Chitila Ferma, Cernica, dar si cele mai tarzii de la Catelu-Nou sau Popesti.Vrem sa vedem zeita de la Chitila & samanul din Catelul-Nou! O data in viata ies si ele in oras.

12 AUGUST. ORBITA LACUSTRA in SEARA DE VARA

O vizita la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti, la capatul careia oamenii se relaxeaza in cafeneaua muzeului, la o petrecere lejera pe terasa de pe acoperişul Palatului Parlamentului. De fundalul sonor al aceastei ediţii se vor ocupa baietii de la Orbita Lacustra, ghizii locali printre peisaje sonore stelare. MNAC o da interstelar. Frumos.

12 AUGUST. BLOC PARTY CU DJ

Amestec de sezon de r’n’b, hip-hop si variatiuni pe ritmuri de dancehall cu momente pop si nu numai. De la Beyonce la Chaka Khan, de la Missy Eliott la Migos, de la ‘80 la ‘90 la 3054, muzica traverseaza anii pentru o experienta fina si agreabila de bairam.O atmosfera cu izul ala retro de scara de bloc.

12 AUGUST. BATAIE CU NOROI in CIOLPANI

La Ciolpani poti face ca toate lighioanele pamantului in noroi. Distractia e in noroi. Pe 12 august. Ultimate Mudness se numeste cursa in noroi si vine din nou langa Bucuresti, pe circuitul de motocross de la Ciolpani.

12 AUGUST. TABARA IN RULOTE la SLOBOZIA si GIMBASANI

Evenimente si servicii: workshop autocunoastere, laughter yoga - terapie prin ras, ateliere pictura, atelier colorat, atelier stretching in natura. Bonus: natura - balta, WC, ore de relaxare in natura sub un deal, contact cu cerul - din foisorul cu bancute aflat in varful dealului (unde se poate sorbi cafeaua de dimineata sau savura apusul), somn pe un ponton de lemn de pe mini-balta cu pesti sau terapie cu animale: cai, magari, capre si ponei, pasari.“Relaxare fizica si mentala, provocare si schimbare, in 2 zile pentru si cu tine.”

12 AUGUST. PRIETENII, 7 IZVOARE SI CHEILE ZANOAGEI

Excursia promite Peisaje de vis, legende dacice, cascada cu apa vie, un pic de mister. Un traseu mai putin cunoscut din Muntii Bucegi. Da, in muntii Bucegi vezi daci & chestii misterioase.

13 AUGUST. STIL RETRO in GRADINA

Vrei sa te simti retro pentru o zi? Daca raspunsul tau este da, rascoleste-ti sifonierul, gaseste cele mai nebune si colorate haine. Cele care se asorteaza perfect cu duminica dansanta. Dress code la evenimentul din Bucuresti: imbracaminte colorata,asortata in stilul anilor '70-'80. Organizatorii au nostalgia modei ceausiste? Of., cine-i Ceausescu?