Cateva mii de oameni au asistat, vineri dimineata, in Piata Mare din Sibiu, la deschiderea celei de-a 27-a editii a Intalnirii traditionale a Sasilor, desfasurata sub motto-ul "In lume acasa, cu Transilvania in inima". Grupuri de dans din Transilvania, Austria si din Germania au deschis Intalnirea Sasilor cu un Festival de dans popular sasesc. Vezi in articol imagini cu dansuri populare sasesti si interviuri cu sasi plecati din Romania, care se afla la Sibiu pentru intalnirea traditionala.

Festivalul de dans popular sasescFoto: Hotnews

Ora 18:00: Concert de orga in Biserica evanghelica din Sibiu. Au fost interpretate lucrari ale lui Lani Smith, Rudolf Lassel, Samuel Markfelner, Brita Falch Leutert si Sebastian Raval. IMAGINI VIDEO de la concert:

Vezi in video imagini cu dansuri populare sasesti si interviuri cu sasi plecati din Romania, care se afla la Sibiu pentru intalnirea traditionala:

Povestile sasilor:

Dans popular sasesc in Piata Mare din Sibiu:

Trupa de dans a Forumului German din Sibiu danseaza un dans popular din zona zona Sibiului. Dansul reprezinta comuniunea in familie si se danseaza in principal primavara si la inceputul verii, spune Sebastian Arion, conducatorul trupei de dans. Trupa de dans a fost infiintata in 1991, are 50 de membrii, iar la inceput era formata in principal din sasi.

Dupa ce au plecat sasii, acestia au fost inlocuiti de copiii de la scolile cu predare in limba germana. La liceul Brukenthal este, incepand din clasa a V-a, un curs optional de dansuri populare.

Proiect sustinut de