ArtMania la Sibiu si citeste maine interviu cu Lacuna Coil in exclusivitate pe Haute Culture. Festivalul Strada Armeneasca te imbie cu armeni, bucate traditionale, bazar, dar si un recital Corina Chiriac. Pe Dambovita vine Ivan Patzaichin sa te invete sa vaslesti. Expozitia „Protest” iti aduce aminte de miscarile din strada cu un album de fotografie. In Gradina Botanica e Marele Picnic ShortsUP. La piscina: petrecere cu hit-uri de vara. Mergi in Costinesti? In Discoteca vine Doina Saxofon la Spuma Party. Vama Veche? Gasesti workshop-uri de Yoga, dans pe plaja sau bairam la local cu muzica optzecista. DA CLICK pe eveniment pentru detalii.

Ghid National de weekendFoto: Haute Culture

27-31 iulie

3 Smoked Olives Festival 2017, Festivalul “3 masline afumate”se petrece pe insula din Calarasi. Organizatorii ii zic: “acel loc magic din visele tale. Acea poarta prin care vrei sa evadezi. O insula izolata, cu nisip fin si o padure. Un taram mistic.” Tot ce nu pricepem este ce cauta maslinele in aceasta mizanscena fabuloasa? Hm. Probabil ca aceasta maslina de Calarasi are aceeasi functie ca a celebrului ghiul din “Stapanul inelelor”? Altfel de ce ne-ar spune organizatorii ca-i un taram mistic la Calarasi? Hai ca asa e.

28 – 30 iulie

Sibiu Artmaniacu Lacuna Coil, Devin Townsend Project, You and Me at Six și Riverside. Maine dimineata Haute Culture iti da sa auzi interviu Lacuna Coil in exclusivitate.

BUCURESTI Festivalul Strada Armeneasca, 3 zile in stil armenesc. Balci urban. Vin Corina Chiriac si Nicu Alifantis. AG Weinberger, Harry Tavitian & Cserey Csaba, Mahala Rai Banda si multi altii. Ce personalitati aduc armenii in bazar: Ermone Martaian (pictura pe sticla), Ciprian Zobuian (artisan patisseir & chocolatier), Mircea Tivadar (bijutier), dar si expozanti locali, cum ar fi Atelierul de Creatie, Chic Nails Bar sau Maison Ilia. Va faceti unghiile ca armenii, macati foietaje, va cumparati un brizbriz. Vrei sa te ghiftuiesti? Armenii aduc bucate traditionale pentru gurmandul hamesit: Tolma, Urfa Kebab, legume umplute, salate, baclavale, kurabia. Nu ti-e nici foame? Te duci la ateliere. Armenii te baga-n Vartavar sau bataia cu apa, dar si intr-un escape room (camere in care stai 60 de minute si rezolvi ghicitori & puzzle-uri) Haute Culture e la Festival sa-l isocodeasca pe romanul Dragos Bogdan (bragagiu).

Dambovita Smart River

Se pescuieste in Dambovita? Nu. Se face plaja pe trotuar? Nici. Ce se intampla? Se vasleste, mon cher! Vor fi plimbari in canotca si cu placile. Sambata 29 iulie, incepand cu ora 09:00, Ivan Patzaichin va imbraca in vesta de salvare si va da drumul la apa. Va fi competitia de vaslit in canotca de 10+1. “Indiferent de varsta, constitutie sportiva si experienta, puteti forma un echipaj de 11 pentru concursul de vaslit viteza, iar Ivan Patzaichin va fi in preajma, sa va invete sa manuiti pagaia.”, zic organizatorii. Daca nu stii sa inoti, e de preferat sa te plimbi romantic pe langa Biblioteca Nationala, sa faci o poza, sa te intorci apoi acasa si sa lansezi o barcutza de hartie in cada! Glumim, desigur.

28 iulie

Vernisaj expozitie ”Protest” & lansare album foto,Romania isi descopera constiinta civica (In sfarsit?): miscarile de strada au fost cele mai mari, ca amploare, din seria miscarilor de strada a ultimilor zece ani din Romania. Albumul de fotografie documentara „PROTEST” povesteste vizual aceste miscari civice, prin ochii fotografilor profesionisti, ale caror imagini au facut inconjurul lumii.

29 – 30 iulie

Marele Picnic ShortsUP, editia 4, Picnic. Cinema.Lancezesti si ruleaza scurtmetrajul. Iei o rosie, o branza (brie, ca sa fii un pic snob), un muschi afumat feliat si manaci pe iarba. Bineinteles, e doar o ironie. Picnicul nu-i de fapt picnic campestru. E cu filme destepte. “An de an, in plina vara, orasul pastreaza o insula de evadare: loc de intalnire pentru cinefili, pajiste intinsa pentru iubitori de natura, spatiu deschis pentru intalniri neintamplatoare.”, zic organizatorii care adauga o descriere de toata poezia: “weekend-ul filmelor scurte sub cerul liber”. Va fi un ecran gonflabil ancorat printre copaci. Un curs de frisbee. Atelier de gatit. Plus tipicul album foto pe care organizatorii il vor posta pe Facebook dupa ShortsUP, unde poti sa-ti dai singur tag dupa ShortsUP. Vei aparea in fotografia din social media astfel: in iarba frumos tunsa, printre prieteni, in timp ce urmareai meditativ scurtmetraje. Cool, este?

29 iulie

COMUNA COSTINESTIDoina Saxhophone & Spuma Party, 29 iulie,Disco Ring Doina Saxofon canta la o petrecere cu spuma dintr-o discoteca situata in Costinesti. Atat am avut de spus.

VAMA VECHE Concert Cristi Minculescu & Iris La Barba Neagra Vama Veche,29 iulie Canta baietii de la Iris in Vama Veche. Putin Respekt!, nu mai bea, ca sa-i privesti in ochi.

Proiectii „Nosferatu” in curtea de onoare a MNAR,Horror clasic la Muzeu. Nu stii cine-i Nosferatu? Un bampir. Uratel. Hidos. Costeliv. Cu gherutze. Foarte celebru. In conexiune cu expozitia “Noul romantism negru / New Black Romanticism”, Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) ca cheama sa vizionati doua ecranizari de exceptie ale cartii lui Bram Stoker, Dracula: „Nosferatu: Phantom der Nacht” (1979), regizat de Werner Herzog si „Nosferatu: eine Symphonie des Grauens” (1922), regizat de F. W. Murnau.

Summer Hits Party Rasuna hiturile verilor trecute.

Petrecerea apeleaza la coarda sensibila, nostalgie si abilitati locomotorii. Gen: dansezi sau nu? “Va invitam sa retraim impreuna frumusetea hiturilor care au ridicat nivelul de distractie la cote maxime.”. Bine. Dress code: indraznet, pentru seri de vara hot.

Sambata dam discoteca!, 29 iulieOrganizatorii au invitat pentru dumneavoastra trei figuri importante ale anilor 80 si a celor ce au urmat, Dj faimosi ca Jiji si Cucui. Cica "Interzis minorilor sub 30 de ani!”.

Music Is The Answer at Shut-up Beach, 29 iulie Muzica pe plaja.Cliseic. Insa dress code-ul e strict. Uite ce ni se spune: “Poti sa te imbraci ca un rockstar sau ca o groupie. Poti sa porti orice: de la denim la piele. Dar sa nu uiti sa porti unul dintre aceste accesorii: tatuaj, piercing sau…atitudine de rockstar”. Of. Poti sa-ti faci tatuaj si piercing pana-n weekend. Dar cine-ti procura tie atitudinea de rockstar?

30 iulie

Sa-ti dea Duminica sanatate #2 cu Claudia & Tita.Doua fete: Claudia si Tita. Dau petrecere la Palatul Universul. Au intocmit playlist. Au energie. Te obliga la dans & balans.

Curs Reiki Nivelul 1 in Bucuresti. Acum sa ne descretim fruntile cu Reiki.

Acest curs este destinat tuturor: pentru cei care iau contact cu Reiki pentru prima data, dar si celor mai avansati care doresc sa aprofundeze Reiki sau sa cunoasca aceasta metoda traditionala Komyo Reiki Do. Vrei, nu? Initiatorul acestui sistem este sensei HYAKUTEN INAMOTO. Incurajarea celorlalti de a trata folosind mainile (vei invata cum sa pui o mana pe umar altui om ca sa-i treaca o durere). Imbunatatirea mintii si a corpului (mai ales a mintii, speram!). Punctul culminant si invatatura ultima va fi: Atingerea pacii absolute interioare. Cum? Tot cu mana. Am hohotit, tu pune mana, daca vrei!

Fortul Afumati Bike Trip

O plimbare relaxanta pe bicicleta la fortul Afumati si prin imprejurimile Bucurestiului. De cate ori ti-ai dorit sa vezi Fortul Afumati si n-ai avut ocazia? Acum e momentul. Vei ajunge, in sfarsit, asa cum tot timpul ai sperat, la Fortul Afumati.

Tot pe30 iulie In traducere libera: petrecere la piscina.Vin Dj Crash si Mc Johnnie Rush, ei fiind niste oameni care vor pune muzica.

You Only Live Once,30 iulie Petrecerea e exclusiv pentru ceea ce organizatorii numesc: The Vintage Dude (Fantele de Moda Veche). Mergi doar daca ai suflet de filfizon!

Din categoria evenimentelor ce deriva din motto-ul "Nu putem opri valurile dar putem invata sa facem surf", vaprezentam acest Workshop de la mare.In viata ta lucrurile nu sunt asa cum iti doresti? Te intrebi de ce ti se intampla tocmai tie situatii neplacute? Ai nevoie de o schimbare in viata ta! Yoghinii te invita la mare. “Vom lucra atat in grup cat si individual exercitii de Yoga, mindfulness”. Important: Poti alege 1 Problema (Una Singura) pe care o poti rezolva prin coaching individual. Cu ce vei pleca? Cu un set de tehnici pe care le vei putea practica zilnic pentru trezirea SINELUI interior, echilibrare si relaxare. Cel mai frumos detaliu pe care l-am descoperit pe pagina de Facebook a evenimentului este ca pentru participare trebuie sa trimiteti un sms cu textul "vreau sa ma redescopar" la un numar de telefon indicat de organizatori.