Fostul procuror anticoruptie Mircea Negulescu ar putea fi urmarit penal de catre procurorii Parchetului instantei supreme pentru cercetare abuziva si influentarea declaratiilor. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost sesizata de catre procurorii ploiesteni dupa ce mai multe persoane, martori si inculpati intr-un dosar penal, l-au acuzat de presiuni si amenintari, potrivit news.ro.

Fostul deputat PSD Vlad Cosma, omul de afaceri Petrica Usurelu, omul de afaceri Razvan Alexe, denuntator in mai multe dosare ale DNA Ploiesti, dar si alte persoane audiate in dosarul Parchetului de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti privind finantarea ilegala a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012 l-au acuzat pe procurorul de caz de la acea data ca apeleaza la presiuni si amenintari, datele fiind cuprinse in rechizitoriul prin care dosarul a fost trimis in judecata.

"Cu ocazia audierii, inc. Cosma Vlad Alexandru, Alexe Razvan, Usurelu Petrica si martorii XXX si XX au sustinut ca in cursul urmaririi penale procurorul de caz a exercitat presiuni si amenintari fata de anumiti inculpati si martori in scopul obtinerii de probe si a dispus masuri de protectie fata de martori care au dat declaratii nereale la sugestia acestuia. (...) De asemenea, inculpatul Cosma Vlad Alexandru a sustinut ca prezenta cauza reprezinta o cercetare abuziva a procurorului de caz de la acea data, bazata pe probe obtinute prin amenintare sau constrangere", spun anchetatorii.

Surse judiciare au confirmat ca procuror de caz la cea data era Mircea Negulescu.

Astfel, procurorii PCA Ploiesti au dispus "disjungerea si declinarea in favoarea Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii urmaririi penale fata de XX, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Campina ( procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti la data faptelor) sub aspectul savarsirii infractiunilor de cercetare abuziva, prev. de art. 280 alin. 1 si 2 Cp. si influentarea declaratiilor".

Fostul deputat PSD Vlad Cosma, fiul fostului presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma, a fost trimis in judecata alaturi de omul de afaceri Petrica-Lucian Usurelu si de Razvan Alexe, denuntator in mai multe dosare penale instrumentate de DNA Ploiesti, pentru fapte comise in legatura cu sponsorizarea ilegala a campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

Dosarul a fost instrumentat de PCA Ploiesti si trimis pentru solutionare Tribunalului Prahova.