Instanta a admis vineri cererea Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Gorj de preluare in regim de urgenta a minorului agresat de mama, relateaza Agerpres. Cu toate acestea, atat mama, cat si fiul au refuzat sa se desparta cand Politia din Gorj a mers la casa familiei sa il ia pe baiat si sa il dea in grija statului, potrivitDigi 24.

Reprezentantii Protectiei Copilului Gorj au depus o actiune in instanta pentru preluare in regim de urgenta a minorului in varsta de 13 ani, elev olimpic, care a fost agresat joi de catre mama sa, medic la Centrul Medical Judetean al MAI.

Purtatorul de cuvant al DGASPC Gorj, Corina Dragan, a afirmat joi, pentru Agerpres, ca intre mama si copil a fost o discutie, minorul declarand autoritatilor ca nu a vrut sa sustina un proiect la scoala, considerand ca nu e suficient pregatit si nu voia sa o dezamageasca pe mama sa, acesta fiind, conform primelor cercetari, motivul pentru care femeia si-a agresat fiul.

Mama copilului este cercetata de catre politistii gorjeni, care i-au intocmit femeii dosar penal, dupa ce baiatul a ajuns la spital cu mai multe vanatai pe corp.