Catalin Beciu, cel care a descris protestele masive din Romania drept o "manifestatie nazista" la care participa "niste cretini", a fost propus pentru excludere din ALDE.

Catalin BeciuFoto: Agerpres

"Comisia de Fuziune a ALDE, cel mai inalt for de conducere al partidului Alianta Liberalilor si Democratilor, a hotarat, conform statutului, sa propuna Delegatiei Permanente Nationale excluderea domnului Catalin Beciu, ca urmare a declaratiilor politice grave care au afectat imaginea partidului si care se indeparteaza de principiile liberale, democratice si de respect a drepturilor fundamentale ale cetatenilor, cu referire speciala la libertatea de exprimare.

Delegatia Permanenta Nationala va analiza in proxima sedinta propunerea Comisie de Fuziune si va decide pe baza votului membrilor sai", a precizat ALDE, luni, intr-un comunicat de presa.

Vicepresedintele ALDE Catalin Beciu, fost secretar de stat in Ministerul Energiei si unul dintre fondatorii partidului, scria in 19 ianuarie pe Facebook, despre protestele impotriva legii gratierii, ca a fost o "manifestatie nazista", iar protestatarii au fost "niste cretini". "Animalelor, mi-e scarba de voi", continua el, care apoi spune ca "face spume". "Jos Kovesi, Iohannis" scrie el, inainte de a afirma ca este "om de afaceri".

El a revenit cu o noua postare joi seara dupa ora 21.00, in care reia aceleasi declaratii si afirma: "Inainte sa imi analizati limbajul folosit in postare, la adresa manifestantilor, va atrag atentia ca m-au facut mizerabil, prin scandări, la maxima audiență, pe toate televiziunile".

A doua zi, acesta s-a autosuspendat din functia politica.