Cred ca este de preferat sa avem tablete in scoli intai si abia apoi sa rezolvam cu toaleta din curte. Este citatul unui director al Samsung Romania care a reusit sa devina viral pe internet si care a trecut si granitele tarii, ajungand pe un site francez. Pe Facebook declaratia a fost intens comentata si oficialul Samsung a fost criticat de foarte multi, cei mai duri calificand declaratia ca fiind aberanta. Cei mai ingaduitori spun ca omul a avut o exprimare nefericita si ca a fost oarecum scoasa din context. Declaratiile complete le puteti citi pe Ziarul Financiar. Oficialul Samsung si-a cerut scuze miercuri pentru "exprimarea nefericita de ieri" si spune ca isi retrage declaratia.

Cristian Cojocaru, seful diviziei telecom la Samsung RomaniaFoto: Samsung

Declaratia a fost facuta de Cristian Cojocaru, directorul diviziei telecom de la Samsung Romania, la o conferinta de tehnologie organizata de Ziarul Financiar.

Evident ca declaratia a fost "taxata" dur pe Facebook, oficialul Samsung fiind rugat chiar sa stea cu o tableta pe WC-ul din fundul curtii. Cei mai intelegatori au spus ca citatul a fost scos din context si ca declaratia nu ar fi trebuit sa ajunga stire si sa fie mediatizata. (Lucru imposibil daca ne gandim ca a fost facuta la o conferinta de tehnologie n. a,).

Evident ca nu au lipsit nici glumele cu tablete si telefoane care explodeaza, dat fiind ca este foarte recent uriasul scandal Galaxy Note 7.

Cristian Cojocaru si-a cerut scuze miercuri pentru "exprimarea nefericita de ieri" si spune ca isi retrage declaratia.

Interesant este ca un site francez - phonandroid.com - a preluat declaratia si o comenteaza intr-un articol cu titlul: Pour Samsung Roumanie, les tablettes a l¬ecole sont plus importantes que les toilettes.

Francezii spun ca, daca in Franta o astfel de declaratie ar fi considerata un pic ciudata, in Romania ea atinge un punct sensibil fiindca in multe scoli de la sate toaletele nu sunt in cladirea scolii, ci in curte, iar scolarii trebuie sa iasa din cladire ca sa le foloseasca, indiferent cat de rea este vremea.

Discutia nu este noua: ar trebui sa digitalizam scolile, in conditiile in care multe sunt darapanate? La un eveniment organizat de Samsung in 2013, exact pe tema tabletelor in scoli, cand Remus Pricopie era ministru al educatiei - s-a ridicat problema.

Pricopie a tinut sa le raspunda si celor care spun ca, in conditiile in care o parte din scoli stau sa cada, e exagerat sa vorbim de tablete si smart TV, explicand ca trebuie sa ne ocupam in acelasi timp de mai multe lucruri "Faptul ca inca avem probleme in sistem nu inseamna ca trebuie sa blocam acest proiect. Cineva a spus ca trebuie sa terminam scolile de reparat si apoi sa ne ocupam de digitalizare. Eu cred ca trebuie sa le facem in acelasi timp si pe unele si pe altele. Pentru fiecare problema avem o foaie de parcurs destul de clara".