Cei doi barbati care au evadat de la Sectia 19 de Politie, precum si sotia unuia dintre ei, au primit mandate de arestare preventiva, pentru evadare, respectiv inlesnirea evadarii, deciziile fiind luate de magistratii Judecatoriei Sectorului 5, potrivit unor surse din Politia Capitalei, citate de Agerpres.

Decizia poate fi contestata de catre cei trei.

Peste 100 de politisti din cadrul DGPMB, impreuna cu procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, au efectuat vineri dimineata douasprezece perchezitii in Bucuresti si in judetele Ilfov si Giurgiu si au pus in aplicare trei mandate de aducere, in cauza penala privind evadarea celor doi barbati din Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Sectiei 19 Politie.

Sotia unuia dintre evadati, Alexandra Tulli, a fost retinuta vineri in urma actiunii politistilor.

Potrivit unui comunicat al DGPMB, 10 persoane au fost audiate vineri la sediul Politiei Capitalei, despre care exista date ca ar fi inlesnit si sprijinit evadarea celor doi barbati.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Doua persoane arestate preventiv Costel Grosu si Marius Renato Tulli au evadat, duminica trecuta, in jurul orei 12,30, din curtea de aer a Centrului de Retinere si Arestare Preventiva a Sectiei 19 Politie. Politistii l-au prins luni dimineata pe Costel Grosu, iar joi pe Marius Renato Tulli, intr-o localitate de pe raza judetului Ilfov.

Cei doi erau incarcerati in baza unor mandate de arestare preventiva pentru furt calificat si, respectiv, infractiuni informatice.