Reprezentantii "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" Transilvania le cer anchetatorilor sa dea publicitatii probele pe care le au impotriva liderilor organizatiei, in baza carora acestia sunt cercetati, purtatorul de cuvant Toth Balint solicitand, de asemenea, partidelor maghiare "sa ia atitudine", informeaza Mediafax.

Toth Balint, purtatorul de cuvant al "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" Transilvania, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Secuiesc, ca procurorii au tras concluziile legate de Szocs Zoltan dintr-o "presupusa conversatie", in timp ce la perchezitiile de marti au gasit doar cateva volume semnate de Wass Albert, "care nu sunt bombe si nu sar in aer".

Potrivit informatiilor postate pe pagina de Facebook a organizatiei, Toth Balint a cerut autoritatilor sa dea publicitatii intreaga conversatie care ar fi avut loc in 10 octombrie intre Beke Istvan si Szocs Zoltan, intrucat in ziua mentionata, conform purtatorului de cuvant, cei doi nu au luat legatura nici telefonic, nici personal.

Totodata, Toth Balint a cerut autoritatilor sa dea publicitatii si rezultatele anchetei pirotehnice facute in cazul lui Beke Istvan, afirmand ca acestia nu au probe legate de fabricarea de bombe.

"Vrem sa stim din ce motive sunt supravegheati membrii organizatiei noastre, organizatie care se ocupa de evenimente culturale si sustine demersurile pentru autonomie. Intrebarea este daca si alti reprezentanti ai ONG-urilor similare sunt supravegheati?", a spus Toth Balint.

In opinia acestuia, cercetarea membrilor "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" poate fi considerata violarea unor drepturi fundamentale.

De asemenea, Toth Balint a cerut partidelor maghiare din Romania "sa ia atitudine" in cazul lui Beke Istvan si Szocs Zoltan.

Presedintele "Miscarii de Tineret 64 de Comitate" Transilvania, SzocsZoltan, acuzat ca i-ar fi instigat pe membrii organizatiei sa confectioneze dispozitive explozive, unul dintre acestea urmand sa fie detonat in Targu Secuiesc, de Ziua Nationala a Romaniei, a fost arestat preventiv in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti a admis, miercuri seara, propunerea procurorilor Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si a dispus arestarea preventiva a lui SzocsZoltan pentru 30 de zile.