Ministerul Apararii va incepe saptamana viitoare cel mai amplu exercitiu militar de pana acum, care se va desfasura in toate orasele mari din Romania. Oficialii vorbesc despre simulare unei posibile situatii de razboi.

7.000 de angajati din structurile de securitate ale tarii au fost pregatiti. Exercitiul vine la putin timp dupa ce in Bucuresti si alte 5 tari europene au fost activate centrele de comanda NATO, de unde vor fi coordonate fortele militare din regiune in situatii de criza.

Zeci de transportoare blindate au parasit vineri unitatile din zona Dobrogei, dar si din Bucuresti si s-au indreptat in coloane spre poligoane. Actiunea face parte din prima etapa a unui exercitiu de amploare, care vrea sa arate cat de pregatita este Romania sa reactioneze in situatia in care apar amenintari.

Primii care au fost implicati in actiune au fost astazi 7000 de angajati din armata, politie, servicii secrete, sanatate, transporturi si comunicatie. 800 de masinarii de lupta sau transport au fost si ele mobilizate.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV