86 de sesizari penale facute de Directia Antifrauda in ianuarie si februarie

de Red. Stiri     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2015, 11:24 Actualitate

In primele doua luni din 2015, Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF a facut 86 de sesizari penale, valoarea totala a prejudiciului fiind de 459,71 milioane de lei (circa 104 milioane euro), potrivit unui comunicat al institutiei. 87% din aceste sesizari penale se refera la prejudicii mai mari de un milion de euro, dat fiind ca linia prioritara de actiune a Directiei Antifrauda este reprezentata de investigarea si instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata sistematica.

Tot in primele doua luni din 2015 Directia Antifrauda a confiscat bani, venituri din activitati ilicite si bunuri totalizand 21,73 milioane lei (circa 4,9 milioane euro) si a dat amenzi in valoare totala de 6,89 milioane lei (circa 1,6 milioane euro). De asemenea, a instituit 259 masuri asiguratorii in valoare totala de 396,49 milioane lei (circa 90,1 milioane euro).


In ceea ce priveste anul 2014, Directia Antifrauda a facut 714 sesizari penale cu o valoare aferenta a prejudiciilor de 3,47 miliarde lei (787,6 milioane euro) si a confiscat bani, venituri din activitati ilicite si bunuri in valoare de 279.835.918 lei (63,6 milioane euro)

Printre cele mai mari cazuri de evaziune din 2014 se numara investigarea unui grup infractional organizat in domeniul producerii si comercializarii alcoolului, acuzat ca a produs bugetului un prejudiciu de 8,4 milioane euro. Doua cazuri din domeniul farmaceutic insumeaza un prejudiciu estimat la 6,6 milioane de euro - o retea de opt firme din Bihor si o retea din Bucuresti. De asemenea, Directia Antifrauda a anchetat situatia din sectorul de vanzare a fructelor si legumelor in marile lanturi de supermarketuri, identificand un prejudiciu de 24 milioane de euro.
[P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

422 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi