​Dean Thompson, Insarcinatul cu Afaceri al Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, a fost invitatul lui Cristian Leonte in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si PROTV News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jurnalistul Pro TV l-a intrebat pe oficialul american ce se va intampla daca Rusia va avansa, asa cum s-a intamplat cu regiunea Crimeea din Ucraina.

"Am vazut ca a avansat foarte rapid, in mai putin de un an, in Crimeea, iar acum in estul Ucrainei. S-au oprit numai ca sa mentina teritoriile deja ocupate, asa ca aceasta e situatia de facto. Daca Rusia avanseaza? Voi fi sincer cu dv. Sunt chestiuni pe care le-am discutat deja cu colegii nostri din NATO. Avem cei mai buni strategi militari din lume, care analizeaza toate scenariile posibile, asa ca n-ar fi foarte responsabil din partea mea sa spun altceva decat ca suntem hotarati sa le aratam ca exista consecinte. Iar acum sunt sigur ca analizam o vasta gama de posibilitati. Pana acum, am oferit un ajutor consistent Ucrainei, dar luam in considerare si alte optiuni.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV