O tara ortodoxa a votat un presedinte luteran, o alta – un premier ateu. Cat de mult mai conteaza religia in politica in zilele noastre?

HotNews.roFoto: Hotnews

Un citat atat de faimos incat a devenit cliseu spunea ca “Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc”. Cat de actuala mai este insa aceasta fraza atribuita, probabila abuziv, scriitorului si politicianului francez Andre Malraux, intr-o epoca in care 20% dintre cetatenii Europei se declara atei – si la fel fac si cel putin cinci lideri ai unor state europene? Cum religia si religiozitatea sunt printre cei mai subiectivi indicatori, am incercat sa cautam un raspuns obiectiv in statistici.

In infograficul interactiv de mai jos am pus la un loc mai multe date: procentul de persoane care se declara religioase in fiecare tara, credinta cu cei mai multi adepti (sau necredinta, in cazul catorva state), dar si credinta liderului tarii – presedintele, in cazul republicilor prezidentiale si semi-prezidentiale, premierul in cazul republicilor parlamentare si monarhiilor constitutionale.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV