Romania are viitor pentru ca are cine sa o salveze. Intr-un sistem sanitar in deriva, o mana de medici merg impotriva curentului: s-au intors din strainatate sau au refuzat contracte generoase pentru a face aici medicina pentru oameni.

Au dezgropat vechile principii ale medicinei care pun in centrul atentiei pacientii. Le vorbesc pe limba lor cu empatie. Iar toate astea se intampla intr-un spital privat din Bucuresti, unde fondatorii, de profesie medici, iau doar salarii, iar profitul il investesc in vieti salvate gratuit si cursuri de supraspecializare pentru medicii rezidenti care vor sa ramana in tara.

Cristina Mihoc e unul din putinii rezidenti neurochirurgi care n-au plecat din tara. Sotul ei, tot medic, a plecat in Anglia cand si-au dat seama ca, financiar, nu pot supravietui. "Cel mai mult am castigat in august cand am avut opt garzi si am castigat 27 de milioane" a povestit ea. In Timisoara locuieste impreuna cu fiul lor de cinci ani si bunica intr-un apartament cu doua camere oferit de spital in care poate sta pana la terminarea rezidentiatului. Inca din vara a inceput sa faca planuri pentru viitorul profesional. Prima optiune: strainatatea.

Citeste mai mult pe Stirile ProTV