Aproape 300 de mii de dolari din conturile companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) au fost puse sub sechestru de procurorii romani in cadrul unei investigatii penale pentru spalare de bani demarate toamna trecuta impotriva firmei care doreste sa exploateze aurul din Apuseni. Reprezentantii companiei spun ca sunt investigati fiindca au cumparat haine "outdoor" de la firma Kadok Interprest SRL, firma despre care procurorii romani spun ca este doar un bidon pentru spalare de bani.

Informatia a fost facuta publica in ultimul raport de activitate al companiei mama Gabriel Resources, cea care detine 80 la suta din firma romaneasca RMGC. Gabriel Resources, firma listata pe bursa din Toronto, a avut obligatia sa mentioneze in acest raport ancheta demarata de catre autoritatile romane impotriva subsidiarei sale.

RISE Project a dezvaluit, in noiembrie 2013, ca RMGC a fost pusa sub urmarire penala in amplul dosar de evaziune fiscala si spalare de bani, in care a fost arestat fostul consilier guvernamental, Marcel Pavaleanu. Procurorii investigheaza peste 100 de firme si tranzactii de zeci de milioane de euro facute inclusiv de "firme fantoma", unele dintre ele detinute de personaje din Serbia care sunt cel mai probabil doar interpusi ai adevaratilor beneficiari ai fraudei.

Citeste tot articolul pe RiseProject.ro