Surse social democrate au declarat luni pentru Hotnews.ro ca exista nemultumiri in interiorul partidului vis-a-vis de protocolul semnat cu UDMR si nominalizarea ministrilor Cabinetului Ponta III. Liderii din teritoriu sunt nemultumiti de faptul ca nu au fost consultati in stabilirea noului Cabinet si ca Victor Ponta a anuntat nominalizarile inainte de a supune la vot in sedinta Comitetului executiv a PSD.

Dupa sedinta Comitetului Executiv, social-democratii parlamentari si liderii de organizatii s-au intalnit cu Victor Ponta la hotelul Rin, detiunut de Robert Negoita.

Potrivit surselor citate, mai multi lideri din teritoriu sunt nemultumiti de modul cum a procedat Victor Ponta in negocierile cu UDMR si de componenta Cabinetului Ponta III.

Artizanii negocierilor cu UDMR au fost Victor Hrebenciuc si Victor Ponta, iar Liviu Dragnea si Marian Oprisan nu au fost implicati.

Prima nemultumire a pesedistilor din teritoriu este faptul ca nu au avut niciun drept de a negocia candidatii pentru portofoliile in Guvern.

"Am aflat de la televizor cine sunt ministrii, componenta Guvernului. Negocierile si nominalizarile in Guvern s-au facut in cel mai mare secret fara consultarea partidului, iar pe parcursul zilei nimeni in afara de Victor Ponta si Hrebenciuc nu stia cum va arata lista viitorului Cabinet. Au venit cu nume de care nu stie nimeni din partid. Au facut un Guvern de tehnocrati si nu au consultat partidul. CEX-UL s-a tinut dupa ce a anuntat componenta Guvernului", au explicat, sursele citate, o parte din reprosurile aduse lui Victor Ponta.

De asemenea, pesedistii considera ca Ponta a facut prea multe compromisuri UDMR. "Protocolul cu UDMR dezavantajeaza clar partidul. Noi am facut campanie impotriva autonomiei, impotriva arborarii steagului maghiar si autonomiei UMF, si acum am acceptat toate aspectele pe care le-am combatut. Este munitie de tun pentru Basescu si Opozitie iar dincolo de asta cum explicam electoratului, de ce am acceptat asta", au declarat sursele din PSD.