Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a fost numit sef al Departamentului pentru situatii de urgenta creat in cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne. Departamentul pentru situatrii de urgenta a fost infiintat printr-o Ordonante de Urgenta aprobata in sedinta de Guvern de miercuri.

Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, in deschiderea sedintei de Guvern desfasurate saptamanal ca "avem un act normativ prin care imbunatatim sistemul de coordonare in situatii de urgenta in cadrul ministerului de Interne. Vom construi Departamentul pentru interventii la Situatii de Urgenta, departament care va avea in mod sigur in coordonare ISU, Inspectoratul General de Aviatie, dar si coordonarea operativa a ceea ce inseamna Ambulanta, unitatile de primiri-urgente. Deci, ceea ce practic are, in mod clar, in coordonare din prima secunda cand avem situatii de urgenta. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat si evident cred ca astazi cel mai potrivit este domnul Arafat pe care-l voi si numi astazi in functie".

Raed Arafat a sustinut prima informare in calitate de sef al Departamentului pentru situatii de urgenta cu ocazia sedintei comandamentului de iarna de la Palatul Victoria de la ora 15:00.