Noua lege privind cainii maidanezi ar urma sa prevada eutanasierea animalelor: "Daca dupa 7 zile cainele nu este revendicat si nici adoptat atunci se eutanasiaza", a declarat luni Sorin Oprescu, prezent la sedinta Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. De asemenea, sintagma "reintoarcere in teritoriu" va disparea din textul noii legi, a anuntat primarul Capitalei: "Reteritorializarea lor nu este absolut deloc in regula." Surse parlamentare declarasera, anterior, pentru Hotnews.ro, ca legea cainilor comunitari va fi modificata luni de catre Comisia Juridica si va fi adoptata in cursul acestei saptamani de catre Camera Deputatilor.

"Se va merge pe varianta ca timp de cateva zile cainii adunati de pe strada sa stea in adaposturile amenajate de catre autoritati. Daca nu sunt adoptati, primarii vor fi obligati sa-i eutanasieze" au explicat sursele citate.

Desi Comisia Juridica a Camerei Deputatilor avea programata dezbaterea proiectului de lege miercuri, 11 septembrie, Biroul Permanent a cerut comisiei ca dezbatere sa aiba loc luni.

Sursele citate sustin ca proiectul amendat de catre Comisia Juridica are sanse mari sa fie adoptat in cursul acestei saptamani de catre plenul Camerei Deputatilor si sa mearga spre promulgare la presedintele Traian Basescu.