Nominalizarea Ramonei Manescu pentru portofoliul de la Tranporturi a fost propusa si sustinuta de catre presedintele Crin Antonescu fara a a exista obiectii din partea membriilor Biroului Politic al PNL. Ramona Manescu este de profesie jurist si intreaga activitate din ultimii ani si-a desfasurat la Bruxeles in calitate de europarlamentar, fara legatura insa cu portofoliul Transporturilor. Ce a recomandat-o pentru nominalizarea la sefia Transporturilor? Potrivit declaratiei lui Crin Antonescu - "experienta internationala" si faptul ca este "un om de anvergura". Neoficial insa, liberalii recunosc ca in primul rand increderea pe care Antonescu o are in familia Manescu. Apropierea lui Rares Manescu (actual primar al; Sectorului 6) si Ramonei Manescu de liderul PNL este cunoscuta atat in cercurile liberalilor, cat si de presa, si a fost recunoscuta de insusi Crin Antonescu.

Ramona si Rares ManescuFoto: AGERPRES

Ramona Manescu este sotia primarului sectorului 6 al Capitalei, Rares Manescu. Ramona Manescu, de profesie jurist, nu are specializare in domeniul Trasporturilor, ci mai degraba in domeniul apararii si sigurantei nationale.

"A fost propunerea presedintelui, toti stim cum stau lucrurile si nu a existat nicio alta sugestie la sedinta. Antonescu are nevoie de cineva in care sa aiba incredere totala pentru sefia Transporturilor, iar Ramona Manescu este solutia cea mai buna in contextul in care Ponta a strambat din nas la Sapunaru. Toata lumea stie ca exista o relatie de prietenie intre Antonescu si familia Manescu", au explicat sursele liberale pentru Hotnews.ro.

Rares Manescu este unul dintre liberalii cu legaturi puternice de afaceri cu asa-numitul grup de la Monaco, o grupare de influenti oameni de afaceri romani cu relatii in toate partidele politice.

In ceea ce priveste relatia cu liderul PNL, Antonescu l-a catalogat pe Rares Manescu in campania electorala din 2012 "prietenul sau de 20 de ani". Crin Antonescu a participat la lansarea candidaturii acestuia la primaria sectorului 6 si a avut numai cuvinte de lauda la adresa acestuia.

  • Crin Antonescu: "De 20 de ani am un prieten, prietenii sunt rari in politica pentru ca in politica este vorba de interese (....) Prietenia ca si dragostea nu se leaga pe interese si daca am un prieten in politica de 20 de ani si pentru inca 20 de ani acela este pur si simplu Rares Manescu" 

La randul sau, Rares Manescu scria in urma cu in an peblog ca presedintele PNL este "speranta a milioane de romani" si ii indemna pe liberali sa fie uniti in jurul liderului lor.

  • Rares Manescu: "Astazi, de numele lui Crin Antonescu se leaga speranta a milioane de romani. Presedintele PNL este cotat ca fiind personalitatea politica in care romanii au cea mai mare incredere. De aceea, spun eu, ca noi, membrii PNL, trebuie sa fim uniti in jurul liderului nostru, pentru a putea reda speranta si demnitatea romanilor. Este nevoie ca fiecare membru si simpatizant al partidului nostru sa actioneze in numele convingerilor si principiilor liberale personalizate, astazi, in liderul nostru, Crin Antonescu. Munca si eforturile depuse de noi toti, in ultimii ani, trebuie fructificate astfel incat sa ne maximizam sansele pentru batalia dura care ne asteapta in toamna. USL, ca si constructie politica, si-a dovedit pana acum viabilitatea, iar castigarea alegerilor locale si generale va reprezenta incununarea muncii fiecaruia dintre noi, in frunte cu Crin Antonescu".

In 2012, Manescu a fost numit seful campaniei PNL la nivel national pentru alegerile parlamentare tot la propunerea lui Crin si a fost validat oficial de catre Consiliul National Executiv al PNL in 12 octombrie 2012.

De precizat este ca numele lui Rares Manescu a aparut in dosarul de prostitutie in baza caruia Andreea Marta, sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, era cercetata pentru coordonarea unei retele de proxenetism.

Relatia de prietenie dintre Crin Antonescu si Rares Manescu a fost intarita de presedintele liberal intr-o emisiune la B1 TV, unde a declarat ca a fost impreuna in vacanta cu Manescu la Monaco.

Ce spune CV Ramonei Manescu

Studii postuniversitare - Institutul Diplomatic Roman din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006). Master in Relatii Internationale si integrare europeana, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti (2006). Studii postuniversitare - Academia Nationala de Informatii, Colegiul Superior de Securitate Nationala - Dizertatie cu tema "Industria Romaneasca de Aparare" (2006). Studii postuniversitare - Universitatea Nationala de Aparare - Colegiul National de Aparare - Dizertatie cu tema "Romania si Politica Europeana de Securitate si Aparare" (2005). Licentiata in Stiinte Juridice, Facultatea de drept, Universitatea Bucuresti - Lucrare cu tema "Interpretarea Tratatelor Internationale" (1999).

Avocat - Baroul Bucuresti. Cabinet individual de avocatura "Ramona Nicole Manescu" (2000 - 2005).

Ramona Manescu este membru PNL din 1990, presedinta a Organizatiei Tineretului National Liberal sector 6 (1996 - 1997); membra a Departamentului de Relatii Externe a PNL (1996 - 2004). Ofiter International (2001 - 2002) si vicepresedinta (2002-2004) TNL; raportor al Comisiei pentru Afaceri Externe a Delegatiei Reprezentantilor Nationali a PNL; membra a Comitetului Executiv al PNL sector 6 (2002 - 2005) si vicepresedinta a Federatiei Internationale a Tineretului Liberal (IFLRY) (2003 - 2005).

In Parlamentul Romaniei a detinut functia de expert parlamentar - Consilier al Vice-presedintelui Comisiei de Aparare, Afaceri Interne si Securitate Nationala din Camera Deputatilor (2002 - 2004).

Este europarlamentar al PNL din noiembrie 2007, realeasa in iunie 2009.

In 2008, a fost declarata europarlamentarul anului 2008 la categoria Educatie si cultura in cadrul galei 'The Parliament Magazine Awards'

Potrivit declaratiei de avere postata pe site-ulprimarei sector 6, familia Manescu detine un teren de 990 metri patrati intravilan in comuna Bragadiru, o casa cu o suprafata de 140 mp tot in Bragadiru, un apartament de 114 mp in Predeal achizitionat in 2009 dar si un credit contractat invaloare de 48 000 euro. In ce priveste masinile,cei doi soti Manescu detin doua autoturisme Audi si o masina Ford.