Surse participante la sedinta PNL au declarat pentru Hotnews.ro ca presedintele liberal Crin Antonescu a anuntat ca renunta la serviciile lui Sorin Rosca Stanescu in calitate de consilier personal. Sorin Rosca Stanescu a criticat pe blogul personal decizia lui Antonescu de-al propune pe Nini Sapunaru pentru ministerul Transporturilor.

UPDATE: Crin Antonescu a anuntat oficial, in conferinta de presa de la finalul sedintei, eliberarea din functia de consilier personal a lui Sorin Rosca Stanescu: "Dansul a criticat public propunerea mea in ceea ce-l priveste pe Nini Sapunaru. E dreptul domniei sale, dar cand un om politic greseste, mergand pe ipoteza domniei sale, inseamna ca are consilieri prosti"

  • Astazi l-am eliberat din postura de consilier pe domnul senator Sorin Rosca Stanescu. Domnia sa, la venirea in PNL, si-a oferit serviciile in aceasta calitate. Eu, cu respectul pe care stiti ca-l port maestrilor presei, am fost la randul meu onorat.
  • Astazi l-am eliberat din functie pentru ca domnia sa a descris public cum gresesc eu, ceea ce e foarte corect. E dreptul domniei sale, dar cand un om politic greseste - am luat-o pe ipoteza domniei sale - inseamna ca are consilieri prosti. Si atunci, i-am multumit.
  • Ce ma invata dl Sorin Rosca Stanescu si, sigur, foarte multi intelepti ai neamului, este sa umblu cu fofarlica, sa mergem asa pititi: vrem sa-l propunem pe Sapunaru sau pe altcineva, hai sa-l tinem ascuns ca sa nu aiba cineva ce zice.
  • Nu, nu sunt demn sa fiu consiliat de dl Rosca Stanescu, nu fac eu asa. Eu, daca sustin un om si consider ca trebuie sa fie sustinut, o spun public.
  • Daca cineva imi arata ceva ce nu am stiut, eu o sa spun "dom'le, imi pare rau, nu am stiut". Dar, sa consider ca e posibil ca el sa aiba nu stiu ce mismasuri si atunci mai bine tac, mai bine merg pe ascuns, ca poate reusesc sa-l strecor sa-l puna ministru si mai vedem noi dupa aceea, eu asa ceva nu fac.
  • In momentul in care asum ca Nini Sapunaru poate fi o varianta, asum ca Nini Sapunaru nu e vulnerabil, nu e santajabil, nici de Basescu, nici de presa, nici de cine vreti dvs. Am spus Nini Sapunaru pentru ca e cel mai recent exemplu, e la fel valabil cu oricine altcineva.

"Presedintele PNL a comis o grava eroare, anuntandu-si intentia de a-l nominaliza pe Nini Sapunaru pentru atat de disputatul portofoliu al Transporturilor. Aceasta miscare ii poate fi fatala acestuia din urma. Si, implicit, PNL risca, cum spun basistii, un nou atac la imagine", a scris Sorin Rosca Stanescu pe blogul personal.