Omul de afaceri Costel Casuneanu si Vasile Vadan, consilier juridic la Prefectura Prahova, se numara printre proprietarii de terenuri care vor fi expropriati construirea nodului rutier de acces catre Autostrada Bucuresti - Ploiesti, care va fi construit in comuna Gherghita din judetul Prahova, a anuntat marti, in cadrul sedintei Consiliului Judetean Prahova, presedintele acestei institutii, Mircea Cosma, potrivit Mediafax.

"La studierea terenurilor necesare exproprierii, s-a constatat ca un teren de opt hectare apartine domnului Vadan, un salariat la Prefectura si ca al doilea, tot mare, e al lui Casuneanu. Are (Costel Casuneanu - n.r.) un sfert (din terenul de expropriat pe o parte a autostrazii - n.r.), deci are mult mai mult. Pe partea cealalta (a autostrazii - n.r.) sunt 15 proprietari", a afirmat Mircea Cosma.

Informatia potrivit careia omul de afaceri Costel Casuneanu si angajatul Prefecturii Prahova au terenuri in apropierea Autostrazii Bucuresti - Ploiesti, in zona in care va fi construit nodul rutier de la Gherghita, a fost confirmata de reprezentantii autoritatilor locale din aceasta comuna.

In declaratia de avere a consilierului juridic Vadan-Trandafir Vasile de la Prefectura Prahova se arata ca sotia acestuia detine un teren de 9,85 hectare in comuna Gherghita, mostenit in anul 2000.

Marti, Consiliul Judetean Prahova a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea unui nod rutier de acces spre si din Autostrada Bucuresti - Ploiesti in comuna Gherghita, situata la intersectia A3 cu drumul judetean 100 B, kilometrul 14+364 metri. Constructia va fi realizata pe o perioada de 12 luni, cu fonduri de la bugetul local, iar datele financiare sunt, deocamdata, confidentiale.

Tot marti, consilierii judeteni din Prahova au aprobat achizitionarea de servicii juridice de consultanta, asistenta si reprezentare in vederea exproprierilor in zona in care se va amenaja acest nod de autostrada.

Conform expunerii de motive a hotararii aprobate marti de CJ Prahova, pentru traseul propus in vederea realizarii acestui nod rutier este necesara exproprierea unei suprafete totale de 139.850 metri patrati de teren, proprietate privata. Conform legii, proprietarii primesc pentru terenurile expropriate un pret stabilit de un evaluator autorizat. Proprietarii de terenuri nu se pot opune exproprierii, insa daca sunt nemultumiti de pretul primit pot contesta acest pret in instanta, urmand ca judecatorii sa decida daca pretul va fi sau nu modificat.

Tot in sedinta de marti a CJ Prahova, presedintele Mircea Cosma a afirmat ca printre cei care detin terenuri in aproprierea A3 se numara si fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu. Contactat de Mediafax, Radu Berceanu a infirmat ca ar avea terenuri in apropierea autostrazii, catalogand declaratiile sefului CJ Prahova drept "prostii". "Nu am niciun metru patrat de teren in judetul Prahova, nici vreodata nu am avut, nici de gand sa am. E un individ care spune si el asa, ce prostii ii vin. In general, indivizii care spun prostii se numesc ca atare. Transmiteti-i chestia asta din partea mea", a declarat Radu Berceanu.