Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat pentru Hotnews.ro ca solicitarea DNA privind inceprerea urmarii penale impotriva lui Ovidiu Silaghi nu este o surpriza: "Inca o data se pare ca detalii din anchetele penale sunt cunoscute de anumite persoane, ca Traian Basescu. Pentru mine nu este o surpriza ca inainte cu doua zile de numirea acestuia in functie, DNA face aceasta solicitare", a declarat Fenechiu. Fenechiu crede ca Silaghi nu va mai fi numit in fruntea Ministerului Transporturilor.

"Dupa cum stiti, un ministru sau fost ministru impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala nu mai poate detine o functie in Guvern. Este evident ca Traian Basescu stia de acest lucru si a amanat numirea acestuia, si este evident ca nu il va nominaliza pe acesta. Vom discuta la partid in urmatoarea perioada ce solutii avem", a explicat vicepresedintele PNL pentru Hotnews.ro.

Fenechiu a fost el insusi ministru al Transporturilor pana in urma cu o luna, cand a fost condamnat de Inalta Curte la 5 ani de inchisoare in dosarul Transformatorul. Decizia Inaltei Curti nu este definitiva.