Taberele din interiorul PNL isi disputa portofoliu de la Transporturi. Dupa ce Relu Fenechiu a fost condamnat in dosarul Transformatorul si si-a pierdut functia, batalia se da in interiorul PNL pe fotoliul ramas vacant. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca Fenechiu vrea sa-l impuna pe apropiatul sau, deputatul de Iasi Mugurel Cozmanciuc, in timp de Ovidiu Silaghi este sustinut de vicepresedintele liberal Daniel Chitoiu. In interiorul PNL, Ovidiu Silaghi este cotat ca favorit pentru sefia Transporturilor.

Relu Fenechiu beneficiaza de sprijinul unor "grei" ca Eduard Helvig, iar Ovidiu Silaghi este sustinut de tabara Daniel Chitoiu si Radu Stroe. Dupa plecarea lui Dan Radu Rusanu la Autoritatea pentru Supraveghere Financiara (ASF), in interiorul PNL se duce o lupta pentru influenta intre Daniel Chitoiu si Eduard Helvig.

Ultimul cuvant il va avea insa Crin Antonescu. Liberalii asteapta decizia lui Crin Antonescu, care nu este in tara si nu va participa la sedinta conducerii PNL, programata marti. De altfel, presedintele PNL a declarat vineri la B1TV ca Ovidiu Silaghi si Mugur Cozmanciuc sint "variante discutate in PNL" pentru a-i lua locul lui Relu Fenechiu la Ministerul Transporturilor.

"Crin va decide, ramane de vazut daca va transmite un nume sau va lasa la libera alegere a greiilor PNL sa decida prin negocieri. Daca va trasa numele, nu vor fi probleme de contestare, nu va calca nimeni directiva lui Antonescu", au explicat sursele citate.

Aceleasi surse au precizat pentru Hotnews.ro ca semnale puternice de sustinere a primit Ovidiu Silaghi, care a reusit saptamana trecuta sa-si mentina oamenii in Ministerul Transporturilor in ciuda faptului ca Fenechiu ceruse revocarea acestora.

"Fenechiu a vrut sa-i revoce din minister saptamana trecuta pe oamenii lui Silaghi - Radu Roman si Tiberiu Barbuletiu, insa la interventiile lui Chitoiu acestia au ramas pe functie. Semnalul este unul puternic de sustinere a lui Silaghi", au explicat sursele citate.

Ovidiu Silaghi a fost 1996 presedinte la Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Satu Mare. In februarie 2004, devine membru al Colegiului de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. A indeplinit si functia de consilier in Consiliul Judetean Satu-Mare (2000-2004).

Este la al doilea mandat de deputat si a fost ministru in 2007 al Intreprinderilor Mici si Mijlocii in Guvernul Tariceanu iar apoi in 2012 ministru al Transporturilor in Guvernul Ponta. Liberalul insa a fost demis de premier dupa ce a fost subiectul unei anchete a Agentiei Nationale de Integritate. Mai exact, Silaghi nu ar fi putut justifica peste 45 000 de euro din declaratia de avere.

Silaghi a castigat in instanta procesul impotriva Agentiei Nationale de Integritate. Potrivit agentiei Mediafax, ANI a facut recurs termenul fiind fixat pentru aprilie 2014.

Mugurel Cozmaciuc este la primul mandat de deputat, ales in circumscriptia 24 Iasi si protejatul lui Relu Fenechiu. De altfel, acesta a fost sustinut de catre Fenechiu pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului si Padurilor pe care il detine si in prezent. Potrivit presei locale, la o luna dupa ce a devenit parlamentar, sotia sa, Roxana, comisar sef la Garda Financiara Iasi, s-a transferat in interesul serviciului la Ministerul Transporturilor (MT) condus de Relu Fenechiu.

A fost consilier lorcal in perioada 2004-2007 consilier municipal si consilier juridic la firma Eastern Publishing.Potrivit presei localedin calitatea de consilier local a incheiat prin firma Eastern Publishing un contract cu Citadin, firma subordonata municipalitatii. Din cauza acestui conflict de interese, a fost nevoi sa-si dea demisia.

Din 2007-2011 a detinut diverse functii de director comercial, director marketing sau consilier juridic la diverse firme comerciale. In perioada Aprilie 2007 - mai 2009 a fost Director, Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi