Ai vazut ca se poate trai civilizat si ca te poti simti bine intr-un spatiu public sau esti revoltat de concetatenii care arunca orice obiect, oriunde? Arata-ne ce ti-a placut sau ce te-a deranjat prin fotografiii si fotoreportaje! Reprezinti un ONG si ai avut actiuni de protectie a mediului? Arata-ne ce ai realizat! Prin fotografii, fotoreportaje si materiale video!

Vreau o Romanie mai curata 2013Foto: Hotnews

UPDATE: Perioada de inscriere in concurs s-a incheiat. Pe data de 3 septembrie vor fi anuntati castigatorii.

Participa la cea de-a cincea editie a concursului "Vreau o Romanie mai curata!", organizata de ECOTIC si HotNews.ro.

logo Program

Concursul se inscrie intr-o serie de activitati desfasurate de ECOTIC si Ateliere fara Frontiere in Proiectul co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

CUM PARTICIPI: trebuie sa ai un cont de utilizator pe acest site.

Daca ai deja un cont, login aici. Dupa autentificare poti trimite fotografii si video embed din pagina MyHotNews/Concursurile mele.

Daca nu ai cont, te poti inregistra aici.

Inscrie-te in concurs!(Vezi mai jos regulamentul concursului)

• Vezi pozele inscrise pana acum: Galerie foto

REGULAMENT:

Conditii de participare:

In concurs se poate inscrie orice cetatean roman cu domiciliul in Romania, cu exceptia angajatilor HotNews.ro, angajatilor ECOTIC, a rudelor de gradul I a acestora, precum si a altor persoane asociate concursului.

Inscrierile se fac prin completarea formularului din sectiunea concursurile mele de pe site-ul HotNews.ro: http://www.hotnews.ro/MyHotnews/Concursurile_Mele

Pentru a putea inscrie un proiect, participantii trebuie sa aiba un cont de utilizator HotNews.ro. Crearea unui cont nou se poate realiza aici: http://www.hotnews.ro/login#

Participantii la concurs sunt rugati sa completeze corect datele personale din sectiunea de inregistrare. Pentru identificare, castigatorii vor avea nevoie de un document de identitate: pasaport, buletin de identitate sau carte de identitate.

Aceasta editie a concursului “Vreau o Romanie mai curata” vine ca o completare a primelor 4 editii, continuand miza ecologica a acestora. La cea de-a 5-a editie publicul larg va fi invitat sa posteze imagini sau materiale video cat mai sugestive pentru a pune in evidenta protejarea mediului prin colectarea selectiva a deseurilor pe de alta parte, si sa arate activitatile desfasurate/organizte de diferite institutii pentru incurajarea colectarii selective.

Concursul se inscrie intr-o serie de activitati desfasurate de ECOTIC si Ateliere fara Frontiere in Programul de cooperare elvetiano-romana, Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile, Schema de grant pentru ONG-uri.

Inscrie-te in concurs!

Concursul se desfasoara pe doua sectiuni:

1. Sectiunea dedicata ONG-urilor:

  • sectiunea foto/fotoreportaj (in galeria concursului acestea sunt evidentiate separat);
  • sectiunea video.

La aceasta sectiune se vor inscrie numai ONG-uri care au avut activitate in domeniul protectiei mediului in perioada iunie 2012 – iunie 2013. Un ONG poate inscrie in prezentul concurs maxim 3 proiecte distincte.

2. Sectiunea dedicata publicului larg:

  • Sectiunea foto

La aceasta sectiune se vor inscrie persoane fizice care vor publica exemple pozitive sau negative legate de protectia mediului. Chiar daca sunt exemplificate activitati ale unor perfoane juridice, altele decat ONG-uri, acestea vor fi inscrise in sectiunea dedicata publicului larg.

La finalul concursului, se vor premia:

1. Pentru publicul larg - cel mai original exemplu pozitiv si cel impresionant exemplu negativ.

2. La capitolul ONG-uri va fi premiat ONG-ul care a avut cele mai impresionante realizari in domeniul protectiei mediului in perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Fiecare participant (inscris la sectiunea ONG sau public larg) poate inscrie la sectiunea foto/fotoreportaj maximum 9 fotografii in format digital sau/si un singur fotoreportaj (care poate contine maximum 9 imagini in format digital) pe durata intregului concurs.

Dimensiunea maxima acceptata a unei fotografii este 4 MB.

Nu sunt admise fotografii modificate pe computer, cu exceptia corectiilor de baza din programele de editare (brightness/contrast, levels, unsharp, etc.), atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia originala.

Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark.

Fotografiile vor fi insotite de texte explicative (locatie, data, etc).

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unei fotografii sau unui fotoreportaj la concurs pentru oricare din urmatoarele motive:

• nerespectare a conditiilor tehnice descrise in paragrafele de mai sus;

• neconcordanta cu tema concursului;

• lipsa textelor explicative (locatie, data).

Materiale video:

Fiecare ONG participant in concurs are dreptul sa inscrie maximum 2 materiale video pe durata intregului concurs.

Materialele video vor fi uploadate pe site-ul de video sharing youtube.com, iar codul embed va fi introdus in campul special din pagina de concurs din site-ul hotnews.ro.

Recomandare: Durata medie a materialului video: 3 minute.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unui material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Aparitia materialelor pe site:

Materialele acceptate in concurs vor fi postate pe HotNews.ro in maximum 42 de ore de la inscriere.

Calendar:

• Perioada de inscriere: 15 iulie 2013 – 30 august 2013

• Anuntarea castigatorilor in urma jurizarii:03 septembrie 2013

• Premiile se vor acorda pana la data de 15 septembrie 2013

Membrii juriului:

• Reprezentant Ministerul Mediului

• Reprezentant al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania

• Valentin Negoita – Asociatia ECOTIC

• Reprezentant al Ateliere fara Frontiere

• Reprezentant HotNews.ro/Smile Media

Juriul mai sus mentionat va desemna castigatorii premiilor puse la dispozitie de ECOTIC, conform prezentului Regulament.

Dupa incheierea inscrierii in concurs (30 august 2013), juriul va alege castigatorii sectiunilor celei de-a cincea editii a concursului Vreau o Romanie Mai Curata.

Anuntarea castigatorilor se va face pe 03 septembrie 2013 pe site-ul HotNews.ro.

Premii:

Premiul pentru sectiunea dedicata ONG-urilor, oferit de ECOTIC, consta intr-un un echipament IT in valoare de 900 euro + TVA.

Premiile pentru sectiunea dedicata publicului larg, oferite de ECOTIC:

- Se va premia cel mai original exemplu pozitiv in domeniul protectiei mediului cu un premiu constand intr-un echipament electronic in valoare de 450 euro + TVA

- Se va premia cel mai impresionant exemplu negativ cu un premiu constand intr-un echipament electronic in valoare de 450 euro + TVA

Inscrie-te in concurs!

Drepturile de autor:

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea.

Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs. Participantii pastreaza drepturile de autor asupra materialelor.

Completarea formularului de inscriere implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre HotNews.ro si EcoTic, cu mentionarea numelui autorului, prezentul reprezentand consimtamant al autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Politica de confidentialitate:

Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Contact:

Pentru mai multe informatii referitoare la concurs, va rugam sa ne scrieti la concurs[at]hotnews.ro.

Clauze finale:

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea oricarui tip de material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Prin completarea formularului de inscriere la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit si a inteles toate conditiile din Regulamentul de concurs si ca le accepta.

Inscrie-te in concurs!