Partidul Popular, care potrivit informatiilor aparute in presa si confirmate de consilierul prezidential Gabriel Berca urma sa devina principalul vector al proiectului politic gandit de Traian Basescu si Elena Udrea, isi amana congresul programat in 25 mai. Fermierul Costel Caras, presedintele partidului, a declarat pentru HotNews.ro ca principalul motiv al amanarii este recoltarea lucernei. "Noi suntem un partid format din fermieri si din cauza caldurii recoltele au crescut mai repede. Am amanat data congresului pentru ca oamenii trebui sa stranga recolta de lucerna", a declarat presedintele partidului. Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca sustinatorii lui Traian Basescu si ai Elenei Udrea au renuntat pentru moment la proiectul politic care viza strangerea randurilor sub sigla Partidului Popular.

Costel Caras a explicat pentru Hotnews.ro ca informatiile aparute in presa in legatura cu preluarea Partidului Popular de catre sustinatorii lui Traian Basescu au fost doar tatonari, iar discutiile nu au avansat.

"Au fost doar niste intrebari venite din anumite zone, insa nu s-a concretizat nimic, discutiile nu au avansat. Noi ne vedem in continuare de treaba noastra. Maine ne vom intalni si vom reprograma data congresului", a explicat Costel Caras.

De precizat este ca la Tribunalul Bucuresti a fost depusa pe 9 mai o cerere de radiere a Partidului Popular formulata de Ministerul Public. Costel Caras a declarat pentru Hotnews.ro ca in contestatia respectiva a fost invocat faptul ca partidul sau nu a participat la alegerile parlamentare din 2012. Potrivit lui Caras, cererea de radiere a fost respinsa de tribunal, marti 21 mai.

Cu toate acestea, potrivit datelor Autoritatii Electorale Permanente, Partidul Popular a participat la alegerile parlamentare din iarna 2012 si a obtinut circa 9.000 de voturi pentru Camera Deputatilor si circa 11.000 de voturi pentru Senat. Astfel, a totalizat doar circa 20.000 de voturi, mai putin decat 50.000 de voturi stipulate in legea partidelor politice (articolele 46-48), motiv pentru care Ministerul Public (parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in acest caz) este desemnat legal sa faca cererea de dizolvare a partidului la instanta.

Totodata, surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca sustinatorii lui Traian Basescu si ai Elenei Udrea au renuntat pentru moment la proiectul politic care viza strangerea randurilor sub sigla Partidului Popular. "S-a amanat pana in septembrie proiectul cu Partidul Popular, deocamdata nu pleaca nimeni din PDL", au declarat sursele citate.

De altfel, Elena Udrea a declarat in urma cu o zi intr-o emisiune la B1 TV ca nu intentioneaza sa se inscrie in Partidul Popular pentru ca dreapta are candidati puternici pentru prezidentialele de anul viitor, trei dintre acestia fiind Emil Boc, Cristian Preda si Mihai Razvan Ungureanu."Daca intrebarea e daca ma inscriu in Partidul Popular, atunci va raspund clar: nu", a spus Elena Udrea la B1 Tv.

Totodata, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a anuntat intr-un interviu la RFI ca Miscarea Populara este gata sa-si faca partid si ca viitorul partid isi doreste "aliante cu partide de dreapta, fiind deschis catre oameni din alte formatiuni, inclusiv din PDL".