Potrivit site-ului pesurse.ro,care a publicat o inregistrare audio din sedinta conducerii PNL de joi, Crin Antonescu le-a spus liberalii ca "relatia cu PSD nu mai este ce fost" si ca nu stie "ce vor face partenerii de guvernare". "Nu mai este o inventie de presa fractura USL", i-a avertizat liderul PNL pe colegii de partid. Totodata, Antonescu a vorbit despre relatia PSD cu Traian Basescu si despre deficitul de imagine pe care PNL il are in raport cu PSD.

Crin Antonescu in inregistrarea publicata de site-ul pe surse.ro:

  • Am suferit o criza pe care as numi-o Criza coabitarii, in sensul prin care prin numirea lui Kovesi dupa intelegerea Ponta si Basescu si noi avand o anumita pozitie s-a generat o criza pentru ca a fost vorba de o criza.... PSD se adanceste in coabitarea cu Basescu, iar noi credem ca drumul trebuie sa fie cel dat de programul, de directia si de spiritul USL
  • E limpede pentru toata lumea ca unul din avantajele enorme pentru Traian Basescu si pentru cei care sunt langa domnia sa din punct de vedere politic consta in faptul ca aceasta coabitare in aceste forme starneste neincredere si aduce beneficii pentru el.... 
  • Al doilea avantaj este acela ca la ordinea zilei si nu mai este doar o inventie de presa  fractura din USL. Acuma... imediat dupa Paste la initiativa premierului si avand caracterul intim si secret nu va ascund nimic premierul a propus un lucru pe care l-am salutat cu bucurie si cu care sunt de acord si anume ca sa pornim o ofensiva de recastigare a increderii si a coerentei USL. I-am spus ca este de dorit, ca necesita 2-3 lucruri care sunt posibile si legitime: o revenire la un mod care a functionat de a discuta impreuna deciziile guvernamentale importante, a recalibrarii discursurilor in guvern si sa nu mai ia el toata imaginea ci sa lase si altora pentru a nu exista riscul de a confisca totul si a da impresia ca suntem o prezenta insignifianta si a fost de acord.
  • I-am atras atentia de un lucru de natura estetica. Bun, s-a petrecut coabitarea, dar acum e cazul sa existe putina atentie. Ei vorbesc cu multa pofta de coabitare si ne invita alegatorii si pe noi la ea. I-am spus ca si PSD-isti au fost fugariti si chiar urmariti, ca atacurile dure ale lui Basescu au fost si asupra lor nu doar la noi si noi avem o sincera proasta apreciere despre tipul de om Traian Basescu 
  • I-am atras atentia ca in domeniul revizuirii Constitutiei s-ar putea sa, ca nu stiam nici eu care e anvergura pe care noi o dorim trebuie discutii serioase. Vazand ca tema e luata ca ceva facil si deci usor de bifat , niste capitole practic inchise discutiei pentru ca sa nu se deranjeze altii . In fine cu regionalizarea constient fiind de slabiciunea noastra in acest sens si de faptul ca noi in interiorul partidului nu am reusit sa avem discutii coerente si sa avem optiuni coerente trebuie sa tinem seama ca lucrurile astea nu se pot face foarte repede. Lucrurile astea s-au acceptat si am mers mai departe."
  • Si asa a aparut Criza SRS si ieri am primit o delegatie mare si cu un aer destul de martial chiar ... Au venit si au spus ca noi trebuie sa facem ceva, ca nu se poate si au invocat un articol care exista in Protocolul USL, articolul 1.1.4... si pe scurt sa il dam afara.
  • Eu am incercat sa le explic ca ar trebui sa revenim la normal ... si am incercat sa despartim lucrurile pentru ca avem un episod care s-a petrecut in Parlament , la Senat (e vorba de Legea intabularii terenurilor agricole)... povesteste de ea ca a fost o situatie parlamentara normala."
  • Acum trebuie sa ne organizam si la comunicare. Lor le vine usor pentru ca vin si spun ca postul ala e al lui Ghita dar e injurat de Paula Rusu si de altii , dar e adevarat nu cazuri de parlamentari PSD care sa vina sa spuna ca liberalii sunt niste si asa mai departe. Nu sunt, se feresc foarte bine, au aceasta disciplina. La noi sunt multe astfel de cazuri si de fapt ce ne ramane noua de discutat este daca putem la un moment dat sa ne organizam in aceasta relatie cu PSD."
  • Pentru ca noi atata timp cat noi ne plangem ca PSD ocupa teritoriul pentru ca in fiecare zi ocupa cate ceva ... ii lauda ca ataca toti, ca lauda toti si aste unul din secretele pentru care par foarte puternici si castiga teren si e cazul sa vedem daca putem face la fel  pe atacuri si pe sustinere."
  • Daca ne enervam ca ei au castigat terenul pe presa, ca ei au o buna comunicare. E nevoie de foarte multa coordonare si temele principale trebuie duse de vectori puternici de imagine. Trebuie sa ne organizam. Nu stiu ce au de gand cei din PSD. Nu mai e ce a fost. Lucrurile se schimba in mod firesc."

Conflictul din interiorul USL a pornit in urma scandalului provocat de patru liberali, membrii ai Comisiei de ancheta privind interceptarile telefonice ale magistratului Corneliu Barsan. Acestia au demisionat la inceputul saptamanii, cel mai vocal fiind Sorin Rosca Stanescu, care i-a acuzat pe social-democratii ca au refuzat audierea judecatorului in forul senatorial. "A devenit evident ca partenerii nostri, in special cei din PSD, au misiunea de a o ingropa".

Premierul Victor Ponta a cerut liberalilor "o decizie" in cazul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu. Liderul social-democrat a precizat ca exista "o problema foarte serioasa" si a invocat articolul 1.1.4. din acordul USL, care prevede: "Conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice impotriva unor colegi sau a unui partid din Alianta, nu sunt permise"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat insa, miercuri, la finalul sedintei USL, canu apreciaza ca in cazul senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu exista elementelepentru care sa fie acuzat de ducerea unei campanii impotriva PSD sau a lui Victor Ponta, mentionand insa ca a avut afirmatii excesive.

Victor Ponta a solicitat joi Partidului National Liberal sa actioneze in cazul atacului senatorului Sorin Rosca Stanescu la adresa PSD, precizand ca asteapta pana luni "sa existe o delimitare clara. (...) Altfel, imi pare rau, dar nu cred ca putem sa gasim o solutie pozitiva", a declarat premierul. Ponta a mai afirmat ca, in opinia sa, aceasta este cea mai mare criza pe care o are USL de la formare.

Intr-o interventie telefonica la Digi24, senatorul Sorin Rosca Stanescu si-a cerut scuze pentru afirmatiile facute. Rosca Stanescu a mai aratat ca, in opinia sa, "cine cere un anumit lucru unui partener trebuie sa fie el insusi in stare sa le ofere".

Liberalul a afirmat ca el nu a facut niciodata o afirmatie foarte transanta legata Victor Ponta sau de un alt social-democrat cu privire la legaturi cu Serviciile Secrete ci doar aluzii.