Comisia de organizare a Conventiei extraordinare a PDL a decis, marti, norma de reprezentare a delegatiilor la Conventie din 23 martie. Membru in comisie, Bogdan Cantaragiu a declarat pentru Hotnews.ro ca din 5000 de delegati, 612 sunt membrii de drept in Consiliul National de Coordonare iar restul de 4388 vor fi stabiliti de organizatiile judetene pe baza unei formule de calcul. Mai exact, numarul de delegati al unei organizatii judetene este stabilit in functie de voturile si procentele obtinute atat la alegerile locale cat si parlamentare.Candidatii la sefia PDL, Elena Udrea si Monica Macovei au solicitat cresterea numarului de delegati de la 5000 la 10 000 cu precizarea ca acestia sa fie nominalizati din randul alesilor locali.

"Fiecare organizatie judeteana are numarul de delegati stabiliti in functie de rezultatele la alegerile locale si parlamentare si aici se calculeza pe o formula de calcul Jumatate numarul de voturi obtinute de organizatie si jumatate procentul din cele doua tpuri de alegeri. Pe baza acestei formule de calcul va dai cateva exemple Harghita are 42 de delegati, Prahova, 208 delegati, Suceava 182 delegati. Cluj 180 delegati, Arad 175 delegati", a explicat Bogdan Cantaragiu.

Potrivit acestuia pentru PDL Bucuresti s-a stabilt numarul de delegati pe fiecare sector in parte. Astfel sectorul 1 va avea 85 de reprezentanti, sectorul 2- 92, sectorul 3- 98, sectorul 4- 72 , sectorul 5- 65 si sectorul 6 -92 de reprezentanti. In total, PDL Bucuresti va avea 504 delegati la Conventia din 23 martie.

Totodata, Cantaragiu a explicat ca delegatii vor fi alesi de catre conducerea organizatiilor judetene din randul alesilor locali in functie de numarului de voturi obtinute la alegerile locale.

Din comisia de organizare a Conventiei PDL fac parte: Sulfina Barbu, Alin Popoviciu, Alin Tise, Traian Igas, Ion Balan, Mircea Toader, Costica Canacheu, Marian Zlotea si Bogdan Cantaragiu.

Elena Udrea a avertizat marti pe colegii din PDL ca "ar trebui sa fie atenti ca nu cumva alesii locali care nu vor vota un anume candidat la Congres, sa fie lasati acasa sau exclusi din partid doar ca sa nu ajunga la Bucuresti pe 23 martie".

Elena Udrea "Din pacate nu s-a acceptat sa vina alesii locali, s-a pus doar o prevedere cu prioritate sa fie cei care sunt desemnati dintre alesii locali. Ce mi-a atras atentia, si cred ca ar trebui sa fim foarte atenti sa nu se intample, si anume ca alesii locali care nu voteaza cu un anume candidat sa nu cumva sa fie lasati acasa, sau exclusi intre timp din partid pentru a nu fi adusi la Bucuresti (n.r.- la Conventie )". (Mediafax)

Elena Udrea a propus ca la Conventia PDL sa participe 10 000 de delegati iar acestia sa fie alesi din randul alesilor locali. Propunerea a fost suspus la vot si respinsa in sedinta Colegiul Director.

De asemenea, la sedinta Consiliului National de Coordonare al PDL, sustinatorii Elenei Udrea au acuzat actuala conducerea ca doresc sa nominalizeze delegatii astfel incat alesii locali sa nu poata participa la Conventia din 23 martie. Liderul PDL, Piatra Neamt a cerut suplimentarea comisiei de organizare a Conventiei insa propunerea a fost respinsa prin votul delagatiilor de la CNC.