Ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, i-a conferit miercuri regelui Mihai Emblema de Onoare a Armatei Romaniei cu insemn de pace, in cadrul unei ceremonii desfasurate in Sala Regilor a Palatului Elisabeta, anunta Agerpres. Distinctia a fost acordata prin ordin al ministrului Apararii Nationale, rasplatind inalta pretuire pentru intreaga activitate si pentru merite deosebite care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei Romaniei.

"E o onoare pentru mine ca ministru al Apararii sa putem conferi majestatii voastre, la 68 de ani de atunci, cu ocazia celebrarii a 91 de ani, cea mai inalta distinctie a Ministerului Apararii Nationale, in calitate de fost cap al Ostirii", a spus ministrul Dobritoiu in Laudatio rostit cu acest prilej, evocand ultima lupta din calendarul eliberarii Ardealului de Nord, purtata de ostasii romani la 25 octombrie 1944, zi in care regele Mihai implinea 23 de ani.

La ceremonie au fost prezenti principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae, presedintele PNL, Crin Antonescu, presedintele Senatului, precum si Puiu Hasotti, ministrul Culturii si Patrimoniului National.

Emblema de Onoare a Armatei Romaniei reprezinta cea mai inalta distinctie militara onorifica din sistemul de distinctii si insemne militare.

Distinctia si atestatul se confera de catre ministrul Apararii Nationale pentru fapte deosebite, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei Romaniei, personalului militar si civil din Ministerul Apararii Nationale, rezervistilor, veteranilor de razboi, altor persoane fizice romane, precum si militarilor si persoanelor fizice straine.

Aceeasi distinctie a fost conferita miercuri de ministrul Apararii Nationale, Corneliu Dobritoiu, fostilor presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

Regele Mihai si principesa Margareta au decorat miercuri dimineata, la Palatul Elisabeta, o serie de personalitati din Romania si din Europa, printre care s-au numarat poeta Ana Blandiana, gazetarul Cornel Nistorescu, regizorul Cristian Mungiu si dirijorul Horia Andreescu.