PDL, PNTCD si Forta Civica intentioneaza sa-si lanseze candidatii la Opera Nationala in prezenta a aproximativ 800 de persoane. Surse din interiorul ARD au declarat pentru Hotnews.ro ca cel trei partide au cazut de acord ca evenimentul sa fie organizat la Opera Nationala din Bucuresti la inceputul lunii noiembrie fiind vehiculata perioada 3-5 noiembrie. Liderii ARD au ales ca programul de guvernare sa fie prezentat intr-un eveniment separat care se va desfasura la Bibiloteca Centrala Universitara. Lansarea ARD a fost gandita ca opusul evenimentului organizat de USL care se se desfasurat pe National Arena in prezenta a 70 000 de sustinatori.

Sursele citate sustin ca pentru locatia lansarii candidatiilor, liderii ARD au avut ca varianta si Ateneul Roman insa capacitatea salii a fost la jumatate fata de sala Operii Nationale. In ceea ce priveste lansarea programului de guvernare, liderii ARD au ales aula Bibliotecii Centrale Universitare.

Alianta de centru dreapta urmeaza sa finalizeze lista candidaturilor pentru parlamentare pana la sfarsitul saptamanii. Comisia de etica a ARD nu a terminat inca analizarea candidaturilor, fapt care a intarziat si lansarea oficiala. Pana in prezent 32 de candidaturi au fost respinse de catre comisia de etica.

Lansarea candidatilor Aliantei Romania Dreapta pentru alegerile parlamentare va avea loc, cel mai probabil, pe data de 5 noiembrie, a afirmat, miercuri, presedintele PDL, Vasile Blaga, citat de Agerpres. "Initial (lansarea candidatilor ARD - n.red) am stabilit-o pentru ziua de 6 noiembrie. Aceasta a fost decizia noastra de ieri (marti - n.red.). Numai ca in data de 6 noiembrie sunt si alegeri in Statele Unite si cred ca atentia opiniei publice va fi captata aici. Cred ca lansarea va fi reprogramata pentru data de 5 noiembrie, dar o sa va comunicam", a precizat presedintele democrat-liberal.

"Pot sa va spun ca 70 - 75% dintre cei care candideaza sunt oameni noi, tineri, buni profesionisti in zona respectiva. Au fost si 32 de persoane care in viziunea Comisiei de etica nu indeplinesc anumite conditii de a candida. Pana ieri dimineata (marti - n.red.) se retrasesera 12 si cu inca un candidat azi (miercuri - n.red.) 13. Sunt foarte multe contestatii pentru ca in unele cazuri colegii se simt nedreptatiti. Aceste contestatii le va analiza comisia, le vom analiza si noi in continuare", a explicat liderul democrat-liberalilor.

Blaga a confirmat ca au existat si cazuri de contestatii admise. 'Trebuie sa recunosc, da, de exemplu la diaspora. Imagine negativa la doi candidati - domnul Badea (Viorel Badea - n.r.) si William Branza. Ne-am uitat, au fost niste articole in presa este adevarat, practic au fost niste pozitii reciproce ale lor, dar am considerat ca nu sunt probe ca sa nu poata sa candideze', a precizat presedintele PDL.

El a adaugat ca printre contestatiile depuse de candidati care au primit aviz negativ din partea Comisiei de etica si care au fost ulterior admise se numara si cele ale parlamentarilor de diaspora Viorel Badea si William Branza.

Intrebat despre deputatul de Iasi Petru Movila, care a primit aviz negativ de la Comisia de etica, Blaga a spus ca acest caz va fi discutat joi si a adaugat ca "el nu este trimis in judecata": "Am vazut si documentele respective, l-am rugat sa mearga la comisie cu ele (Comisia de etica - n.red.), s-a inceput urmarirea penala, dar ancheta se poate termina cu solutie de neincepere a urmaririi penale. Maine (joi - n.red.) se discuta Iasi-ul", a afirmat el.

Despre o alta candidatura care a primit aviz negativ in Comisia de etica, cea a lui Lucian Militaru (fostul primar de la Videle - n.red.), Vasile Blaga a spus: 'Militaru este un alt caz interesant. (...) El a fost secretar UTC la organizatia locala de tineret din orasul Videle, dar, vedeti, de atunci el a fost ales de sase ori primar al orasului respectiv. Vom fi foarte atenti la lucrul acesta. Cred ca in acest caz este un pic de exagerare, dar vom analiza".

Si lista candidatilor ARD pentru judetul Dolj a fost semnata, intre candidati aflandu-se si Stefan Stoica: "La Dolj am semnat listele, cu domnul Stoica acolo. A fost o problema legata de imagine negativa, hai sa-i spunem, in presa. (...) Cum a fost si cazul unei colege din Tulcea. Figura sotul domniei sale ca ar fi obtinut prin incredintare directa 2.200 de metri patrati acolo. Numai ca a venit cu documente foarte clare, dansii detineau acolo active, iar legea spune simplu ca buna ziua - se concesioneaza prin incredintare directa si i-am trimis si pe ei la comisie", a spus presedintele PDL.