Democrat liberalii au validat, joi in sedinta Colegiul Director, o parte din nominalizarile facute de organizatii pentru alegerile parlamentare. Conducerea PDL a profitat de moment si le-a prezentat liderilor de organizatii un sondaj CSOP care plaseaza USL pe un trend descrescator iar PDL in crestere. Totodata, democrat liberalii au decis ca pe listele ARD la parlamentare sa nu fie sustinuti traseistii. Decizia are ca tinta directa pe Danut Liga si Stefan Pirpiliu fosti pedelistiin prezent sustinuti pentru noi mandate de catre Forta Civica a lui MRU.

Potrivit surselor Hotnews.ro, in sedinta Colegiului Director s-au pus in discutie si candidatilor partenerilor de Alianta. Mai multi democrat liberali au cerut conducerii PDL ca cei care au plecat din PDL sa nu candideze pe listele propuse de partenerii de Alianta.

Este vorba de parlamentarii Danut Liga, Stefan Pirpiliu si Mihai Saniuta care sunt in structura de conducere a partidlui lui Mihai Razvan Ungureanu si care doresc sa candideze pentru noi mandate. Sursele citate sustin ca democrat liberalii au mandatat conducerea PDL sa nu accepte candidaturile traseistilor pe listele Aliantei Romania Dreapta.

Presedintele PDL, Vasile Blaga a declarat la finalul sedintei ca unele filiale si-au retras nominalizarile pentru ca nu au luat nota de trecere de la comisia de integritate.

"Foarte multe dosare au fost verificate de Comisia de etica si destule de acolo nu au primit, sa zic asa, note de trecere. Astfel incat, pe buna dreptate, colegii respectivi si-au retras candidaturile. O sa vedeti listele finale, suntem extrem de transparenti", a explicat Blaga.

De asemenea, la sedinta de la Parlament, conducerea partidului le-a prezentat liderilor de organizatii si parlamentarilor un sondaj Curs conform caruia USL are 48% in intentie de vot, ARD - 23%, iar PP-DD 14%.

"Colegilor le-a fost prezentat, un sondaj, o analiza, care arata clar o crestere a noastra in sondaje, pentru a doua luna consecutiv, iar pe de alta parte, (n.r. potrivit analizei) USL este departe de 50% si este pe un trend negativ", a declarat presedintele PDL.

Printre candidatii validati se numara, Elena Udrea -colegiul numarul 4 din Neamt, Vasile Blaga-Timis, Teodor Baconschi intra in cursa pentru un post de senator la Iasi, Gheorghe Flutur-Suceava, Mihai Stanisioara-Mehedinti , Cezar Preda in Buzau.

Printre candidatii validati se numara, Elena Udrea - colegiul numarul 4 din Neamt, Vasile Blaga-Timis, Teodor Baconschi intra in cursa pentru un post de senator la Iasi, Gheorghe Flutur-Suceava, Mihai Stanisioara-Mehedinti , Cezar Preda in Buzau, Cristian Boureanu-Vaslui.

Gheorghe Stefan: "Eu i-am facut oferta intr-o conferinta de presa la Piatra Neamt si doamna Udrea a acceptat in final. A fost votata pentru colegiu de deputati - colegiul 4 din Neamt. E cel mai mare colegiu si cuprinde Roman si comuna Ion Creanga".

Totodata liderii PDL si-au asigurat de altfel colegi eligibile in judetele pe care le conduc sau vor candida pe aceleasi colegii in care au fost parlamentari in legislatura 2008-2012. Roberta Anastase va candida in Prahova, Ioan Oltean la Bistrita,Traian Igas si Claudia Boghicevici in Arad, Raluca Turcan si Ion Ariton in Sibiu. Lideri ca Florin Popescu si Gheorghe Flutur isi incearca norocul in Parlament si vor candida in Dambovita respectiv Suceava.

De asemenea, in Capitala vor candida pentu reinoirea mandatelor Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Radu F Alexandru, Cristian Radulescu, Teodor Paleologu.

Pe lista celor care renunta la Parlament se regasesc vicepresedintele PDL, Sever Voinescu si Brandusa Novac, declarata ncompatibila de ANI pentru ca a cumulat functia de director al Circului Globus cu cea de deputat. .

Citeste si: