Conducerea USL a decis marti, la sedinta saptamanala, ca lansarea candidatiilor pentru alegerile parlamentare sa se desfasoare pe stadionul National Arena din Bucuresti. Surse din interiorul USL au declarat pentru Hotnews.ro ca liderii PSD si PNL doresc ca lansarea sa fie una de proportii si au cazut de acord ca evenimentul sa se organizeze pe stadion. Sursele citate sustin ca vor participa aproximativ 60.000 de sustinatori USL si vor fi invitati lideri ai partidelor europene PES si ALDE. Asa cum a anuntat presedintele PSD, Victor Ponta lansarea candidatilor va avea loc pe 17 octombrie, data care coincide cu congresul PPE organizat de PDL la Bucuresti.

Potrivit surselor citate, data stabilita pentru lansarea candidatiilor USL a fost aleasa strategic pentru a umbri congresul PPE organizat de PDL la Bucuresti.

"Pe data de 17 octombrie vom avea lansarea. Lista se lucreaza acum. Numarul era stabilit de la Murighiol, iar cum se lucreaza pe candidaturi. Sper sa se finalizeze discutiile pe candidaturi in seara asta, daca nu, mai continuam maine", a anuntat Ponta la finalul sedintei USL.

Pentru evenimentele de acest gen, atat pentru lansarea candidatiilor la locale cat si la mitingul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, USL a folosit ca locatie Romexpo.