Universitatea Sheffield si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative au lansat joi, 13 septembrie, un nou program de masterat in Marketing, Advertising şi PR, care la finalizare va oferi absolventilor o diploma dubla, emisa de ambele universitati. Lansarea programului de studiu a avut loc in cadrul unui eveniment sustinut de Ambasada Marii Britanii, in prezenta excelentei sale Martin Harris, ambasador al Regatului Unit in Romania, si a mai multor inalti oficiali ai universitatilor implicate.

Evenimentul de lansare al noului masteratFoto: Ambasada Marii Britanii

Noul program de masterat reprezinta o premiera pentru lumea educationala romaneasca: este pentru prima dată în România când se oferă o diplomă dublă – a Universităţii Sheffield şi a SNSPA – pentru viitorii specialişti în marketing, branding, publicitate şi relaţii publice. De asemenea, această diplomă beneficiază de toate acreditările internaţionale de care se bucură o universitate britanică de rangul Sheffield (BAC, CMI, BCS, UK Naric, AACSB).

Ambasadorul britanic Martin Harris, a declarat, din postura de gazdă, că noul program de Master este o dovadă a contribuţiei pe care educaţia o aduce în contextul mai larg al relaţiei bilaterale: “Educaţia este unul din cele mai dinamice aspecte ale agendei bilaterale. Cum spunem noi, ‘Cunoaşterea (Knowledge) este GREAT Britain’, iar Universitatea Sheffield ne prezintă o ofertă excelentă în această direcţie.”

“University of Sheffield a fost fondata in 1828, ca universitate de medicina, prin decret regal. Astazi avem studenti in 137 de tari si staff din 87 de tari. Majoritatea studentilor romani care studiaza la Sheffield sunt fie in programe de inginerie si IT, fie in MBA-uri si studii de management al afacerilor. Suntem o universitate mare, cu 41 de departamente, singurul lucru pe care nu il avem este departamentul de medicina veterinara. Suntem o institutie bazata pe cercetare, avem 5 castigatori ai premiului Nobel, dintre care 2 mai sunt inca in viata si colaboreaza activ cu universitatea. In ultimele topuri universitare suntem pe pozitia 66 in lume, dintr-un total de peste 8000 de institutii.

Suntem in top 1% global si suntem foarte mandri de asta, dar credem ca locul al 66-lea nu este suficient de bun, mai ales ca nu a fost un progres fata de anul precedent. Suntem pe locul 20 in clasamentul universitatilor europene, iar Newsweek ne-a inclus in Top 100 al celor mai bune universitati din lume. Pe moment detinem titlul de “Universitatea Anului in Marea Britanie”, titlu care ne-a fost acordat in noiembrie 2011”, a declarat Paul White, pro vice-chanchelor, University of Sheffield.

Noul program de Master se remarcă prin prezenţa corpului profesoral internaţional implicat în predare, prin modul personalizat, foarte interactiv, de predare cu clase mici, precum şi prin modul de desfăşurare a cursurilor în weekend.

“Europa se confrunta cu o criza financiara uriasa. Credem insa ca vorbim si despre o criza pe termen mai lung cu care ne vom confrunta, care va duce la noi provocari pentru Europa in efortul de a-si mentine cresterea si competitivitatea economica. In 2010, in Top 10 al economiilor globale, 4 locuri erau ocupate de tari ale Uniunii Europene. In 2050, pe o traiectorie normala, nu va mai fi niciuna.

Acest lucru are implicatii foarte importante, in toata Uniunea Europeana. Marea Britanie are multe idei despre modul in care UE poate aborda problema, dar cel mai important este ca forta de lucru din Europa sa fie echipata cu cele mai bune cunostinte si aptitudini. Aceasta nevoie este atat una pentru viitor, cat si pentru prezent. Trecem prin vremuri dificile, iar o calificare pos-tertiara de la o institutie de top poate sa dea un avantaj important oricui”, a declarat Esther Blythe, vide-ambasador britanic in Romania in cadrul evenimentului de lansare.

“Lansarea studiilor de master prin parteneriatul dintre Universitatea Sheffield si SNSPA are o importanta remarcabila faptul ca se va bucura de o dubla certificare, a Universitatii Sheffield si a SNSPA. In cadrul acestui nou program de master vom oferi 5 burse partiale pentru anul academic 2012-2013, in valoare de 20% din valoarea totala a costurilor. Selectia bursierilor se va face pe baza de dosar.”, a declarat Alina Vasile, Country Director pentru Romania in cadrul Facultatii Internationale a Universitatii Sheffield.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative este o instituţie publică de învăţământ superior fondată în anul 1990 în Bucureşti. SNSPA este o instituţie de educaţie şi cercetare foarte apreciată şi care a primit cel mai important certificat oferit universităţilor din România şi anume Titlul “Cel mai înalt nivel de incredere“ din partea Agenţiei Române de garantare a calităţii în domeniul universitar.

Mai multe detalii city-sheffield.ro.