Mihail Neamtu ii cere Elenei Udrea sa se retraga din politica. Presedintele partidului Noua Republica si totodata partenerul PDL pentru construirea unei platforme de centru dreapta scrie pe pagina sa de Facebook, ca Udrea "nu este un actor politic credibil al Romaniei" si ca trebuie sa se retraga. In replica, fostul presedinte al PDL Bucuresti scrie pe blogul personal ca se teme "de aroganta celor care se vor noii Traian Basescu".UPDATE: Mihail Neamtu intr-o noua postare pe Facebook: "Udrea, regina telegondolelor, a platit reclama "la televiziunile unor infractori"

"Elena Udrea este suparata pe Noua Republica. Ni se spune ca liderii acestei formatiuni nu au facut nimic in viata lor si ca nu s-au asa cum a facut d-na Udrea (...) Noi ne amintim ca atunci cand a ajuns sefa PDL-Bucuresti, acest oras era principalul bastion al Dreptei din Romania. Sub conducerea Elenei Udrea, la recentele alegeri locale, PDL a fost pulverizat in Capitala, pierzand toate cele 6 sectoare plus Primaria Generala (...)

Pe undeva, este adevarat ce spune d-na Udrea. Liderii Noii Republici nu au experienta guvernarilor de tip PSD-PNL-UDMR-UNPR. Noua Republica nu a platit reclama la televiziunile unor infractori. Noua Republica nu se pricepe sa arunce cu bani publici pe partii de schi sau pe festivaluri kitsch", a replicat presedintele Noua Republica.

Liderul Noii Republici explica pe pagina sa de socializare ca l-a deranjat revenirea Elenei Udrea prin declaratia pe care aceasta a facut-o dupa sedinta Parlamentului de luni.

"Elena Udrea-vorbesc deci exist. Dupa ce ne-a anuntat ca se gandeste sa se retraga din politica, Elena Udrea revine. Si nu oricum, ci cu o declaratie excesiva: <>.

Ca o concluzie logica, se intelege ca nici Elena Udrea insasi nu este un actor politic credibil al Romaniei. Atunci de ce mai face declaratii? Noua Republica, spre deosebire de altii, spune lucruri logice. Atunci cand spunem "schimbare", atunci asta vrem: o adevarata schimbare a clasei politice. Politicienii compromisi trebuie sa se retraga. Un pas in spate incepe cu tacerea voluntara. Iar pentru ca d-na Udrea sa nu aiba dificultati in interpretarea acestui enunt simplu, precizam ca ne referim si la dansa. Politica presupune curajul imaginarii viitorului in termeni surprinzatori", scrie Neamtu pe site-ul de socializare.

In replica, fostul lider PDL ii raspunde pe blogul sau lui Neamtu aratanad ca"exista oameni care nu au demonstrat inca nimic, dar, de la adapostul tineretii si lipsei de experienta politica, spun deja cine merita si cine nu merita sa faca parte din ".

".... multi din zona de dreapta se imagineaza a fi . Ma tem insa ca aceste aspiratii nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum ma tem de aroganta si autosuficienta unora care, fara a fi trecut inca prin vreun razboi politic, se proclama deja a fi prezentul si viitorul, fara sa fi avut vreun merit in trecut. Sunt oameni care nu au demonstrat inca nimic, dar, de la adapostul tineretii si lipsei de experienta politica (sper), spun deja cine merita si cine nu merita sa faca parte din .

Ei par la fel de intoxicati de ca si cei pe care ii critica zi de zi ca se lasa pacaliti de trustul lui Voiculescu. Fara indoiala, sunt oameni integri din punct de vedere moral, oameni care au citit mai mult de doua carti la viata lor. Din pacate insa, functioneaza dupa aceleasi stereotipuri de gandire precum adversarii pe care ii critica. Numai ca se afla de partea cealalta a baricadei. Asa cum am vazut scris de curand, sunt oameni care mai trebuie sa invete ", scrie Udrea, pe blogul personal.

Fostul lider PDL le atarage atentia celor care o ataca ca "aparenta integritate morala actuala nu le garanteaza prezentul si nici viitorul".

"Le doresc acestora sa calce pe drumul drept si sa se pastreze integri. La fel cum le doresc sa ajunga peste ani sa faca macar jumatate din lucrurile pe care le-am facut eu in administratie, sa-i ajute la modul concret pe romani sa traiasca mai bine si sa poarte macar jumatate din razboaiele politice pe care le-am dus eu de-a lungul timpului impotriva stangii si a trusturilor de presa care m-au transformat intr-o tinta (...)

Iar pentru ca domnul Neamtu sa nu aiba dificultati in interpretarea acestui text simplu, fac precizarea ca ma refer si la dumnealui (pentru ca eu stiu sa folosesc pronumele personale de politete)", scrie Udrea.

Schimbul de replici acide dintre cei doi apare in contextul in care PDL negociaza impreuna cu Mihai Razvan Ungureanu(ICCD), Mihai Neamtu (Partidul Noua Republica), Adrian Papahagi (Fundatia Cresti Democrata) si Aurelian Pavelescu (PNTCD) o alianta de centru dreapta pentru alegerile parlamentare din toamna.

Totodata, fortele de centru dreapta urmeaza sa semneze miercuri un document prin care stabilesc colaborarea pentru alegerile parlamentare. Este vorba de un manifest intitulat "Romani, sus inima! Romania are viitor"