Asociatia Presei Straine din Romania face un apel la o atitudine civilizata si responsabila fata de jurnalistii care lucreaza pentru presa internationala, se arata intr-un comunicat remis presei.

Citeste tot comunicatul Asociatiei

"Asociatia Presei Straine din Romania face un apel la o atitudine civilizata si responsabila fata de jurnalistii care lucreaza pentru presa internationala.

Constatam cu ingrijorare ca in ultimele zile au aparut comentarii cu caracter defaimator la adresa unor jurnalisti romani si straini care lucreaza pentru media internationala.

Asociatia Presei Straine din Romania respecta activitatea colegilor Raul Sanchez (El Pais) si Liliana Ciobanu (The Economist si CNN) care au fost tinta unor astfel de comentarii. Impartasim ingrijorarea exprimata de Active Watch si Centrul pentru Jurnalism Independent in legatura cu ziarista Carmen Valica (RRA).

Asociatia face un apel catre autoritatile din Romania sa asigure toate conditiile pentru ca libertatea de exprimare sa poata fi exercitata deplin si in afara oricaror presiuni.

Asociatia presei straine reuneste corespondentii principalelor media straine care lucreaza in Romania".