Asculta integral interviul cu Eugen Nicolaescu
Cele mai importante declaratii facute de deputatul Eugen Nicolaescu la HotNews.ro
- Sigur, termenul de greva a fost utilizat mai ales de presa. Noi am spus mai simplu ca este o retragere de la lucrarile parlamentului la modul general, dar atunci cand sunt actiuni importante cum ar fi discutia despre anticipate, despre legea electorala, suspendarea presedintelui, atunci sigur ca pe baza mandatului pe care-l avem ne vom intoarce in Parlament si ne vom face datoria.
- Istoriile pot fi multe si propuneri pot fi multe. Politicienii, cand incearca sa ia o decizie, vin cu mai multe propuneri. Una dintre ele era aceasta. Noi am considerat ca alaturi de protestele de strada si politicienii trebuie sa faca un gest mai adevarat, mai real, mai aproape de oameni. Si ca demisia din Parlament ar insemna o forma puternica de protest care sa faca o presiune pe actuala guvernare, sa demisioneze si sa deschida calea pentru anticipate.
- A fost o varianta de lucru. Discutandu-se in grupul nostru parlamentar s-a nascut o idee ca poate asta ar fi o varianta corecta si eficace. Dar a fost o discutie neoficiala, Crin Antonescu a incercat o tatonare, sa vada starea de spririt. A fost o opinie pe vorbe, fara vot. Noi nu suntem singuri, avem o alianta. Sedinta de grup s-a incheiat in felul urmator: noi credem ca e bine asa, dar decizia n-o luam numai noi, o luam cu PSD. Si ce va hotari USL aia vom face toti.
- S-a facut o alta intalnire, a grupurilor reunite PSD si PNL, unde de data aceasta opinia majoritara a fost sa nu se faca actiunea de demisie pentru ca ea ar lasa cale libera actualei puteri sa faca ce doreste. Cu alte cuvinte, o lasam sa zburde si sa nu dea socoteala nimanui. Daca lasi puterea singura ar fi putut sa faca doua lucruri: pe cele aproximativ 200 de locuri putea sa organizeze anticipate pe locurile disponibile sau sa nu faca deloc alegeri dar sa refaca cvorumul de sedinta. Cu alte cuvinte, daca ramaneau 280 de parlamentari ai puterii, ei considerau ca cvorumul e 280 si aveau 100% din parlament. Cu alte cuvinte, puteau sa faca inclusiv lege de modificarea Constitutiei.
- Dupa ce am facut toate evaluarile, sigur ca am ajuns la aceasta solutie. Decat sa lasam puterea sa faca ce vrea, mai bine reformulam, reasezam, nuantam pozitia politica pe care o vom avea.
- Adriana Saftoiu a considerat, probabil, ca pentru ea e mai bine asa. Demisia e un act unilateral de vointa. Daca e un parlamentar care vrea sa demisioneze, ce sa avem cu el? El dupa aia se duce in fata electoratului care l-a ales si va da socoteala, daca vrea sa mai candideze.
- A te retrage de la lucrarile Parlamentului inseamna un gest politic. Dar din punct de vedere administrativ si birocratic lucrurile trebuie sa stea altfel. Eu trebuie sa ma duc la serviciu, la Parlament, sa-mi semnez condica, sa ma duc in sala, si in sala cand am ajuns alaturi de toti colegii mei ne ridicam in picioare si anuntam ca din punct de vedere politic noi ne retragem din sala. Si mergem la grup, facem sedinta, mergem pe hol si facem protest, mergem in piata si facem protest, de la caz la caz vom gasi diverse formule. Mergem la comisiile noastre si facem studiu pe legile care intra in Parlament spre dezbatere si adoptare. La unele trebuie sa facem amendamente, nu le putem lasa sa treaca fara sa fie vazute. Prezenta noastra in Parlament va fi normala, cu exceptia girarii prin vot, prin atitudine politica. Dar e o parere personala.
- Astazi vom participa la vot pentru constituirea birourilor permanente, nu vrem sa fim acuzati ca noi vrem sa destructuram Parlamentul, ca nu vrem ca Parlamentul sa lucreze. Dar vrem sa lucreze in anumite conditii: de respect, de dialog, de eficienta. Ca atare, atunci cand colegii nostri din birourile permanente vor considera ca au un cuvant de spus, probabil ca vor participa la lucrarile birourilor permanente, in rest nu vor participa.
- Cred ca lumea intelege simplu ca daca vrem sa pastram unitatea opozitiei si vehiculul electoral USL care e capabil sa rastoarne aceasta guvernare e nevoie sa faci absolut tot ce e necesar ca solidaritatea sa primeze. Deci nu cred ca avem o problema de imagine din acest punct de vedere. (...) Cred ca in sedinta noastra de grup vreo trei persoane au ridicat problema banilor, dar pana la urma majoritatea a zis, domne, chiar nu ne intereseaza problemele unuia sau altuia, ne intereseaza decizia politica.
Pentru ei munca e o sperietoare. Orice ca sa nu munceasca. Oare cat de concentrati sunt si ei pe interesele tarii si ale românilor? Ca de putere se tot leaga ca nu fac si nu dreg, dar cand vine vorba sa faca si ei ceva, trag numai inapoi tot ce pot.
Ce-or fi crezut, ca lu' Basescu i se face mila de ei si-si da demisia?
evident ca scopul a fost sa blocheze activitatea legislativa dar, nu au facut decat sa permita permanentizarea ordonantelor de urgenta.
niste idioti !!!
http://www.revista22.ro/incepe-greva-parlamentara-imade-in-romaniai-cit-va-cistiga-un-grevist-13178.html
Voi sunteti parte a legislativului, voi faceti legile, voi trebuie sa va supuneti lor.
Regula este durata mandatului asa cum apare in Constitutie, exceptia anticipatele. De ce noi - in calitate de cetateni cu drept de vot - am sustine activarea exceptiei? ce castigam cu asta, un guvern usl? care ce obiective declarate si nuantate are (eu unul n-am gasit asa ceva)?
Fara demagogie, fara abureli, daca reusiti sa raspundeti la aceste intrebari, aveti votul meu, altfel ma plictisiti.
Parlamentarii nu sunt niste simpli angajati care sa poata face greva cand li se sc... năzare, nu sunt nici simpli cetateni ai caror gest sa poata fi ignorat; sunt exemple atat in tara cat si in Europa (eu cred ca s-au stricat de ras europenii cand au auzit ce fac unii membri ai legislativului nostru).
Nu pot sa-mi mai retrag voturile pe care le-am oferit in trecut acestui partid si/sau reprezentantilor sai (inclusiv la ultimele prezidentiale) insa pot ca pe viitor sa caut o alta alternativa in partea dreapta a eshichierului politic si o sa sustin fara rezerve partidul care va crea premisele eliminarii de drept din Parlamentul Romaniei pe cei care nu inteleg pentru ce sunt acolo.
Bine, trecand peste asta ma intreb toti comentatorii astia ai vostri profesionisti de unde apar? Am si un raspuns la intrebarea asta: La tineretul liberal democrat, una din activitatile de baza este comentatul pro-basescu pe diferite site-uri. Astfel, comenetarile de pe site-ul asta apartin unui grup restrans de persoane care cu asta se ocupa, sperand ca intr-o buna zi sa ajunga sa suga si ei de la sanul de la care sug in prezent astia care ii tot vedem la televizor, care tin cu dintii de functii.
Nu mai vorbi in numele meu ! Nu mai spune "toata lumea". Nu ti-am dat mandat sa vorbesti in numele meu. Daca mai ai chef de exagerari stupide ., pe mine te rog sa ma excluzi: toata lumea , minus adrian88000. Clar ?
- Unde vezi tu, mai Claudiu, ce parere are lumea intreaga despre puterea din Romania? La posturile de televiziune ale unui turnator ordinar si ale unui infractor de drept comun care a furat banii a milioane de romani? Astia ar fi in stare sa rada Romania de pe fata pamantului numai sa nu ajunga acolo unde le este locul: dupa gratii... De asta il urasc ei pe Basescu, iar nu pentru ca ar fi dictator... Il urasc fiindca simt ca se strange latul...
Te intrebi de unde apar comentatori profesionisti, cum ii numesti tu? Nu mai, nu sunt comentatori profesionisti ci sunt simpli cetateni romani care gandesc cu capul propriu... da' se vede treaba ca prin cercurile prin care te invarti tu sportul asta nu se prea practica...
Nicolaescu ne explica:
1.Primul pericol ar fi fost sa se organizeze alegeri anticipate pe cele 280 locuri ramase libere.
Pai nu vor ei anticipate ? Daca se organizau alegeri anticipate partiale si-au dat seama ca pierdeau mai mult de jumatate din locuri. Si PDL -ul si-ar fi marit confortabil majoritatea parlamentara. Asa trebuia sa spuna.
2. Vor reface cvorumul si vor putea vota orice lege , inclusiv legea de modificare a Constitutiei !
Deci au recunoscut ca le este frica de modificarea Constitutiei. Nu dau doi bani pe dorinta exprimata de romani la referendum. Ei pun mai presus interesul lor. Sa fie multi parlamentari ca poate se strecoara si ei.
RUSINE!!
Imbecili.
Unul din cei 3 a fost cumva Crin?
•Dupa ce am facut toate evaluarile, sigur ca am ajuns la aceasta solutie. Decat sa lasam puterea sa faca ce vrea, mai bine reformulam, reasezam, nuantam pozitia politica pe care o vom avea.
...........................
nu cred !
pdl e un partid de domni si doamne.
n'ar fi facut ei una ca asta.
ba, io cred ca, in semn de solidaritate, si'ar fi dat si ei demisia, in frunte cu doamna si domnul, presedinti de camere.
ba, ce zic, io, cred ca si guvernul si presedintele ar fi fost solidari !
s'auzim de bine !
-doar la ciolan le e mintea