22 de judecatori si doi procurori candideaza pentru cele sase locuri vacante la Sectia Penala a Curtii Supreme, aceasta sectie fiind instanta la care se judeca cele mai importante dosare de coruptie din Romania. Alti sase judecatori candideaza pe un singur loc de judecator la Sectia Civila a Curtii Supreme, informeaza site-ul infocsm.ro. Concursul se va desfasura pe baza unui interviu.

Potrivit unei adrese transmise CSM de colegiul de conducere al Curtii Supreme, la concursul de promovare pentru o functie de judecator s-au inscris 30 de magistrati, 24 (22 judecatori - 2 procurori) concureaza pentru unul din cele sase locuri de judecator la Sectia Penala, in timp ce sase judecatori concureaza pe un singur post la sectia Civila a Curtii Supreme.

Din cei 22 de judecatori care s-au inscris pentru un post la sectia Penala, 18 sunt judecatori la Curtea de Apel Bucuresti.

Vezi aici jos lista cu cei 30 de judecatori

Acesta ar putea fi ultimul concurs de promovare la Curtea Suprema pe baza de interviu. Potrivit ultimelor informatii, Guvernul ar urma sa isi asume raspunderea pe proiectul de lege prin care promovarea la Curtea Suprema ar urma sa se faca pe baza de examen.

Concursul organizat de colegiul de conducere al Curtii Supreme se va desfasura pe baza de interviu, dar si in baza unor reguli mai stricte. Pe 27 septembrie, plenul CSM a modificat modul de desfasurare a concursului de promovare la Curtea Suprema.

Candidaturile la Inalta Curte de Casatie si Justitie pot fi depuse doar de catre acele persoane care au indeplinit functia de judecator, respectiv de procuror, la Parchetul de pe langa Curtile de Apel, respectiv la Curtile de apel, cu o vechime de cel putin 15 ani in aceste functii. Potrivit noului regulament al concursului, candidatii vor depune 10 lucrari (hotarari judecatoresti) din dosare pe care le-au avut de solutionat. Candidatilor li se vor intocmi fise profesionale. In cadrul concursului va fi analizata activitatea candidatului din punct de vedere calitattiv si cantitativ.

Vezi aici jos modul in care se va derula concursul