"Ponta este un fanfaron care nu va ajunge niciodata prim-ministru. Intr-un fel am o lehamite sa mai vorbesc de omul asta care intoxica spatiul public cu prezenta sa. (...) Adrian Nastase a fost un prim-ministru bun si a facut si lucruri bune in perioada mandatului sau. A lasat totusi doua dare urat mirositoare: 1) un sistem de justitie controlat si corupt ; 2) Victor Ponta. Daca la prima am mai scapat in ultimii 6 ani de miros, la cea de a doua va trebui sa ne mai tinem de nas inca un an de zile. Pe urma scapam" - Aceste declaratii apartin fostului ministru al muncii, Sebastian Lazaroiu, fiind un raspuns dat unui cititor HotNews.ro in timpul discutiei online. Lazaroiu a explicat ulterior, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI, de ce l-a atacat pe liderul PSD.

Declaratiile lui Sebastian Lazaroiu despre Victor Ponta facute la Discutia de Luni

  • Nici nu conduce el PSD-ul, hai sa fim seriosi. Nastase si Iliescu conduc PSD-ul, evident, asta e realitatea. PSD-ul ii considera mai departe oameni cu experienta si se lasa pe mana lor.
  • Pe Vanghelie nu l-a marginalizat. Nu-si pune mintea Vanghelie cu actuala conducere a partidului. II lasa pe ei sa se joace, dar nimeni n-are curajul sa se confrunte cu Vanghelie. Ei evita o confruntare directa. O confruntare directa inseamna, bun, hai sa facem alegeri in Bucuresti. Cine castiga? Va spun eu: Marian Vanghelie.

  • Eu am inceput sa am ceva cu discursul lui (Victor Ponta), care devine din ce in ce mai gol, un fel de Crin Antonescu. El avea ceva mai mult continut, pe vremuri. A devenit din ce in ce mai toxic si mai agresiv in spatiul public. 
  • L-am vazut si acum, s-a intors din Spania. Cat de fanfaron poti sa fii? Cand eram ministru al muncii eu am fost in Spania asta vara. Am incercat sa rezolv ce se putea rezolva. Le-am si reprosat, fratilor, voi de ce n-ati fost sa vorbiti cu socialistii, daca voi credeti ca acolo se putea rezolva ceva cu masura aia, cu restrictiile impuse romanilor. Si au spus: nu-i treaba noastra, e treaba guvernului. Si se duce Ponta dupa trei luni, la un muribund politic, socialistii sunt pe faras acolo, sa spuna ca el rezolva problemele cu restrictiile. Bineinteles ca s-a intors cu coada intre picioare. Nici nu stiu de ce a mai mers. Daca voia sa se duca, trebuia sa se duca asta vara. 
  • Noi stim ca restrictiile impuse romanilor acolo a fost de fapt o masura politica, inaintea campaniei electorale care va fi mentinuta si dupa campanie.
  • In urma cu cateva zile, Victor Ponta il ataca, la randul sau, pe Sebastian Lazaroiu pe blogul personalunde a povestit detalii de la intrevederea cu premierul spaniol, Jose Luis Rodrigo Zapatero,:"Eu am insistat sa am aceasta intrevedere in primul rand pentru a da un mesaj referitor la romanii din Spania – un mesaj care nu a venit nici de la Basescu, nici de la Boc (cu atat mai putin de la bufonul de Lazaroiu). Stiam ca nu se pot face foarte multe acum, dar drepturile legitime ale celor peste 1 milion de romani trebuie aparate in orice conditii! Iar reactia a fost mai degraba incurajatoare, fara a da sperante desarte."
  • Lazaroiu: La alegeri, USL nu are cum sa ia 50%. Demonstratia s-a facut asta vara. O sa mai fie alegeri partiale si o sa vedeti ca, in nici un colegiu condus de ei, nu vor lua mai mult de 45, 40 si ceva la suta. Pai, cand in colegiile tale favorabile nu poti sa iei mai mult de 40 si ceva la suta, cum poti sa-ti imaginezi ca vei lua 50 la nivel national. Probabil ca media va fi mai mica, 37 - 40%. Deci PDL-ul isi formeaza urmatorul guvern pe neputinta USL, nu ca ar fi ei mult mai buni.

NOTA: Asculta integral Discutia de Luni si pe frecventele Radio France International (Bucuresti - 93, 5 FM)