Plenul CSM a respins plangerea judecatoarei ICJ, Gabriela Birsan, privind revocarea hotararii de perchezitie a locuintei

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 18 octombrie 2011, 14:02 Dosare Anticoruptie


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, marti, plangerea judecatoarei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Gabriela Birsan, prin care se solicita revocarea hotararii Consiliului prin care s-a incuviintat perchezitia la domiciliul sau pe motiv ca incalca imunitatea sotului sau, Corneliu Birsan, judecator CEDO, informeaza Agerpres. In decursul zilei de marti, Sectia pentru judecatori a CSM a respins si plangere inaintata de reprezentantul Romaniei la CEDO, judecatorul Corneliu Birsan, prin care cere anularea avizului de perchezitie la domiciliul sau si al sotiei sale, Gabriela Birsan, urmarita penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta.

Avocatul sotilor Gabriela si Corneliu Barsan a decalarat recurs la aceasta hotarare. Recursul va fi judecat de Sectia Sectia de Contencios Administrativ a ICCJ, sectie condusa de Gabriela Birsan.

Reprezentantul Romaniei la CEDO, judecatorul Corneliu Birsan a depus o plangere similara Consiliului Superior al Magistraturii reclamand masura perchezitionarii locuintei de la Snagov in care sta sotia sa, Gabriela Barsan, judecator la ICCJ, urmarita penal de procurorii DNA pentru trafic de influenta. In decursul zilei de marti, sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins plangerea inaintata de reprezentantul Romaniei la CEDO.

Amintim ca procurorii anticoruptie au anuntat luni, 10 octombrie, ca au inceput urmarirea penala fata de Gabriela Victoria Birsan (presedinte al Sectiei de contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie) si de Iuliana Pusoiu, judecator la ICCJ in cadrul aceleiasi sectii, ambele fiind acuzate de trafic de influenta. In acelasi dosar sunt urmariti penal avocata Claudia Gherbovan Silinescu si omul de afaceri Gabriel Chiriac, ambii pentru cumparare de influenta, se arata intr-un comunicat al DNA.

Cele doua plangeri vizeaza perchezitiile efectuate de procurorii DNA joi, 6 octombrie, la domiciliul judecatoarei ICCJ, Gabriela Victoria Birsan suspectata de aranjarea unor procese. Perchezitia a fost realizata cu aprobarea Consiliului Superior al Magistraturii si a unui judecator ICCJ.

Citeste si:








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1715 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Fara rusine (Marţi, 18 octombrie 2011, 14:07)

    Costi [anonim]

    Tupeu de sut de buzunare.Il prinzi cu mana in buzunar si zice ca nu e mana lui.Si te da in judecata pentru calomnie.Si gaseste un judecator amabil care sa te scoata vinovat si platesti calomnia ramai si fara portofel.A dracu justitie ,Blestemata tara
    • -4 (4 voturi)    
      ESUAREA STATULUI DE DREPT!!! (Marţi, 18 octombrie 2011, 15:17)

      Misu [anonim] i-a raspuns lui Costi

      Se astepta cineva la alta solutie cu CSM-ul impazint de oamenii lui Basescu al de Danilet, Dumbrava, etc?

      Disperarea e mare in radurile portocalii de au ajuns sa faca nelegiuiri asa pe fata! Se chinuie sa ramana la putere prin ori ce mijloace, fie si prin subminarea statului de drept.. le e frica sa nu fie trasi la raspundere pentru ce au facut pana acuma!
      • +2 (2 voturi)    
        mai ,,misulico'', (Marţi, 18 octombrie 2011, 15:51)

        emil_m [utilizator] i-a raspuns lui Misu

        ai renuntat sa le mai trimiti scrisorele colegilor tai din CSM si ai venit sa-ti sustii hotia aici,pe forum?Rau ai ajuns....
      • 0 (0 voturi)    
        nu inteleg... (Marţi, 18 octombrie 2011, 21:41)

        gica pentru [utilizator] i-a raspuns lui Misu

        ce tot bati apa in piua (sub diverse pseudonime) cu marea conspiratie de rasturnare a statului de drept. nu de alta da ai gresit situ' ca pe aici vine lume care nu da deloc - sau doar ca sa vada daca au ramas la fel de penali - pe la realitate & co.
  • +8 (8 voturi)    
    Ca lumea (Marţi, 18 octombrie 2011, 14:10)

    Printu Sutu de buzunare [anonim]

    Va dat seama ca barsanii poasafaca 100 de firme fantoma la adresa aia si sa evazioneze toate recolta de cereale pe 2011 si nimeni nu poasa intre in locuinta aia ce e protejata?Ce tare .Cum facem sa gasim si noi o adresa daia?Stie cineva ?
    • +3 (3 voturi)    
      Ca lumea (Marţi, 18 octombrie 2011, 14:41)

      jude [anonim] i-a raspuns lui Printu Sutu de buzunare

      Simplu...Devii judecator la CEDO...
      • -4 (4 voturi)    
        STAT POLITIENESC (Marţi, 18 octombrie 2011, 15:22)

        Miruna [anonim] i-a raspuns lui jude

        Pe baza asa zisei sigurante nationale ori si cine este ascultat fara aprobare de la judecator... iar cuvintele tale inregistrate.. franturi de propozitii pot fi colate cu tehnologie avansata in mod necronologic si inafara contextului pentru a face pana si un soarece sa para cel mai mare corupt! Serviciile au tehnologie de aplicare semnatura digitala pentru a impiedica masluirea probelor dar voit nu o fac! De ce oare se numeste asta justitie si democratie? De ce serviciile nu pastreaza de cat CDuri copii cu franturi de inregistrari scoase inafara contextului si nu pastreaza mediile de stocare originale pentru a se putea certifica autenticitatea inregistrarilor? De ce Serviciile secretizeaza aparatura de inregistrarii... pentru a obstructiona identificarea autenticitatii inregistrarilor? De ce nu se implementeaza legea democratica europeana care stipuleaza ca inregistrarile nu trebuie facute de servicii secrete ci de institutie independenta politic? De ce oare politicul actual a acaparat INECul singura institutie abilitata sa verifice autenticitatea unor inregistrari.. oamenii integrii fiind inlaturati.. in locul lor de ce s-au pus doar agenti sub acoperire al serviciilor secrete? Ce fel de impartialitate poate avea aceasta institutie?

        Daca puterea actuala este intredevar manata de o cauza justa.... de dreptate si adevar.. de democratie.. de ce incalca in mod fragrant democratia, si sansa la o judecata corecta? Ce au de ascuns? Lasand la o parte vinovatia si compenta sau nu a castei judecatoriesti.. ce se intimpla de cealalta parte a transeiei, de partea politica si a institutiilor controlate politic precum Servicii, parchet, DNA, etc... nu e deloc a buna....
        • +2 (2 voturi)    
          ce-ai mai dat-o din condei... (Marţi, 18 octombrie 2011, 15:44)

          gica pentru [utilizator] i-a raspuns lui Miruna

          in romania exista separarea puterilor in stat, iar conducerea acestor servicii este numita in acest spirit. ca unele din aceste puteri sunt cam coapte este alta poveste. dar pana nu o sa avem o justitie curata, formata de profesionisti incoruptibili, avem o problema foarte, foarte mare.
        • +2 (2 voturi)    
          CAPITALE (Marţi, 18 octombrie 2011, 15:48)

          gica pentru [utilizator] i-a raspuns lui Miruna

          am observat ca posturile ce denigreaza DNA sau SRI au cam toate subiectul scris cu capitale. ca sa sara in ochi, banuiesc, dar mie mi-a sarit in ochi o campanie cam bine pusa la punct. daca ma pune aghiuta sa dau pe irealitatea sau antene, mi-e ca o sa dau peste acelasi povesti.
  • +3 (3 voturi)    
    Si hazul abia acum urmeaza (Marţi, 18 octombrie 2011, 14:27)

    CezarN [utilizator]

    Daca judecatoarea face apel la decizia CSM, apelul se va judeca la ICCJ, la sectia contencios, secite a carei sefa este ... insasi Gabriela Birsan.

    Daca pierde si la ICCJ, va fi epuizat toate caile de atac din tara si se poate adresa CEDO, unde este prezent ... Corneliu Barsan.
  • +2 (2 voturi)    
    CEDO (Marţi, 18 octombrie 2011, 14:45)

    Mircea [anonim]

    Barsane, CEDO trebuie sa te trimita acasa urgent.
    Tu si nevasta-ta santeti niste gainari !!!
    • +2 (2 voturi)    
      Obraz ca pielea de porc (Marţi, 18 octombrie 2011, 15:47)

      Cain [utilizator] i-a raspuns lui Mircea

      Barsanu trebuie sa-si dea demisia de la CEDO, dar probabil nerusinarea este la fel de mare ca si in cazul Severinului din PE.
  • +2 (2 voturi)    
    De ce nu postati toate comentariile? (Marţi, 18 octombrie 2011, 14:52)

    Mircea [anonim]

    Barsan trebuie dat afara rapid de la CEDO.
    Din fericire, acolo nu e in Romania si asa se va intampla.
    Sotii Barsan sant 2 gainari.
  • +3 (3 voturi)    
    Ramane ca d-na Barsan sa o judece pe d-na Barsan (Marţi, 18 octombrie 2011, 14:54)

    ion [anonim]

    si vom fi cei mai tari din europa!!

    oare exista in toata justitia romana vreun madistrat care este cit de cit demn??
    cum pot trai magistratii din ro in cloaca asta?? chiar pe niciun magistrat nu-l deranjeaza toata mascarada din justitia romaneasca???
    • +3 (3 voturi)    
      Nu ar fi prima data (Marţi, 18 octombrie 2011, 15:51)

      Cain [utilizator] i-a raspuns lui ion

      Mai anii trecuti, prin hotarari judecatoresti, asa-zisii judecatori si-au stabilit singuri salariile si pensiile, precum si modul de calculare a pensiilor lor (pensie egala cu salariu din ultima luna de activitate). Cam peste tot fiecare judecator si-a judecat propriu lui dosar.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by