La cateva saptamani de la stingerea ultimului scandal dintre PC si PSD-PNL, conservatorii se pregatesc sa emita noi pretentii la Capitala. Potrivit surselor HotNews.ro, conservatorii doresc doua candidaturi pe Bucuresti la sectoarele 4 si 2. Pe langa Cristian Popescu Piedone, acestia il vor drept candidat si pe Bogdan Diaconu pentru primaria sectorului 2. Pe de alta parte, liberalii il sustin pe liderul PNL sector 2, Dan Cristian Popescu. In sedinta USL de luni presedintele PC, Daniel Constantin, s-a aratat deranjat de faptul ca liberalii au facut public rezultatul sondajului de opinie comandat de ei.

La sedinta USL de luni, Daniel Constantin s-ar fi plans ca vicepresedintele PNL, Vlad Moisescu, a facut public sondajul pentru a-l promova drept candidat pe liderul PNL de la sector 2, Dan Cristian Popescu. Liderii USL i-ar fi cerut lui Constantin sa astepte rezultatele sondajelor pentru a stabili si candidatul USL la primaria sectorului 2.

Potrivit surselor citate, conservatorii vor sa-l impuna candidat pe Bogdan Diaconu. "Potrivit protocolului USL, candidatii la primariile de sector se stabilesc in functie de rezultatele sondajelor, cel mai bine plasat va fi nominalizat. Vlad Moisescu a dat pe bloguri rezultatul sondajului pe Capitala, facand astfel presiuni de a-si promova oamenii, in timp ce noi avem date ca Bogdan Diaconu are sanse mai mari decat Dan Cristian Popescu la sectorul 2", au explicat surse din interiorul PC.

Potrivit sondajului PNL publicat pe blogul pesurse.ro, la primaria sectorului 2, la intentia de vot PNL este cotat cu 32,4% in timp ce PC are 7,8%.

Conform protocolului ACD, PC a obtinut de la liberali: cinci candidaturi pentru primariile Deva, Arad, Sibiu, Piatra Neamt si Targoviste, o candidatura la presedintia Consiliului Judetean Maramures si candidaturi pentru 12 mandate de deputati si 9 de senatori.

La inceputul lunii septembrie, conservatorii au fortat nota, cerand partenerilor PSD si PNL sustinerea deputatului Tudor Ciuhodaru la Iasi, candidatura lui Popescu Piedone la primaria Capitalei si mai multe mandate de parlamentari, astfel incat, dupa alegerile din 2012 sa-si infiinteze grupuri parlamentare separate. Liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu au declinat toate solicitarile PC si i-au transmis lui Dan Voiculescu ca "fie respecta deciziile USL, fie merge singur la alegeri". ​