Patru atacatori sinucigasi au atacat sambata o baza a armatei americane din Afghanistan, doua persoane fiind ucise si alte trei ranite, a declarat un sef al politiei locale, citat de CNN.

Un soldat american si doua garzi afgane au fost ranite, a afirmat Mohammad Qasim Jangalbagh, seful politiei din provincia Panjshir.

"Atacatorii erau pregatiti cu veste pline de explozibili, cu arme usoare si grele", a spus si Ata Mohammad Amiri, sef al Consiliului provincial.

Oficialul a spus ca, in momentul in care s-au apropiat de poarta bazei militare, trei dintre atacatori au tras cu arme automate si lansatoare de grenade spre turnul de paza, unde se aflau mai multe garzi.

Al patrulea atacator, aflat la volanul unei masini Toyota, si-a detonat incarcatura exploziva in apropierea portii, permitandu-le celorlalti sa intre in tabara.

Doi dintre atacatori si-au detonat vestele explozive, in timp ce ceilalti doi au fost impuscati de politisti inainte sa se arunce in aer.

Un purtator de cuvant al talibanilor si-a asumat responsabilitatea pentru atac.

CNN precizeaza ca acesta a fost primul atac important al talibanilor in aceasta provincie, dupa invazia americana, in 2001. Panjshir se afla la circa 200 de km nord de Kabul.