Francezii au glumit din nou pe seama romanilor in timpul unei emisiuni televizate, sugerand ca romanii sunt cersetori si ca nu se spala.

In cadrul programului de satira "Les Guignols de l'Info", cele doua marionete "invitate" in platou pentru a discuta meciul de fotbal Romania - Franta care urma sa aiba loc in acea zi la Bucuresti (6 septembrie) s-au intrecut in glume umilitoare pe seama romanilor. Marionetele - "guignols" in franceza - ironizau la randul lor doi comentatori francezi de fotbal, Thierry Roland si Jean Michel Larque, cunoscuti pentru remarcile rasiste din timpul comentariilor.

"Nu sunt sigur ca meciul va incepe pentru ca atunci cand arbitrul va arunca moneda in aer nu e sigur ca o sa cada inapoi pe pamant, cu totii romanii aia acolo", afirma unul dintre ei, intrebat de moderator daca francezii vor castiga in Romania.

"Se stie ca sportul national in Romania nu este fotbalul, ci cersitul", continua acesta.

Intrebat apoi care va fi strategia tactica a echipei francezilor, marioneta raspunde: "Trebuie sa ne temem de contactul direct cu romanii." "De ce, joaca dur?" "Nu, au paduchi."

Colegul sau de discutie nu se lasa insa mai prejos."Am o gluma savuroasa... Stii cum se zice la cos de gunoi in romaneste? ... Bucuresti".

In iulie anul trecut, romanii au fost ironizati pe postul public France 2, cand umoristul Jonathan Lambert a facut un joc de cuvinte intre "Salutul Roman" si noul "Salut Romanesc" - "S'il vous plait, Messieurs, Mesdames!", rostit aplecat, cu mana intinsa si pe un ton rugator - textul tipic al cersetorilor din Hexagon.

"Pentru ca m-ai invitat in fiecare sambata, vreau sa iti aduc un ultim omagiu - salutul suprem"

Presupun ca este vorba despre Salutul Roman, spune Laurent Ruquier.

Umoristul propune insa "Salutul Romanesc", pe care il executa in mijlocul scenei: Se ridica in picioare, se apleaca usor in fata, intinde mana inainte si spune pe un ton rugator: "S'il vous plait, Messieurs!"

Oamenii din sala se ridica in picioare si, cu mana intinsa, usor aplecati, rostesc si ei, pe un ton rugator: "S'il vous plait, Messieurs!", dupa care izbucnesc in ras.

O alta gluma proasta, in aceeasi nota, a facut si jurnalistul sportiv francez Nelson Monfort, tot la France 2, cand, referindu-se la faptul ca inotatoarea franceza de origine romana Roxana Maracineanu, care se afla in studio, este trezorierul fan clubului unei alte sportive din Franta, Monfort a comentat: "Trebuie sa fim atenti cu romanii pe acest plan".

Ulterior, sesizand protestele colegilor sai, jurnalistul a adaugat: "Dar tu stii cat te iubesc, Roxana, spun asta in gluma".

Vezi mai jos emisiunea Les Guignols de l'info in intregime. Discutia despre meciul de fotbal incepe la min. 5'18''

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

Les Guignols de l'Info du 06/09/11 - France VS Roumanie