HOTSCIENCE
Exercitii acasa
Foto: pixabay.com

Coronavirus: Practicarea exercițiilor fizice în timpul izolării ajută sistemul imunitar - studiu

de G.S. HotNews.ro
Exercițiile fizice regulate practicate în timpul izolării ajută la menținerea sistemului imunitar sănătos, conform unei analize realizate de un grup de cercetători britanici, citat luni de Press Association și Agerpres.
Teste Bosch
Foto: Bosch

Bosch anunță că a dezvoltat un test rapid pentru COVID-19, test ce poate detecta infecția în două ore și jumătate

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Compania germană Bosch a anunțat că a dezvoltat un test rapid pentru COVID-19 ce poate detecta o infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2 în mai puțin de două ore și jumătate – interval măsurat din momentul prelevării probei și până la sosirea rezultatului. Testul rapid permite depistarea simultană a zece agenți patogeni respiratori pentru diagnosticarea diferențială și îndeplinește cerințele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), spune compania. Noul test va fi disponibil în Germania începând cu luna aprilie și ulterior, pe piețele din Europa și din lume.
Vitamina C
Foto: MorgueFile.com

Science Report: Este vitamina C eficace în prevenția și tratamentul coronavirusului? Opinii de ultimă oră

de A.Th.C. HotNews.ro
Miercuri, 11 Mar 2020 Science - Stiintele vietii

În cursa dramatică pentru descoperirea unui tratament pentru noul coronavirus, doctori și oameni de știință testează antiviralele, remediile anti-malarie și anticorpii monoclonali existenți, dar și alte medicamente pentru COVID-19.

Imagine de pe Marte
Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS

​​VIDEO Fotografia cu cea mai mare rezoluție obținută vreodată pe Marte, realizată de roverul Curiosity

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 6 Mar 2020 Science - Spatiul
Roverul Curiosity, trimis de NASA pe Marte, a realizat fotografia cu cea mai mare rezoluție (1,8 miliarde de pixeli) obținută vreodată până acum pe Planeta Roșie.
Mini-Luna 2020 CD3
Foto: Captura Twitter

Terra a capturat temporar o "mini-Lună"

de R.M. HotNews.ro
Joi, 27 Feb 2020 Science - Spatiul
Terra a capturat temporar o "mini-Lună" de mărimea unei mașini, afirmă astronomii care au reperat acest obiect celest orbitând în jurul planetei noastre, scrie AFP.
Henneguya salminicola
Foto: livescience.com

Oamenii de știință au descoperit primul animal care nu respiră

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 26 Feb 2020 Science - Stiintele vietii
Organismul parazit Henneguya salminicola, care trăiește adânc în țesutul muscular al unor specii de salmonide, precum somonul, este primul organism de pe Pământ despre care s-a demonstrat că nu are un genom mitocondrial și trăiește fără a avea un aparat respirator, transmite Live Science, preluat de Agerpres.
Cercetare (Foto - KAVLI IPMU)
Foto: Hotnews

Science Report Gravitația: poate că am înțeles-o greșit tot timpul. Mai bine punem întrebări prostești

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 25 Feb 2020 Science - Terra
Fizicienii au căutat legi care să explice atât lumea microscopică a particulelor elementare, cât și pe cea macroscopică a universului și pe Big Bang la începuturile sale, așteptându-se ca asemenea legi fundamentale să aibă simetrie în toate împrejurările. Dar doi fizicieni au descoperit o dovadă teoretică a faptului că, la cel mai fundamental nivel, natura nu respectă simetria.
Romulus si Remus
Foto: Wikimedia Commons

Descoperire „excepțională” în Orașul Etern / Arheologii au descoperit un mormânt din perioada fondatorului Romei, Romulus

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 21 Feb 2020 Science - Arheologie
Descoperirea este considerată "excepțională" de arheologi. Ceea ce ar putea fi mormântul lui Romulus, regele fondator al Romei, a fost prezentat pentru prima oară publicului vineri, la Roma, scrie AFP.
Rudolf Diesel
Foto: Facebook

”Motorul diesel va muri” – deși este mai bun ca niciodată

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 25 Feb 2020 Science - Tehnologie
De la izbucnirea scandalului „dieselgate”, 24 de modele nu mai oferă nicio motorizare pe motorină, conform Centrului de Cercetări pentru Automobile (CCA) din Duisburg, Germania. Pentru alte 40 de modele, cererea pentru diesel a ajuns atât de scăzută că motorizarea tinde să dispară și la ele.
Morminte egiptene
Foto: Facebook/ Ministry of Tourism and Antiquities

FOTO Arheologii au descoperit zeci de morminte egiptene rare, conținând sicrie din lut

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 21 Feb 2020 Science - Arheologie
Arheologii au descoperit 83 de morminte din Egiptul Antic care au drept caracteristică faptul că rămășițele omenești nu erau puse în sarcofage ci în sicrie din lut, arată un comunicat al Ministerului egiptean pentru Antichități, potrivit Live Science.
Jetman
Foto: Captura YouTube

VIDEO Zbor "istoric" pentru "Jetman" în cerul Dubaiului

de R.M. HotNews.ro
Marți, 18 Feb 2020 Science - Tehnologie
"Omul-avion" francez Vince Reffet a reușit în Dubai o decolare de la sol și atingerea unei altitudini de 1.800 de metri, o premieră mondială, au anunțat organizatorii Expoziției universale 2020 care au găzduit evenimentul, calificat drept "istoric", scrie AFP.
Medicamente
Foto: Pixabay.com

Cercetătorii au descoperit un antibiotic nou, care folosește "o metodă unică" de a omorî bacteriile / A fost testat cu succes contra stafilococului auriu

de G.S. HotNews.ro
Un nou antibiotic, care folosește ''o metodă unică'' pentru atacarea și uciderea bacteriilor, a fost descoperit de oamenii de știință, informează Press Association, preluată de Agerpres.
Astronaut NASA
Foto: NASA

NASA caută astronauți pentru o misiune pe Marte. Care sunt condițiile de angajare

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Science - Spatiul
Agenția Spațială Americană (NASA) a anunțat marți că va angaja mai mulți astronauți pentru misiuni programate în următorul deceniu, inclusiv pe Marte.
Titan
Foto: Wikipedia

Titan, satelit al lui Saturn, a picat un test cheie pentru posibilitatea existenței vieții

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 12 Feb 2020 Science - Spatiul
Existența vieții pe Titan, satelitul planetei Saturn care din anumite puncte de vedere este uluitor de similar Pământului, este improbabilă, conform concluziilor unui test care apelează la mecanica cuantică, transmite miercuri Live Science, preluat de Agerpres.
Cernobîl – noul sarcofag din 2017
Foto: Wikipedia

Science Report. Un nou șoc de la Cernobîl: în interiorul reactorului, o ciupercă prosperă și se hrănește cu radiații

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 11 Feb 2020 Science - Tehnologie
În 1991, ciudata ciupercă a fost descoperită crescând pe pereții reactorului, ceea ce i-a uluit pe oamenii de știință din cauza mediului extrem de bogat în radiații. Acum, ea a fost găsită și în interiorul reactorului. Cercetătorii și-au dat în cele din urmă seama că nu este doar imună la radiațiile mortale, ci pare chiar atrasă de acestea.
Antarctica
Foto: Wikimedia Commons

Nou record de temperatură în Antarctica: +18,3 grade la o stație de cercetare a statului argentinian

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 7 Feb 2020 Science - Terra
În Antarctica s-a înregistrat cea mai mare temperatură de până acum, +18,3 grade, valoare ce depășește cu aproape un grad precedentul record stabilit în 2015. Temperatura a fost înregistrată la stația de cercetare argentiniană Esperanza. În uriașul continent sudic s-a înregistrat și cea mai scăzută temperatură măsurată oriunde pe glob: -89,2 grade la stația Vostok.
IceCube
Foto: NASA

​Science News: Mister în Antarctica - Fizica pe care o știu oamenii de știință nu poate explica particulele ciudate detectate

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 4 Feb 2020 Science - Spatiul
Acum câteva luni, cercetătorii de la IceCube Neutrino Observatory (IceCube) din Antarctica au raportat că, după ani de colectare riguroasă a datelor, tot nu pot fi siguri ce a provocat misterioasele „Bule Fermi” care țâșnesc din centrul Căii Lactee. Acum, savanții de la IceCube spun că au detectat o nouă anomalie în natură, iar aceasta este atât de stranie încât cere noi legi ale fizicii pentru a fi explicată.
Licurici
Foto: Wikimedia Commons

Licuricii sunt pe cale de dispariție - studiu

de G.S. HotNews.ro
Marți, 4 Feb 2020 Science - Stiintele vietii
Licuricii sunt pe cale de dispariție, din cauza distrugerii habitatului, a pesticidelor și a poluării cu lumină artificială, potrivit rezultatelor unui studiu, citat de cnn.com, preluat de Mediafax.
Ianuarie a fost o luna foarte secetoasa
Foto: INMH

Februarie a început cu noi recorduri de căldură în toată Europa - De la 11 grade la Kiev, până la 27 la Torino. Cât de cald a fost la noi

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 4 Feb 2020 Science - Terra
Pe 1 februarie au fost 20 de grade în țară și la multe stații meteo a fost doborât recordul de căldură al zilei. În ultimele două săptămâni nu a fost zi fără maxime de peste 10 grade în România, iar recorduri de căldură au fost peste tot în Europa, de la 11 grade la Kiev, până la 27 de grade la Torino. În România vremea se răcește, iar minimele scad la sub -10 grade în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar joi va ninge în București.
Parcursul interstelar al fosforului
Foto: ALMA

Science News: Oameni de știință afirmă că „elemente esențiale pentru viață” ar fi fost aduse pe Pământ de comete

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 3 Feb 2020 Science - Spatiul
Un nou studiu sugerează că o mână imensă de ajutor pentru apariția vieții pe Pământ a fost dată de comete, care au adus elemente integrale cum este fosforul, „un element esențial pentru viață”. Cercetările au utilizat telescoapele Atacama Large Millimeter/submillimeter Array din Chile, ca și nava spațială Rosetta a Agenției Spațiale Europene pentru a studia regiunea de formare a stelelor AFGL 1542.
„Celulele” de pe Soare au suprafața cât statul Texas
Foto: Hotnews

Science Report: Fotografia cu cea mai mare rezoluție făcută vreodată Soarelui

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 31 Ian 2020 Science - Spatiul
Astronomii au pornit telescopul Daniel K. Inouye Solar DKIST din Maui, Hawaii și au făcut o fotografie incredibilă. În prag de nou ciclu solar, ei vor să elucideze multe enigme, cum este cea legată de coroana solară care este de milioane de ori mai fierbinte decât suprafața astrului.
Aurora Boreala
Foto: sciencealert.com

VIDEO O nouă formă de auroră boreală, descoperită de pasionați și cercetători finlandezi

de Redactia HotNews.ro
Joi, 30 Ian 2020 Science - Terra
O nouă formă de auroră boreală, care a fost numită ''dune'', a fost descoperită de pasionați finlandezi, alături de oameni de știință, a anunțat miercuri Institutul finlandez de meteorologie din cadrul Universității din Helsinki, scrie Agerpres.
Terra
Foto: pxfuel.com

Doi sateliți nefuncționali riscă să se ciocnească pe orbită

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 29 Ian 2020 Science - Spatiul
Doi sateliți nefuncționali riscă să se ciocnească pe orbita Pământului, eveniment în urma căruia ar putea rezulta mii de fragmente de deșeuri spațiale, informează miercuri agenția Press Association, citată de Agerpres.​
Strada din Pompei
Foto: Wikimedia Commons

Creierul unui om s-a transformat în sticlă din cauza căldurii extreme de la erupția Vezuviului, spun arheologii

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Science - Arheologie
Vulcanul Vezuviu din sudul Italiei a distrus mai multe orașe prin erupția sa de acum peste 1.900 de ani și căldura extremă degajată atunci a transformat creierul unui om în sticlă, arată o cercetare citată de Guardian și publicată în New England Journal of Medicine. Este prima oară când sunt găsite resturi de creier uman transformate în masă sticloasă, spun cercetătorii care au, însă, și contestatari.
Orbitele Pamantului
Foto: Wikimedia Commons

Un satelit TV american de aproape 4 tone riscă să explodeze

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Science - Spatiul
Operatorul de televiziune DirecTV a solicitat autorităților americane autorizația de a îndepărta unul dintre sateliții săi aflați pe orbita geostaționară, la circa 36.000 km de Terra, din cauza unei probleme la baterii, care riscă să explodeze, scrie AFP.
Soarele
Foto: NSO/AURA/NSF

​​VIDEO Imagini cu Soarele, la cea mai mare rezoluție realizată vreodată

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 31 Ian 2020 Science - Spatiul
Un enorm telescop american situat pe vârful unei insule vulcanice din Pacific a realizat fotografii ale soarelui de o rezoluție inedită, care permit observarea bulelor de plasmă de mărimea Franței. "Nu este decât începutul", spune directorul centrului, citat de AFP.
Terra si Marte
Foto: pixabay.com

Cristale străvechi de zirconiu descoperite în Australia spun povestea câmpului magnetic de la începuturile Terrei

de G.S. HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Science - Terra
Cristale străvechi de zirconiu, descoperite în Australia, spun povestea primului câmp magnetic terestru, care a dispărut în urmă cu sute de milioane de ani și care era mult mai puternic decât se credea. Detaliile despre caracteristicile câmpului magnetic primordial pot contribui la aflarea răspunsului la întrebarea de ce a apărut viața pe Pământ, conform unui material publicat marți de Live Science, preluat de Agerpres.
Eminescu si Einstein
Foto: Wikimedia Commons

Cine a descoperit teoria relativității, Einstein sau Eminescu? VIDEO

de Cristian Presură HotNews.ro
Miercuri, 15 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Știați că, în poeziile lui Eminescu, se găsesc indicii ale teoriei relativității ? Că sunt sugestii ale unor concepte din mecanica cuantică? Că manuscrisele lui Eminescu conțin celebra formulă a lui Einstein E=mc2, cu zeci de ani înainte ca ea să fie descoperită ? Să fi descoperit Eminescu teoria relativității, înaintea lui Einstein? Haideți să lămurim misterul !
Proxima Centauri, cel mai apropiat vecin al nostru
Foto: ESA/Hubble & NASA

Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, are încă o planetă pe orbita sa

de V.M. HotNews.ro
Joi, 16 Ian 2020 Science - Spatiul
Cea mai apropiată stea de Soare, pitica roșie Proxima Centauri, are încă o planetă pe orbită, conform unei descoperiri recente care trebuie însă să fie confirmată, transmite Space.com, citat de Agerpres. Proxima c este de cel puțin 6 ori mai masivă decât Pământul și ar putea astfel aparține tipului de planete denumite "super-Terre".
Terra
Foto: NASA

Fosforul, unul dintre elementele esențiale pentru viață, a fost adus pe Pământ de comete (studiu)

de V.M. HotNews.ro
Un element chimic fundamental pentru viață, fosforul, a ajuns pe Pământ adus de comete și asteroizi, conform unui nou studiu publicat în ultimul număr al Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, scrie Agerpres.
Triunghiul de iarna
Foto: Wikimedia Commons

Steaua gigant Betelgeuse a pierdut masiv din luminozitate, astronomii se întreabă dacă evenimentul ar putea anunța explozia sa în supernovă

de R.M. HotNews.ro
Marți, 14 Ian 2020 Science - Spatiul
Steaua gigant Betelgeuse (Alpha Orionis), una dintre cele mai strălucitoare din Calea Lactee, pierde masiv din luminozitate de câteva săptămâni, un eveniment ce ar putea anunța explozia sa în supernovă, fenomen rarisim în galaxia noastră, scrie AFP.
Carduri
Foto: Pixabay.com

În fiecare săptămână în corpul unui om ajung 5 grame de plastic, cât un card de credit

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Science - Terra
În fiecare săptămână în corpul unui pământean ajung 5 grame de plastic, echivalentul unui card de credit, arată un studiu WWF International, citat de Reuters și Mediafax.
Luna
Foto: Pixabay.com

Prima eclipsă de Lună de anul acesta care se va vedea și din România. Ce tip de eclipsă se va produce vineri noapte

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 10 Ian 2020 Science - Spatiul
Luna ianuarie din 2020 este marcată de producerea primei eclipse vizibile de pe teritoriul României, transmite Agerpres. La 10 ianuarie poate fi urmărit o eclipsă de Lună prin penumbră din Europa, din Asia, din Australia și din Africa.
Studiu gen
Foto: Cnrs.fr

Copiii, și în special băieții, asociază puterea cu masculinitatea (studiu)

de R.M. HotNews.ro
Încă de la vârsta de patru ani, copiii, și în special băieții, asociază în general puterea și masculinitatea, potrivit unui studiu publicat joi de revista științifică Sex Roles, scrie AFP.
Reprezentare artistica a planetei TOI 700 d
Foto: NASA

O planetă potențial locuibilă, descoperită la ”doar” 100 de ani lumină de sistemul nostru solar

de G.S. HotNews.ro
Marți, 7 Ian 2020 Science - Spatiul
O planetă potențial locuibilă, cu doar puțin mai mare decât Terra, a fost descoperită de satelitul TESS, al NASA, la doar 100 de ani lumină de Sistemul nostru Solar, potrivit techcrunch.com, citat de Mediafax.
Virusul gripei, marit de 100.000 de ori
Foto: Wikipedia

​Science Report: Marile descoperiri care vor schimba lumea în următorul deceniu (I)

de A.Th.C. HotNews.ro
Ultimul deceniu a adus progrese remarcabile în științe, de la descoperirea bozonului Higgs până la editarea genetică ca în povestirile științifico-fantastice. Dar care vor fi cele mai importante salturi următoare ale cunoașterii? Siteul Live Science a întrebat mai mulți experți care vor fi descoperirile, tehnicile și progresele din domeniile lor pe care vor fi entuziasmați să le vadă în anii ʼ20.
Enceladus, „luna” lui Saturn
Foto: Hotnews

Science Report: Dacă vom descoperi viață pe Europa sau Enceladus va fi probabil „a doua geneză”, nu una identică cu cea terestră​

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 20 Dec 2019 Science - Spatiul
Dacă există creaturi care înoată în oceanele îngropate de pe corpuri cerești de la marginea sistemului solar, ele probabil că nu sunt înrudite cu noi, spun oamenii de știință. Unii dintre ei cred că viața s-a mutat de pe o lume pe alta, călătorind pe bucăți de stânci aruncate în spațiu de impactul unei comete sau al unui asteroid.
pancreas
Foto: Wikimedia Commons/Scientific Animation Inc.

Science Report: Savanți din Israel ar fi creat un tratament care vindecă în 14 zile cancerul pancreatic letal

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 3 Dec 2019 Science - Stiintele vietii
Un nou tratament creat la Universitatea din Tel Aviv poate induce distrugerea celulelor pancreatice canceroase, eradicând până la 90% din ele după două săptămâni de injecții zilnice cu molecule denumite PJ34. Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai dificile de tratat. Cei mai mulți oameni diagnosticați cu această boală trăiesc mai puțin de cinci ani după diagnostic.
Gaura neagra (reprezentare grafica)
Foto: pixabay.com

Gaura neagră ”care nu ar trebui să existe” chiar nu există. Cercetătorii chinezi au greșit calculele

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 13 Dec 2019 Science - Spatiul
În urmă cu două săptămâni o echipă de astronomi a publicat un studiu în jurnalul Nature în care susțineau că au identificat o gaură neagră de masă stelară "imposibil" de masivă, nu foarte departe de Soare, în Calea Lactee.
Monede de la Beta Samati
Foto: Antiquity Publications

Etiopia: Arheologii au descoperit un oraș de 2.800 de ani vechime dintr-un imperiu african ce a rivalizat cu cel Roman

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 12 Dec 2019 Science - Arheologie
După aproape zece ani de excavații, arheologii au publicat date despre un oraș african uitat, locuit timp de 14 secole, începând cu secolul VIII î Hr. Au fost descoperite și clădiri din piatră, dar și simboluri creștine de acum 1700 de ani. Orașul a fost parte a unui imperiu nord-african numit Aksum care a dominat regiunea între anii 80 î Hrși 825 e n. Aksum a fost una dintre marile puteri ale vremii, fiindcă a cucerit regiunile învecinate și făcea intens comerț cu Imperiul Roman.
Salvati clima!
Foto: Captura YouTube

Science Report: De ce sunt greșite previziunile apocaliptice despre schimbarea climei

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Nov 2019 Science - Stiinte fundamentale
Jurnaliști și activiști pentru mediu au făcut în ultimele săptămâni o serie de preziceri apocaliptice despre impactul schimbărilor climei. Bill McKibben a sugerat că incendiile provocate de climă din Australia l-au făcut pe ursulețul koala „extinct funcțional.” Extinction Rebellion a spus că „miliarde vor muri” și „viața pe pământ moare.” Vice a scris: „Colapsul civilizației poate că a și început”. Dar Michael Shellenberger, citat de Forbes, este de altă părere.
Una dintre imaginile create acum 44.000 de ani
Foto: Nature

Cea mai veche poveste spusă vreodată - Într-o peșteră din Indonezia a fost descoperită o pictură de 44.000 de ani, reprezentând o scenă de vânătoare

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Science - Arheologie
Arheologii care au făcut cercetări în peșterile din Indoezia spun că au descoperit cea mai veche operă de artă care spune o poveste: o scenă de vânătoare pictată cu pigment roșu pe pereții unei peșteri, acum 43.000 de ani. Pictura din insula Sulawesi înfățișează oameni supranaturali care vânează animale sălbatice. Este, spun arheologii, cea mai veche reprezentare de artă figurativă. Scena este extrem de sofisticată pentru cât este de veche și arată că oamenii aveau capacități creative extraordinare.
Profesorul George Church de la Harvard
Foto: YouTube

Science News: Îmbătrânirea oamenilor va deveni reversibilă în mai puțin de 20 de ani, spune un genetician de top de la Harvard

de A.Th.C. HotNews.ro
Miercuri, 11 Dec 2019 Science - Stiintele vietii
Până acum, îmbătrânirea a fost inversată doar la șoareci. Vom ști în curând dacă metoda dă rezultate la cockeri spanieli. Profesorul George Church, care conduce 100 de oameni de știință într-un laborator de la Harvard Medical School, crede că va fi disponibilă pentru oameni în mai puțin de 20 de ani.
Fizica
Foto: Facebook

​Science News: Un student rezolvă un mister al fizicii vechi de decenii

de A.Th.C. HotNews.ro
​O întrebare i-a frământat pe fizicieni timp de peste jumătate de secol: de ce par blocate bulele de gaz din interiorul unui tub vertical îngust? Răspunsul găsit de un student poate contribui la explicarea comportamentului gazelor naturale captive în interiorul rocilor poroase.
Sonda Parker
Foto: NASA

"Am așteptat decenii și decenii pentru a înțelege aceste mistere". Sonda Parker a trimis o cantitate spectaculoasă de date despre Soare

de G.S. HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Science - Spatiul
Sonda Parker, care a stabilit deja recordul pentru cel mai apropiat vehicul de Soare, a trimis "o cantitate spectaculoasă de date" despre coroana extrem de fierbinte a astrului, unde a descoperit "o lume uimitor de haotică", au anunțat cercetătorii care se ocupă de acest proiect, potrivit Mediafax.
Cometa Borisov
Foto: Gemini Observatory/AURA/NSF/NRC

Cometa Borisov, venită din afara Sistemului Solar, se va afla cel mai aproape de Terra pe 28 decembrie

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 4 Dec 2019 Science - Spatiul
Cometa 2I/Borisov, al doilea obiect din afara Sistemului nostru Solar detectat vreodată de cercetători, se va afla cel mai aproape de Terra pe 28 decembrie, iar evenimentul este așteptat cu sufletul la gură de astronomi, care pot astfel să afle mai multe informații despre corpurile interstelare.
Ionoterra
Foto: Hotnews

O companie din Israel susține că este prima din lume care poate prezice cutremure chiar și cu opt ore înainte. În 2020 va încerca să prezică peste 90% din cutremurele din Vrancea

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Science - Terra
O companie din Israel, la care sunt și investitori români, susține că este prima din lume care poate prezice cutremure cu opt ore înainte de producerea lor și pentru asta nu cercetează ce se întâmplă în pământ, ci în ionosferă, strat superior al atmosferei. Compania numită Ionoterra susține că a prezis cu acuratețe de 90% cutremure din Grecia și Turcia, iar în a doua parte a lui 2020 va aduce instrumente sofisticate în România pentru a prezice seisme în zona Vrancea. Cercetările vor fi realizate cu Politehnica București, iar rectorul Mihnea Costoiu s-a arătat încântat de proiect și de rezultate.
Gaura neagra
Foto: Pixabay

Cercetătorii au descoperit o gaură neagră atât de mare încât "nu ar fi trebuit să existe" în galaxia noastră

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 27 Nov 2019 Science - Spatiul
Astronomii au descoperit o enormă gaură neagră în Calea Lactee, atât de mare încât pune în discuție teoriile existente privind evoluția stelelor, au afirmat cercetătorii, citați de AFP.
Cosmos
Foto: pixabay.com

Science Report: Fizicienii au creat cea mai detaliată simulare a Universului din istorie

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 22 Nov 2019 Science - Spatiul
Un puzzle dintre cele mai dificile și nerezolvate ale cosmologiei este modul în care diversitatea galaxiilor dinamice și structurate pe care o observăm azi a apărut din haosul înflăcărat de la Big Bang. În căutare de răspunsuri, o echipă internațională de oameni de știință a creat cel mai detaliat model la scară mare al universului de până acum, o simulare pe care ei o numesc TNG50.
Expozitia de obiecte chinezesti din aur de la Muzeul National de Istorie
Foto: Hotnews

​FOTOGALERIE Chinezii, aurul și împăratul ”grevist” - Povestea unor obiecte vechi de 400 de ani pe care le puteți vedea la București

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 21 Nov 2019 Science - Arheologie
Pe la 1600 lumea avea cam 600 de milioane de locuitori, iar un sfert dintre ei trăiau în China dinastiei Ming. La București s-a deschis o expoziție unde sunt expuse 150 de obiecte din aur produse acum patru secole la atelierele unui împărat chinez cu totul deosebit, împărat care timp de 30 de ani a refuzat să se implice în problemele statului. Cu toate acestea, Wanli a fost considerat unul dintre cei mai inteligenți suverani chinezi, iar aurul său, care a fost lucrat cu o măiestrie uluitoare, poate fi admirat într-o expoziție, la Muzeul Național de Istorie. În articol puteți citi despre mausoleul împaratului și despre China de acum patru secole.
Stele cazatoare
Foto: Observatorul Astronomic Vasile Parvan Barlad

Curentul de meteori Leonide ajunge în punctul maxim în noaptea de duminică spre luni

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 17 Nov 2019 Science - Spatiul
Leonidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori active într-un an, care poate fi observat în 2019 între 6 și 30 noiembrie, va avea punctul maxim de activitate în noaptea de duminică spre luni.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Reclama, sufletul comerțului
O fierărie a decis că este cazul să își mărească vânzările, așa ca s-au gândit la un mesaj general, dar foarte percutant:Vrei să ai casă la munte? Vrei cea mai tare masină de....
Bancul zilei: O blondă se plimba liniștită
O blondă se plimba liniștită, când, deodată, vede o mașina fără șofer, care mergea.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by