HOTSCIENCE
Experimentul lunar chinez
Foto: CGTN

Chinezii spun că au făcut primul ”experiment biologic” pe suprafaţa lunii - Seminţele de bumbac trimise cu sonda Chang’e-4 au încolţit

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 15 Ian 2019 Science - Spatiul
Un mic robot motorizat chinez a început pe 3 ianuarie să exploreze faţa ascunsă a Lunii, iar odată cu el a fost trimisă şi o cutiuţă cu seminţe de test. Chinezii spun că seminţele de bumbac au încolţit şi marea întrebare este dacă plantele se vor dezvolta şi pe mai departe.
Echipa de cercetare care a lucrat la proiectul prafului interstelar artificial
Foto: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

​VIDEO ”Praf de stele” fabricat în laboratoarele Universităţii Alexandru Ioan Cuza, printr-o metodă unică la nivel mondial

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Science - Spatiul
La Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi se produc, în fiecare săptămână, câteva miligrame de praf interstelar artificial. O echipă de cercetare a creat în laborator un praf din carbon care, analizat, pare aproape identic cu materia organică aflată la zeci de mii de ani lumină, în spaţiul îndepărtat. Cercetătorii susţin că reuşita îmbină două premiere la nivel mondial - metoda de producere a prafului, precum şi faptul că firele de praf sunt pufoase şi dezordonate, aşa cum e de aşteptat să fie în spaţiu.
Spektr-R
Foto: Captura Twitter

Rusia a pierdut legătura cu unicul său radiotelescop spaţial

de R.M. HotNews.ro
Luni, 14 Ian 2019 Science - Spatiul
Rusia a pierdut controlul asupra unicului său radiotelescop spaţial, Spektr-R, dar lucrează la restabilirea comunicaţiilor, a anunţat luni Agenţia sptţială rusească Roscosmos, care s-a confruntat cu o serie de eşecuri în ultimii ani, scrie AFP.
Statiunea Solden
Foto: Solden Otzal (Facebook)

În Alpi stratul de zăpadă a ajuns şi la peste 4,5 metri grosime. În Turcia au fost -28 de grade şi a nins peste un metru pe un vârf montan din sudul Italiei

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 11 Ian 2019 Science - Terra
În Alpi a nins extrem de mult în ultimele zile, în unele locuri stratul de zăpadă s-a apropiat de 5 metri grosime şi peste 40 de staţiuni sunt închise. Vremea a fost foarte rece în sudul Europei şi pe Monte Scuro, în regiunea Calabria din Italia, stratul de zăpadă a atins 122 cm. În zonele montane din Turcia şi Armenia au fost -28 de grade, iar pe muntele Ai Petri din Crimeea a nins jumătate de metru. În această dimineaţă au fost -3 grade în Egipt, -5 în Algeria şi -2 în Maroc.
Imagine trimisa de sonda lunara chineza
Foto: Xinhua (Twitter)

VIDEO Sonda lunară chineză a trimis o imagine panoramică de pe faţa nevăzută a Lunii

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 11 Ian 2019 Science - Terra
Un mic robot motorizat chinez a început pe 3 ianuarie să exploreze faţa ascunsă a Lunii, iar acum a trimis primele fotografii de acolo. Spre deosebire de faţa apropiată de Pământ, care este orientată tot timpul spre planeta noastră, nicio sondă sau modul de explorare nu atinsese până acum cealaltă parte a Lunii (the dark side of the moon), un teritoriu muntos şi accidentat, presărat de cratere.
Radiotelescopul Chime
Foto: Facebook

Astronomii anunţă că au descoperit misterioase emisii radio care se repetă

de G.S. HotNews.ro
Joi, 10 Ian 2019 Science - Spatiul
Astronomii au detectat misterioase emisii de energie care se repetă din adâncurile Universului, fiind abia a doua oară în istoria omenirii când se înregistrează aşa ceva. Unii experţi sugerează că ar putea fi dovezi privind o avansată civilizaţie extraterestră, scrie Guardian.
Computerul cuantic al IBM
Foto: IBM

VIDEO IBM anunţă o premieră - primul computer cuantic ce poate funcţiona în afara laboratorului

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 8 Ian 2019 Economie | IT
IBM a prezentat la CES Las Vegas primul computer cuantic comercial şi spune că este un pas uriaş ce va duce la crearea unor computere de mii de ori mai rapide decât cele din prezent. Se găseşte într-un cub cu latura de 3 metri înălţime şi pe viitor ar putea fi folosit în domenii precum medicină, finanţe sau securitate online. Computerele cuantice sunt cu totul speciale fiindcă NU funcţionează pe bază de tranzistori, precum calculatoarele folosite în mod curent. Ele pot efectua mult mai multe operaţii, într-un timp mult mai scurt.
Celula canceroasa
Foto: MedLive.ro

Iată ce au căutat online oamenii de ştiinţă în 2018: Inteligenţă artificială, cancer, big data. Plus: Ce termeni ştiinţifici au căutat oamenii din întreaga lume

de A.R. HotNews.ro
Marţi, 8 Ian 2019 Science - Idei
Te-ai întrebat vreodată ce caută oamenii de ştiinţă online? "Cancer", "blockchain" şi "big data" au fost printre primii termeni de căutare în baza de date ştiinţifice Scopus în 2018. Ce termeni ştiinţifici au căutat oamenii din întreaga lume in 2018, conform Google? Pe primul loc este ''aria cercului''.
Shetland
Foto: Wikimedia Commons

Ultima Thule - Uimitorul drum către nord al unui explorator grec de acum 2.300 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 5 Ian 2019 Science - Arheologie
Ultima Thule a devenit un termen ce desemnează locuri extrem de îndepărtate situate la graniţa dintre real şi imaginar. Însă prima ”Ultima Thule” din istorie este un loc misterios în care a ajuns acum 2.300 de ani un grec, undeva în regiunea de nord a Europei. Nu se ştie dacă este vorba de insulele Shetland, de Islanda sau de Scandinavia şi va rămâne un mister. Însă putem spune că locul atins de Pytheas era pentru vechii greci la fel de îndepărtat cum este pentru noi corpul ceresc de care o sonda NASA s-a apropiat acum câteva zile.
Roverul Yutu-2
Foto: Captura Twitter

Robotul „Iepurele de jad” al Chinei a făcut un „salt uriaş” pe faţa nevăzută a Lunii

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 4 Ian 2019 Science - Spatiul
Un mic robot motorizat chinez a început să exploreze faţa ascunsă a Lunii, a anunţat vineri agenţia spaţială a Chinei, după aselenizarea istorică a modulului de explorare Chang'e-4, salutând un "salt uriaş pentru poporul chinez", scrie AFP.
Elon Musk
Foto: Flickr

Science Report: Trei profeţii ale miliardarului tech Elon Musk de la sfârşitul lui 2018, care ne taie răsuflarea. „Dacă nu vom fi acolo, va fi incredibil de deprimant”

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 4 Ian 2019 Science - Tehnologie
„Cred că este important să avem un viitor care să ne inspire şi care să fie atrăgător. Cred că trebuie să ai motive să te trezeşti dimineaţa şi să vrei să trăieşti. Să trăieşti pentru ce? Care-i rostul? Ce te inspiră? Ce te face să iubeşti viitorul?”. Pentru Musk, acestea înseamnă o realitate în care oamenii să trăiască pe mai multe planete. „Iar dacă nu vom fi acolo, dacă viitorul nu ne va include trăind printre stele şi fiind o specie multiplanetară, cred că va fi incredibil de deprimant că nu este viitorul spre care ne îndreptăm”.
Eclipsa
Foto: Captura YouTube

Eclipsă parţială de Soare, în prima duminică din an ​

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 4 Ian 2019 Science - Spatiul
Prima duminică din anul 2019 vine cu o eclipsă parţială de Soare, iar pasionaţii ştiu deja de unde se va vedea cel mai bine evenimentul astronomic, scrie Mediafax citând Space.com.
Pe fata nevazuta a Lunii
Foto: Captura Dailymotion

VIDEO O sondă chinezească aselenizează pe faţa nevăzută a Lunii. O operaţiune tehnologică complexă

de I.B. HotNews.ro
Joi, 3 Ian 2019 Science - Spatiul
China a reuşit joi aselenizarea, inedită, a unui robot pe faţa nevăzută a Lunii, o premieră mondială care întăreşte ambiţiile spaţiale ale Beijingului. Modulul de explorare Chang'e-4, care a părăsit Terra pe 8 decembrie, a aselenizat fără probleme la ora 10:26 ora Beijingului (ora 2:26 GMT), a informat agenţia China Nouă, citată de Le Point şi Rador.
Cea mai lunga eclipsa totala de Luna din secolul XXI, 27-28 iulie 2018
Foto: Pixabay.com

China se laudă cu prima misiune de succes pe partea întunecată a lunii

de Redactia HotNews.ro
China susţine că a reuşit aterizarea cu succes a unei sonde spaţiale pe partea întunecată a lunii, fiind prima misiune de acest tip, potrivit BBC News.
Ultima Thule
Foto: NASA

NASA a făcut publică o imagine cu corpul ceresc Ultima Thule

de I.B. HotNews.ro
Joi, 3 Ian 2019 Science - Spatiul
NASA a făcut publică o imagine surprinsă de sonda spaţială New Horizons în care este arătat corpul ceresc Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect explorat vreodată în sistemul solar, relatează BBC, citat de Mediafax. In imagine se pot observa două corpuri suprapuse care au forma unui "om de zăpadă".
Ultima Thule (reprezentare grafica)
Foto: NASA

Performanţă istorică a NASA: sonda New Horizons a survolat cu bine cel mai îndepărtat corp ceresc, aflat la aproximativ 6,4 miliarde de kilometri de Pământ

de MH HotNews.ro
Semnalele provenite de la sonda New Horizons a agenţiei spaţiale americane NASA confirmă că aceasta a trecut cu bine de Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect ceresc studiat vreodată de om şi aflat la aproximativ 6,4 miliarde de kilometri de Pământ, potrivit BBC.
Stele cazatoare
Foto: Observatorul Astronomic Vasile Parvan Barlad

Fenomenele astronomice de urmărit în 2019

de V.M. HotNews.ro
Luni, 31 Dec 2018 Science - Spatiul
Serviciul de Astronomie al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad (Vaslui) a publicat o lista cu cele mai importante evenimente astronomice care vor avea loc în anul ce vine. Vezi care sunt fenomenele astronomice vizibile pe glob, dar şi din ţara noastră, în 2019.
Stainless Steel Starship
Foto: Twitter

Science Report: „Rocket Man” Elon Musk publică primele imagini ale navei stelare BFR; „NASA nu mai poate trimite azi oameni pe Lună”; SpaceX pregăteşte nava spaţială Crew Dragon pentru prima misiune

de A.Th.C. HotNews.ro
Sâmbătă, 29 Dec 2018 Science - Terra
Nu e chiar „războiul stelelor”, ci doar controverse cu adevărat cosmice: Elon Musk vrea să înceapă pe cont propriu colonizarea planetei Marte din 2024 (şi chiar să se mute şi el!), în timp ce o legendă a astronauticii critică dur NASA pentru planurile „prosteşti şi ridicole” de a trimite oameni acolo. Între timp, agenţia spaţială americană alimentează cu multe miliarde de dolari pe SpaceX şi Boeing pentru a aproviziona Staţia Spaţială Internaţională şi a-i asigura locatari.
Ora de matematica
Foto: Digitaliada.ro

UPDATE Problema de vacanţă Trei tipi la hotel

de redactia HotNews.ro
Vineri, 28 Dec 2018 Science - Creierul
​Trei tipi rezervă o cameră la hotel. Plătesc online 30 de euro pentru o noapte. Adică, cate 10 euro de fiecare. Ajung la recepţie si sunt anunţaţi ca beneficiază de un discount de 5 euro. Primesc banii cash si generoşi, oferă 2 euro recepţionerului drept bacşiş. Au rămas cu 3 euro din cei 5. fiecare şi-a oprit cate 1 euro. Deci în loc de 10 euro, fiecare a cheltuit doar 9 euro pe cameră. La urmă işi fac socotelile cu suma cheltuită. Adică: (9 euro X 3 persoane) + 2 euro bacşiş = 29 euro. Unde au greşit la socoteală?
  • Vezi soluţia

Ultima Thule
Foto: Wikimedia Commons

Sonda NASA New Horizons se pregăteşte de un survol istoric în 1 ianuarie: Ultima Thule, un vestigiu de la formarea sistemului solar

de R.M. HotNews.ro
Luni, 24 Dec 2018 Science - Spatiul
O sondă a NASA urmează să realizeze un survol istoric la începutul anului: este vorba de cel mai îndepărtat obiect celest studiat vreodată, o relicvă îngheţată din începuturile sistemului solar, denumită Ultima Thule, scrie AFP.
explorari
Foto: UNESCO

Science Report: „Farout”, cel mai îndepărtat obiect descoperit în Sistemul Solar; Robotul-vierme de la NASA va escalada odată piscuri de gheaţă pe alte planete; Pilula digitală va elibera medicamente în corpul uman; NASA selectează nouă companii americane care vor concura pentru fondurile programului lunar

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 21 Dec 2018 Science - Spatiul
Explorările la marginea Sistemului Solar caută o planetă uriaşă şi găsesc pitice / Omida robotică de la NASA se va duce unde oamenii nu pot ajunge / Bolnavii vor înghiţi pilule digitale comandate wireless, anunţă MIT / Nouă companii concurează pentru munţii de bani din programul lunar al NASA. Surpriză: Teldrum nu s-a calificat!
Matematica
Foto: pixabay.com

Problemă de vacanţă: Părinţi şi copii la masă

de Redacţia HotNews.ro
Joi, 27 Dec 2018 Science - Creierul
Doi taţi şi doi fii se aşează la masă. Fiecare dintre ei mănâncă câte un ou. In total ei mănâncă trei ouă. Este posibil? Puteţi explica?
Expozitie despre marele rege Ashurbanipal, la British Museum
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​VIDEO FOTO Povestea regelui care acum 26 de secole se considera ”stăpânul lumii” - Războinic, bibliotecar, asasin şi vizionar

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Dec 2018 Science - Arheologie
Acum 2.600 de ani Imperiul Asirian se întindea din estul Mediteranei şi până în partea occidentală a Iranului şi era condus de Ashurbanipal, un rege care nu a ezitat să-şi omoare în chinuri groaznice inamicii, dar a construit şi prima mare bibliotecă a omenirii. O expoziţie uimitoare de la British Museum arată cum era viaţa în timpul domniei marelui rege, cu sunete, lumini, statui, basoreliefuri şi plăcuţe de argilă. Expoziţia care vorbeşte de lucruri ce s-au întâmplat acum foarte mult timp are însă multe legături cu prezentul: este sponsorizată de o companie petrolieră controversată, iar oraşele princiare arse acum două milenii au mai suferit un val de distrugeri dureroase şi acum câţiva ani.
Craniul lui Picior Mic (Foto: Universitatea Witwatersrand)
Foto:

Science Report: China trimite prima misiune spaţială spre faţa nevăzută a Lunii; Scheletul lui „Picior Mic” dezvăluie o misterioasă rudă a omului; Moş Crăciun a venit mai devreme la Staţia Spaţială; Planeta s-a mai încălzit cândva, iar viaţa animală aproape a dispărut

de Alin Th. Ciocîrlie HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Science - Terra
Drapelul Chinei va fi arborat pe faţa nevăzută a Lunii / Savanţii sud-africani ne-au descoperit o nouă bunică, în vârstă de 3,67 de milioane de ani şi care trăia pe picior mic / Meniul de Crăciun al cosmonauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională nu a sosit cu reni, ci cu şoricei şi viermi / Când oceanul planetar era să dea în clocot, viaţa animală aproape a dispărut de pe Terra
Microorganisme
Foto: DeepCarbonObservatory

Viaţa neştiută de sub Pământ: 23 de miliarde de tone de carbon de bacterii, arhee şi organisme zombi

de R.M. HotNews.ro
Circa 70% dintre microbii de pe Pământ trăiesc în adâncimi, în roci altădată considerate sterile dar unde bacteriile şi alte organisme unicelulare abundă, scrie AFP. Pentru prima oară, cercetătorii au estimat amploarea acestei vieţi profunde sau "intraterestre".
Copil cu tableta
Foto: pixabay.com

Creierele copiilor care petrec mult timp pe tablete şi telefoane par să prezinte anumite modificări - studiu

de G.S. HotNews.ro
Luni, 10 Dec 2018 Science - Creierul
Creierele copiilor care petrec mult timp jucându-se pe dispozitive mobile şi navigând pe internet par să prezinte anumite modificări, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu ambiţios realizat de cercetători de la National Institutes of Health (NIH) din Statele Unite, citaţi de postul de televiziune CBS, preluat de Agerpres.
Sah Alpha Zero
Foto: Captura YouTube

VIDEO Programul AlphaZero de la Google şi-a uimit creatorii prin modul în care a câştigat la şah. Şi-a dezvoltat propria intuiţie şi strategii cu totul neaşteptate, bazate pe curaj şi joc la sacrificiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Science - Creierul
Programul de inteligenţă artificială Alpha Zero de la compania DeepMind a reuşit să-şi uimească creatorii nu doar prin faptul că a ”zdrobit” cel mai performant program de şah, ci mai ales prin modul de joc creativ, dinamic şi cu totul diferit de tiparul jocului de şah. AlphaZero a pornit cu cunoştinţe minime de şah, după patru ore juca precum un super-profesionist, iar după un an de analiză a evoluţiei sale s-a ajuns la concluzia că programul a dezvoltat un stil de joc nemaivăzut până acum.
Astronautul Alexander Gerst
Foto: Facebook/ ESA - European Space Agency

​​VIDEO Timelapse cu lansarea navetei Soyuz, văzută din spaţiu

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 7 Dec 2018 Science - Spatiul
Cum arată lansarea în spaţiu a trei astronauţi - văzută din spaţiu. Astronautul Alexander Gerst de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a realizat o secvenţă timelapse, surprinsă din observatorul Cupola de pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI) pe 3 decembrie, când cosmonautul Oleg Kononenko şi astronauţii Anne McClain şi David Saint-Jaques au plecat spre SSI la bordul unei rachete Soyuz.
Paianjeni care isi alapteaza puii
Foto: Captura YouTube

VIDEO Specie de păianjeni care îşi alăptează puii, descoperită de cercetătorii chinezi

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 2 Dec 2018 Science - Stiintele vietii
Oamenii de ştiinţă chinezi au descoperit o specie de păianjeni având o trăsătură considerată până acum proprie doar mamiferelor: femelele îşi hrănesc puii cu o substanţă foarte asemănătoare laptelui, relatează The Guardian. Potrivit cercetătorilor, „laptele” secretat de această specie de păianjeni conţine o concentraţie de proteine de patru ori mai mare decât laptele de vacă.
Mayotte
Foto: pixabay.com

Nişte misterioase valuri seismice au traversat luna aceasta aproape întreaga planetă, dar niciun cercetător nu a rezolvat încă enigma

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 30 Nov 2018 Actualitate | Internaţional
Pe 11 noiembrie, un freamăt misterios a circulat pe planeta noastră, scrie National Geographic. Valurile seismice au început la circa 24 km de ţărmul Mayotte, o insulă franceză aflată între continentul african şi partea nordică a Madagascarului.
Calea Lactee
Foto: pixabay.com

Cercetătorii au reuşit să măsoare toată lumina emisă de stele în ultimii 13,7 miliarde de ani, iar cifra este cu adevărat astronomică

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 30 Nov 2018 Science - Spatiul
Toată lumina emisă de toate stelele care au existat vreodată. Este o cantitate de o magnitudine inimaginabilă, dar astronomii au reuşit să o calculeze, scrie Guardian.
Cum ar fi aratat unicornul siberian
Foto: Captura YouTube

Schimbările climatice au dus la dispariţia unicornului siberian în urmă cu 35.000 de ani (studiu)

de V.M. HotNews.ro
Marţi, 27 Nov 2018 Science - Terra
Elasmotherium sibiricum, cunoscut ca "unicornul siberian", a dispărut în urmă cu peste 35.000 de ani din cauza reducerii suprafeţei de păşunat din stepă, ca urmare a schimbărilor climatice, potrivit unui studiu australian publicat marţi şi citat de agenţia EFE, transmite Agerpres.
He Jiankui
Foto: Captura YouTube

Amplă polemică în lumea ştiinţifică, după anunţul privind naşterea primilor copii modificaţi genetic, în China / „O cutie a Pandorei a fost deschisă”

de R.M. HotNews.ro
A fost depăşită o linie roşie? Anunţul unui cercetător chinez legat de naşterea primilor bebeluşi modificaţi genetic a fost caracterizat de numeroşi oameni de ştiinţă drept un act "periculos" şi "iresponsabil", scrie AFP.
Bebelus
Foto: sxc.hu

China: Un cercetător susţine că s-au născut primii copii editaţi genetic

de A.Z. HotNews.ro
Un cercetător chinez susţine că a ajutat la conceperea primilor copii cu gene modificate genetic - este vorba despre două fete gemene care s-au născut în această lună, ale căror ADN a fost modificat cu un nou instrument puternic, capabil să rescrie cele mai profunde aspecte ale vieţii- tehnologia editării genetice, relatează AP.
Tren minier australian
Foto: Rio Tinto

VIDEO Cum şi de ce sunt folosite în Australia trenuri de marfă uriaşe care nu au nevoie de mecanici

de Vlad Barza HotNews.ro
Dacă unele ţări discută posibilitatea lansării unor trenuri de marfă de mare viteză, altele au trecut la trenuri care nu mai au nevoie de mecanici şi străbat sute de kilometri. Una dintre cele mai mari companii miniere foloseşte în Australia trenuri uriaşe care transportă minereu de fier fără a fi nevoie de mecanic în locomotivă. Australia oferă condiţii prielnice pentru astfel de teste şi compania care face testele le va extinde şi spune că reuşeşte să facă economii importante.
Movilele termitelor din Brazilia
Foto: Captura YouTube

VIDEO Brazilia: Pe o suprafaţă cât a României termitele au construit 200 de milioane de movile. Unele au 4.000 de ani şi se văd şi din spaţiu

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 21 Nov 2018 Science - Terra
O cercetare de câţiva ani a arătat că pe o suprafaţă de peste 200.000 kmp termitele au construit în Brazilia sute de milioane de movile, cele mai mari având 3 metri înălţime şi 9 metri diametru. Studiul publicat în revista Current Biology menţionează că movilele sunt rezultatul săpăturilor intense făcute de termitele care se hrănesc cu frunze uscate şi sapă reţele complexe de tunele.
Kilogramul va fi "recantarit"
Foto: https://physics.nist.gov/

Kilogramul a fost redefinit / Urmează amperul, gradul kelvin şi molul

de Cristina Filip HotNews.ro
Reprezentanţi ai Biroului Internaţional de Măsuri şi Greutăţi din peste 50 de ţări, reuniţi la Versailles, au probat, vineri, în unanimitate redefinirea kilogramului, scrie The Guardian.
Hemimastigota
Foto: Twitter

În Canada a fost descoperit un organism care nu se încadrează în niciun regn cunoscut. Este mai diferit de restul fiinţelor decât animalele de ciuperci

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 16 Nov 2018 Science - Stiintele vietii
Cercetătorii canadieni au descoperit un nou tip de organism care este atât de diferit de orice altă fiinţă vie că nu se încadrează nici în regnul vegetal, nici în cel animal, nici în alt regn folosit pentru a clasifica organismele cunoscute, scrie CBC.
Supraveghere
Foto: torange.biz

China foloseşte tehnologia de supraveghere prin care oamenii pot fi recunoscuţi după felul în care merg

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 7 Nov 2018 Science - Tehnologie
China a început să utilizeze software specializat care poate identifica o persoană după modul în care merge şi după siluetă, scrie Business Insider. China este celebră pentru uriaşul sistem de supraveghere şi pentru tehnologiile de recunoaştere facială, dar noua tehnologie identifică un om şi de la 50 de metri şi are o acurateţe de 94%, spun dezvoltatorii.
Oumuamua
Foto: NASA

Este ‘Oumuamua o pânză solară extraterestă? Argumentele aduse de doi cercetători de la Harvard privind obiectul care a trecut prin sistemul nostru solar

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 3 Nov 2018 Science - Spatiul
Pe 19 octombrie 2017, Telescopul de Supraveghere panoramică şi Sistemul de Răspuns Rapid 1 (Pan-STARRS-1) din Hawaii au anunţat o premieră pentru omenire: detectarea unui asteroid interstelar: 1I/2017 U1, cunoscut şi drept ‘Oumuamua, scriu cunoscutele publicaţii ştiinţifice Universe Today şi phys.org.
Telefonul pliabil Royole
Foto: Royole

VIDEO Are cineva nevoie de un smartphone care se poate împături? - Despre o idee ciudată care pare să devină realitate

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 2 Nov 2018 Science - Tehnologie
În ultimii cinci ani au apărut de mai multe ori informaţii despre smartphone-uri care se pot plia şi cel mai adesea a fost menţionat numele Samsung. Însă nu gigantul sud-coreean a venit cu anunţul lansării primului ”foldable smartphone”, ci o companie necunsocută din California. Rar a fost un produs în acelaşi timp criticat, cât şi lăudat, dar gadget-ul Royole probabil că nu va fi un succes la preţul de 1.400 de euro. În articol puteţi citi de ce telefoanele care se pot plia nu vor ajunge să se vândă în număr mare.
NASA
Foto: jpl.nasa.gov

Hubble a fotografiat umbra cosmică, Bat Shadow, din Coada Şarpelui 

de Cristina Filip HotNews.ro
Miercuri, 31 Oct 2018 Science - Spatiul
Telescopul Spaţial Hubble al NASA / ESA a fotografiat o parte din nebuloasa Serpens, luminată de steaua HBC 672, scrie spacetelescope.org.Nebuloasa Serpens este o nebuloasă de reflecţie, aflată la aproximativ 1300 de ani-lumină distanţă.
Sonda Parker (reprezentare artistic)
Foto: NASA

VIDEO Sonda Parker a devenit aparatul care s-a apropiat cel mai mult de Soare în istoria umanităţii

de R.M. HotNews.ro
Marţi, 30 Oct 2018 Science - Spatiul
Sonda Parker, lansată în august de agenţia spaţială americană, a devenit aparatul care s-a apropiat cel mai mult de Soare în istoria umanităţii, a anunţat NASA, citată de AFP.
Portrait of Edmond Belamy
Foto: Christie's

Poate un algoritm să producă opere de artă? - Un tablou creat de un soft este vândut la licitaţie de celebra casă Christie's

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 25 Oct 2018 Science - Creierul
Un tablou creat de un soft de inteligenţă artificală poate fi considerat operă de artă? Dezbaterea este alimentată de casa de licitaţii Christie's care propune în premieră un tablou creat de un algoritm. Pictura se numeşte Portretul lui Edmond de Belamy şi seamănă cu unele portrete ale artiştilor nord-europeni din secolele XVIII şi XIX. Se estimează că preţul de achiziţie va fi între 7.000 şi 10.000 de dolari.
Persoana inalta
Foto: pixabay.com

Riscul crescut de cancer în cazul persoanelor înalte, pus pe seama numărului mai mare de celule - studiu

de G.S. HotNews.ro
O posibilă legătură între înălţimea unei persoane şi riscul crescut de cancer a fost deja sugerată de anumite studii, însă cercetătorii susţin, într-un studiu publicat recent, că au găsit explicaţia: cu cât o persoană este mai înaltă, cu atât numărul de celule din organism este mai mare, iar acestea pot deveni posibile ţinte pentru boală, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Coridorul din Movila Documaci
Foto: Valeriu Sirbu

​VIDEO, FOTO Un rege al geţilor sau un general macedonean? - Povestea uimitoare a unui mormânt ridicat acum 2.300 de ani în sudul Dobrogei

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Oct 2018 Science - Arheologie
La 1 km de Mangalia se găseşte unul dintre cele mai uimitoare situri arheologice din ţară, dar şi unul dintre cele mai puţin cunoscute. Acum 2.300 de ani s-a ridicat la Kallatis un mormânt de mari dimensiuni pentru un conducător al regiunii sau chiar pentru un rege şi s-a construit deasupra o movilă artificială. De atunci, mormântul din movila denumită Documaci a fost prădat de căutătorii de comori, folosit pe post de locuinţă acum mai bine de un mileniu şi jumătate, dar şi pe post de groapă de gunoi până acum doi ani. De la început de 2017 o echipă de arheologi cercetează mormântul în detaliu şi lucrează la un plan de salvare pentru locul în care o parte din fresca de acum 23 de secole este încă vizibilă, în ciuda trecutului complicat.
Epava in Marea Neagra
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Cea mai veche epavă intactă din lume a fost descoperită în largul coastelor Bulgariei şi datează de acum 2.400 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Marţi, 23 Oct 2018 Science - Arheologie
Arheologii au găsit în Marea Neagră, la 80 km de coasta bulgară, cea mai veche epavă intactă, datarea cu carbon arătând că este o navă greacă de acum 24 de secole. Descoperirea a fost realizată în cadrul proiectului Black Sea Maritime Archaeological Project care, folosind roboţi telecomandaţi, au făcut o cartare amănunţită a fundului mării. Nu sunt planuri de a scoate epava la suprafaţa, dat fiind că se află la 2 km în adâncuri, iar procedeul ar costa imens şi ar putea distruge nava.
BepiColombo
Foto: ESA

BepiColombo şi-a început călătoria spre Mercur / Ce caută sonda europeană pe prima planetă de la soare

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 20 Oct 2018 Science - Spatiul
BepiColombo, prima misiune spaţială europeană spre planeta Mercur, a fost lansată cu succes spre planeta cea mai mică şi mai apropiată de Soare din sistemul nostru solar, în încercarea de a-i descifra necunoscutele, relatează sâmbătă EFE, citată de Agerpres.
Leonardo da Vinci
Foto: Wikimedia Commons

Geniul pictorului Leonardo Da Vinci a fost dat de un defect la ochi - studiu

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Science - Stiintele vietii
Un defect la ochi l-a ochi l-a ajutat pe Leonardo da Vinci să picteze cu acurateţea ce l-a făcut celebru, susţin realizatorii unui nou studiu, citaţi de CNN.
Supercluster-ul Hyperion
Foto: Space.com / ESO

Astronomii au descoperit o colosală structură cosmică din tinereţea Universului

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Science - Spatiul
Astronomi italieni şi americani au descoperit o colosală structură cosmică foarte îndepărtată, formată la doar aproximativ 2 miliarde de ani după Big Bang, în perioada de tinereţe a Universului, fiind vorba de cel mai vechi super-roi galactic observat vreodată, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei Astronomy & Astrophysics, scrie Agerpres citând Space.com.
Tucan
Foto: Oregon Zoo

FOTOGALERIE Cum arată radiografiile animalelor de la o grădină zoologică

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 19 Oct 2018 Science - Stiintele vietii
Grădina zoologică din Oregon a făcut publice radiografiile efectuate animalelor pe care le are în grijă ca parte a verificărilor de sănătate periodice, iar imaginile se dovedesc a fi deosebit de spectaculoase.
Un pavilion al targului de tehnologie MakerFair 2018 Roma
Foto: Miruna Cajvaneanu / Hotnews.ro
​Corespondenţă de la Roma

​VIDEOREPORTAJ Viitorul, cu surprize şi certitudini - De la biscuiţii din făină de greieri, până la roboţi care ne ajută la tot mai multe lucruri

de Miruna Cajvaneanu HotNews.ro
Luni, 15 Oct 2018 Science - Tehnologie
Roboţii vor avea grijă de bătrâni, dar vor putea, măcar parţial, să ţină locul ghizilor turistici, tot mai mulţi oameni vor mânca insecte, iar alţii vor putea să aleagă să gestioneze o grădină de la distanţă, oraşele devenind tot mai aglomerate. Hotnews.ro a vizitat târgul de inovaţie Maker Faire de la Roma şi prezintă câteva din proiectele şi ideile care ne pot schimba viaţa: de la la hainele realizate exclusiv din materiale reciclate, până la mănuşa-pian şi de la instalaţiile tehnologice care cultivă terenuri, până la aplicaţia utilă pentru cei care au tulburări de învăţare.
Vremea la


/
Maine:
|

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Mai merge un banc cu mândria britanica și partenerii din UE?
Un turist american viziteaza Londra, cand de-odata simte nevoia sa urineze. Cauta,cauta si nu gaseste nici o toaleta. Neavand incotro intra intr-o straduta, se apropie de un colt mai intunecat langa un zid mai inalt si incepe sa se deschie la fermoar. Inca inainte de-a incepe sa urineze simte o bataie usoara pe umar. Se intoarce si langa el se afla un politist tipic englez...
Bancul zilei: BREXIT-ul, explicat altfel
John, valetul, intră val-vârtej: - Sir, au anunțat furtuni puternice pe Canalul Mânecii. Va fi dezastru! - Oh, John!...
Bancul zilei: Lecție ca la carte
Într-o unitate de tancuri, unei grupe de proaspeţi recruţi li se prezintă pentru prima oară un tanc. Plutonierul comandant de grupă începe să le explice: - Tancul este de tip T-55, fabricat în URSS. Are cineva vreo întrebare? Nimeni nu întreabă nimic. - Pe tanc, se află instalat...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version