OPINII
De ce nu voi depune doua parale la banca mileniului Apropierea sarbatorilor de iarna a prilejuit unei banci portugheze ridicarea celui mai mare brad de Craciun din Europa, in inima Bucurestiului. De fapt, o schela muncitoreasca din care te astepti sa rasara muncitori cu cancioace si mistrii. O oroare a simtului vizual, a esteticii, poate cel mult, cu maxima ingaduinta, o inginerie desteapta. A fost un eveniment organizat de “Doreli”, care a transformat centrul Bucurestiului, pentru cateva ore, intr-un Bangladesh european. Cu complicitatea primariei, evident.
Euro invinge leul. C-asa-i in tenis (de Contantin Rudnitchi) Am o pasiune: joc tenis de camp. Amicul cu care joc a lucrat intr-o mare banca romaneasca, ca sef al Arbitrajului, adica seful baietilor alora destepti care fac in fiecare zi tranzactii cu lei si cu diverse valute pentru a aduce castiguri bancii si clientilor acesteia. Cred ca a vandut cateva sute de milioane de euro si miliarde de lei. Stie piata pe dinafara si e cu adevarat specialist in materie de cursuri de schimb. De curand, a plecat din banca, si-a facut o firma de consultanta si plaseaza banii lui si ai investitorilor cu care lucreaza.
Structuri electorale abandonate (II)  PERIOADA 2000 – 2007 este intervalul istoric românesc în care palierele politice structurante, detaliate strict sub aspect imagologic în editorialul precedent, sunt înlocuite cu o opţiune de restructurare politică autoritaristă a societăţii româneşti. Sub brandul politic al unui singur partid: PSD. Formaţiunea de identitate a lui Ion Iliescu porneşte cruciada totală împotriva alternativelor politice de orice fel.
Surprizele europarlamentarelor: Tokes, PLD si disparitia extremistilor Rezultatele alegerilor europarlamentare contin cel putin trei surprize majore: cota de 6,7% obtinuta de PLD, faptul ca epicopul Laszlo Tokes a fost votat de unul din trei maghiari si caderea sub pragul de 5% a PRM si PNG. Cotele obtinute de celalalte partide, PD, PSD si PNL, confirma sondajele de opinie.
Cum se vor naste doua blocuri din triunghiul puterii  Traian Basescu viseaza cu voce tare doua blocuri politice. Din coltul opus, Dinu Patriciu a pompat, si poate o mai face, petrodolari in PNL si PSD, cu gandul ca va veni vremea cand vor guverna impreuna. Acum, si proiectia unuia si planul celuilalt par mai aproape de realizare. Chiar asa sa fie?
Despre mentalităţi Într-un trecut glorios, Moş Cristache obişnuia să fie unul dintre cei mai pricepuţi pictori ai satului. Avea vreo şaptesprezece ani cînd l-a remarcat cineva de la judeţ şi s-a hotărît să-l mute la oraş. I-au dat casă şi-un loc de muncă, într-o fabrică, să scrie pe toate uşile, cu pensula, numele, prenumele şi funcţia fiecărui şef, să picteze geamurile fiecărei secţii în parte şi, nu în ultimul rînd, să facă machetele de evacuare din clădire.
Structuri electorale abandonate (I) Propun pentru următoarele două editoriale o temă care mă preocupă constant: formarea, evoluţia şi abandonarea structurilor electorale româneşti de către electoratele tradiţionale, în intervalul 1990 – 2007. Sunt interesat să analizez şi să vă supun atenţiei procesul de abandon succesiv, după 17 ani de experienţă democratică,  al tuturor vehiculelor electorale româneşti şi începutul unei (de)construcţii politice de anvergură, o dată cu posibila introducere a sistemului de vot uninominal în România.
Farmecul (din ce in ce mai) discret al accesului la informatii Stiu ca am mai folosit titlul asta - dar accentul cade, in postul de fata pe paranteza cu pricina. Pentru ca Guvernul ne pregateste disparitia (prin absorbtie) a doua legi fundamentale pentru exercitarea controlului public asupra administatiei la fel de publice (macar in nume): cea a accesului la informatii (544/2001) si cea a transparentei decizionale (52/2003).
Pe ce vom cheltui doua miliarde si jumatate de euro in doua luni (de Constantin Rudnitchi) In 2007, cheltuielile bugetare din lunile noiembrie si decembrie vor transforma excedentul de 0,2% din PIB, inregistrat in primele zece luni ale anului curent, intr-un deficit ce reprezinta 2,4% din PIB. In valoare absoluta, cheltuielile bugetare vor atinge, in ultimele doua luni ale anului, suma de 2,4 miliarde de euro. Pentru a consfinti aceasta realitate, Guvernul a anuntat o noua rectificare bugetara.
Pesimismul lui Basescu (de Dan Tapalaga) A marturisit, la intalnirea de miercuri de la GDS, ca a avut un moment de ezitare, ca s-a gandit chiar sa anuleze decretul pentru organizarea referendumului pe data de 25 noiembrie si sa-i faca hatarul premierului Tariceanu. Dupa ezitari, pesimism. Asa ceva, trebuie sa admiteti, n-ati mai vazut, n-ati mai auzit: Traian Basescu vorbind ca un invins. A fost cumva o premiera.
Marile interese din jurul celui mai mic salariu (de Constantin Rudnitchi) Intr-o economie dezvoltata, salariul minim ar trebui sa aiba doar un singur rol, de protectie sociala. Dar, intr-o economie normala, salariul minim este de multe ori prea putin relevant, pentru ca minoritatea, si nu majoritatea salariatilor, este eligibila pentru a avea salariul minim.
Dl. Olteanu, mostenitorul stampilelor matusii Nastase Va amintiti parabola stampilelor lui Ilf si Petrov? Pe scurt, stampilele sunt raspunsuri cauciucate; sunt un mod in care oameni politici si reprezentanti ai institutiilor din tara asta inteleg sa taxeze stereotip si cel mai adesea complet aiurea orice critica ce li se aduce lor sau institutiilor lor. Cazul de ieri e graitor. Ambasadorul Statelor Unite, vorbind la o intrunire a societatii civile, a facut o serie de declaratii foarte categorice privind lupta anti-coruptie din tara noastra, si inamicii ei. A criticat “codul infractorilor”, modificarile codului penal si codului de procedura penala menite sa impiedice aducerea lor in fata justitie, s-a referit la episodul Remes, s-a referit la pasii inapoi facute de autoritatile noastre, si in special acest al cincilea parlament de hahalere. Comenteaza pe blogul lui DOC

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version