OPINII
Despre mentalităţi Într-un trecut glorios, Moş Cristache obişnuia să fie unul dintre cei mai pricepuţi pictori ai satului. Avea vreo şaptesprezece ani cînd l-a remarcat cineva de la judeţ şi s-a hotărît să-l mute la oraş. I-au dat casă şi-un loc de muncă, într-o fabrică, să scrie pe toate uşile, cu pensula, numele, prenumele şi funcţia fiecărui şef, să picteze geamurile fiecărei secţii în parte şi, nu în ultimul rînd, să facă machetele de evacuare din clădire.
Structuri electorale abandonate (I) Propun pentru următoarele două editoriale o temă care mă preocupă constant: formarea, evoluţia şi abandonarea structurilor electorale româneşti de către electoratele tradiţionale, în intervalul 1990 – 2007. Sunt interesat să analizez şi să vă supun atenţiei procesul de abandon succesiv, după 17 ani de experienţă democratică,  al tuturor vehiculelor electorale româneşti şi începutul unei (de)construcţii politice de anvergură, o dată cu posibila introducere a sistemului de vot uninominal în România.
Farmecul (din ce in ce mai) discret al accesului la informatii Stiu ca am mai folosit titlul asta - dar accentul cade, in postul de fata pe paranteza cu pricina. Pentru ca Guvernul ne pregateste disparitia (prin absorbtie) a doua legi fundamentale pentru exercitarea controlului public asupra administatiei la fel de publice (macar in nume): cea a accesului la informatii (544/2001) si cea a transparentei decizionale (52/2003).
Pe ce vom cheltui doua miliarde si jumatate de euro in doua luni (de Constantin Rudnitchi) In 2007, cheltuielile bugetare din lunile noiembrie si decembrie vor transforma excedentul de 0,2% din PIB, inregistrat in primele zece luni ale anului curent, intr-un deficit ce reprezinta 2,4% din PIB. In valoare absoluta, cheltuielile bugetare vor atinge, in ultimele doua luni ale anului, suma de 2,4 miliarde de euro. Pentru a consfinti aceasta realitate, Guvernul a anuntat o noua rectificare bugetara.
Pesimismul lui Basescu (de Dan Tapalaga) A marturisit, la intalnirea de miercuri de la GDS, ca a avut un moment de ezitare, ca s-a gandit chiar sa anuleze decretul pentru organizarea referendumului pe data de 25 noiembrie si sa-i faca hatarul premierului Tariceanu. Dupa ezitari, pesimism. Asa ceva, trebuie sa admiteti, n-ati mai vazut, n-ati mai auzit: Traian Basescu vorbind ca un invins. A fost cumva o premiera.
Marile interese din jurul celui mai mic salariu (de Constantin Rudnitchi) Intr-o economie dezvoltata, salariul minim ar trebui sa aiba doar un singur rol, de protectie sociala. Dar, intr-o economie normala, salariul minim este de multe ori prea putin relevant, pentru ca minoritatea, si nu majoritatea salariatilor, este eligibila pentru a avea salariul minim.
Dl. Olteanu, mostenitorul stampilelor matusii Nastase Va amintiti parabola stampilelor lui Ilf si Petrov? Pe scurt, stampilele sunt raspunsuri cauciucate; sunt un mod in care oameni politici si reprezentanti ai institutiilor din tara asta inteleg sa taxeze stereotip si cel mai adesea complet aiurea orice critica ce li se aduce lor sau institutiilor lor. Cazul de ieri e graitor. Ambasadorul Statelor Unite, vorbind la o intrunire a societatii civile, a facut o serie de declaratii foarte categorice privind lupta anti-coruptie din tara noastra, si inamicii ei. A criticat “codul infractorilor”, modificarile codului penal si codului de procedura penala menite sa impiedice aducerea lor in fata justitie, s-a referit la episodul Remes, s-a referit la pasii inapoi facute de autoritatile noastre, si in special acest al cincilea parlament de hahalere. Comenteaza pe blogul lui DOC



Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunal



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi