MEDIU
Societatea Ornitologică Română a lansat versiunea 2.0 a aplicaţiei “Uite, barza!”, care permite semnalizarea zonelor periculoase pentru păsări Societatea Ornitologică Română (SOR) a lansat versiunea 2.0 a aplicaţiei mobile “Uite, barza!”, singura aplicație mobilă din Europa pentru recenzarea berzelor albe. Versiunea îmbunătăţită aduce ca noutate posibilitatea de a semnala zonele periculoase pentru berze trimiţând coordonatele GPS și o fotografie.
[P] ​Campania România Reciclează un succes în Orasul Balan, Judetul Harghita A doua săptămâna din campania România Reciclează a început vineri 15 iunie în orașul  Bălan din județul Harghita, unde s-au colectat peste 2 tone de deșeuri electrice și electronice. Primarul localității, domnul Iojiban Gheorghe merită felicitat pentru implicarea de care a dat dovadă atât în promovarea campaniei în zilele premergătoare colectării, cât și pentru suportul acordat pe durata acțiunii.
[P] Interes crescut în comuna Hoceni, județul Vaslui, pentru campania România Reciclează Comuna Hoceni din județul Vaslui a fost sâmbătă, 16 iunie 2018, implicată în campania România Reciclează, o campanie realizată de Asociația Environ, în parteneriat cu primăriile locale. Împreună cu Primăria Hoceni și în special cu sprijinul domnul primar Vasile Tabără, campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice s-a bucurat de un real succes. 
webPR Școala Ecoterrienilor își anunță câștigătorii Luna iunie anunță încheierea celei de-a doua ediții a proiectului „Școala Ecoterrienilor”, proiect de anvergură adresat instituțiilor de învățământ, desfășurat de ECOTIC și ECOTIC BAT cu sprijinul Ministerului Mediului în peste 200 de școli la nivel național. Rezultatele acestei ediții se concretizează în: 306 video-uri realizate pe teme de mediu de către elevi, 57 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) colectate, 2,3 tone de deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) colectate și peste 100.000 de elevi implicați.
UPDATE Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din trei județe, cod galben în 17 județe Hidrologii au emis mai multe avertizări cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Alba, Caraș-Severin și Vâlcea, în vigoare până joi seara, anunță Mediafax. De asemenea, râuri din 17 județe sunt sub cod galben de inundații.
Cod galben de ploi și grindină în 25 de județe până la ora 21.00. Vremea rea până sâmbătă seară în toată țara Meteorologii eu emis joi o atenționare de Cod galben de instabilitate atmosferică în 25 de județe din Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, valabilă până joi seara, la ora 21.00. Începând de la 21.00, intră în vigoare o informare de averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină, valabilă pentru toată țara, până sâmbătă seara.
webPR „Stația de Reciclare” poposește la Botoșani Stația de Reciclare, campania itinerantă marca ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate, își continuă traseul în județul Botoșani. După ce în 2017 și 2018 a străbătut 8 județe, „Stația de Reciclare” face noi opriri, începând cu Municipiul Botoșani, și continuându-și periplul în alte 5 comune.
[P] Campania ,,România Reciclează” - un succes în Hârșova Prima etapă a campaniei ,,România Reciclează” s-a bucurat de un real succes în rândul locuitorilor orașului Hârșova care au predat spre reciclare peste 3.000 de kg de echipamente electrice și electronice vechi. Campania de colectare care a avut loc sâmbătă, 8 iunie, a beneficiat de implicarea deosebită a edilului orașului, domnul Viorel Ionescu și de sprijinul elevilor de la Liceul Tehnologic Carsium și al voluntarilor de la Asociația Arată Că Îți Pasă.
Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din 5 judeţe şi Cod galben pe râuri din 27 de judeţe, în zilele următoare Hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Gorj, avertizarea urmând să fie valabilă, începând de miercuri seara, de la ora 20:00, până joi noaptea, la ora 24:00, informează Agerpres. Pe de altă parte, până vineri după-amiaza mai multe râuri din 27 de județe vor fi sub Cod galben de inundații.
webPR Colectăm deșeuri electrice și electronice în Tutova, județul Vaslui „Comune Curate”, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul rural, vizitează localitatea Tutova, din județul Vaslui, în perioada 11-15 iunie 2018, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, Primăria Comunei Tutova și Priscom.
Cod galben de averse torențiale și grindină, sâmbătă, în cinci județe din sud-vestul țării. Mâine și luni, ploi în toată țara Meteorologii au emis sâmbătă o atenționare de Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate pentru Mehedinți, Gorj, Dolj, Caraș-Severin și local în județul Hunedoara. De asemenea, potrivit unei informări a Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), de mâine până luni, instabilitatea atmosferică va acoperi întreaga țară (vezi harta în text).
Vreme caldă în weekend în toată țara. În Capitală, unde vor avea loc mai multe evenimente, sunt anunțate ploi de scurtă durată Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în acest weekend, vremea se menține deosebit de caldă, în mare parte a țării, pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 32 de grade. În Capitală, sâmbătă seara sunt așteptate ploi de scurtă durată și descărcări electrice, relatează Mediafax.
UPDATE Cod galben de precipitații și grindină pentru Arad și Caraş-Severin / Cod Portocaliu în Timiș Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă dimineață atenționări cod galben de ploaie și grindină pentru județele Arad și Caraș-Severin și portocaliu entru Timiș, în timp ce județul Harghita va fi sub avertizare de ceată.
[P] România Reciclează cu Asociația Environ Asociația Environ organizează în perioada 1 iunie – 1 iulie 2018, prima ediție a campaniei naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate, ,,România Reciclează”, un proiect derulat în parteneriat cu autoritățile locale. Campania debutează pe 8  și 9 iunie în localitățile Hîrșova, Ilva Mică, Mănești, Izvoru Berheciului și Șuraia.
Asociația Agent Green cere Ministerului Mediului schimbarea administrației Parcului Național Semenic – Cheile Carașului după ce a constatat mai multe tăieri ilegale Asociația Agent Green cere Ministerului Mediului schimbarea administrației Parcului Național Semenic – Cheile Carașului după ce a identificat noi tăieri ilegale de arbori în mijlocul ariei protejate aflate în administrarea RNP-Romsilva, se arată într-un comunicat emis de ONG. În plus, Parcul Național Semenic nu are plan de management aprobat de 14 ani de când este administrat de Romsilva, deși aceasta avea obligația legală să fie aprobat în maxim 2 ani, potrivit sursei citate. Organizația a sesizat Garda Forestieră, Garda de Mediu, IPJ Caraș și Direcția Silvică Caraș.
Cincizeci de națiuni iau atitudine în fața poluării cu plastic Cincizeci de națiuni iau în prezent măsuri pentru reducerea poluării provenite din plastic, potrivit celui mai mare raport al ONU de până acum. În multe țări, există reguli privind plasticul, dar sunt prost aplicate. În multe țări în curs de dezvoltare, pungile de plastic cauzează inundații, acestea blocând scurgerile sau fiind consumate de bovine, scrie BBC.
Cod galben de ploi și grindină în Capitală și mai multe județe din țară / Cod portocaliu în Constanța și Tulcea Meteorologii au emis marți Cod galben de grindină de dimensiuni mici, averse, intensificări de scurtă durată ale vântului și descărcări electrice în Capitală și mai multe județe din țară. De asemenea, în Tulcea și Constanța este avertizare de Cod portocaliu.
ECOTIC dă viață nouă echipamentelor IT - webPR Campania, lansată de Ziua mondială a mediului, se va desfășura în perioada 5 iunie - 26 octombrie 2018 și se adresează tuturor entităților care doresc să predea echipamente IT în vederea reutilizării, ca act important de responsabilitate socială. Reutilizarea, unul din principiile de bază ale economiei circulare și, implicit, ale unei societăți sustenabile, are un mare potențial, în special pentru sectorul IT. Prin simplul gest de donare a echipamentelor în vederea reutilizării lor, acestea ajung la beneficiari în cautare de soluții de digitalizare pentru facilitarea accesului la educație.
[P] INTERVIU Un mediu curat influențează în mod pozitiv starea de bine a populației Oamenii sunt adesea preocupați de nivelul de trai și de starea de bine pe care o resimt, însă puțini sunt cei care iau în calcul, pentru nivelul echilibrului personal, aspecte precum mediul în care trăiesc sau mediul înconjurător.Citește interviul cu sociologul dr. Alexandru Zodieru care explică de ce spațiile curate din orașe influențează comunitățile.
Cod galben de inundaţii în şase judeţe, până duminică seară Hidrologii au emis duminică avertizări cod galben de inundaţii pentru bazine hidrografice din judeţele Sălaj, Satu Mare, Bihor, Alba, Hunedoara şi Arad, până duminică seară, și atrag atenţia că pot fi depăşite cotele de atenţie pe mai multe râuri, transmite News.ro.

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version