MEDIU
webPR: Municipiul Iasi continua sa recicleze: Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) lanseaza o noua tombola Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) reprezinta o premiera pentru Romania, fiind primul centru municipal universal de colectare a deseurilor din gospodarii private. Pe 24 octombrie 2016, se da startul unei noi campanii de incurajare a iesenilor sa predea corect deseurile spre reciclare, prin organizarea unei tombole cu premii atractive. Campania se desfasoara in perioada 24 octombrie - 3 noiembrie 2016.
Schimbarile climatice ar putea conduce inca 122 de milioane de oameni catre saracie extrema pana in 2030 Pana la 122 de milioane de persoane din intreaga lume ar putea trai in saracie extrema pana in 2030, ca urmare a schimbarilor climatice si a impactului acestora asupra veniturilor agricultorilor, a avertizat un raport major al ONU. Acesta avertizeaza ca, fara a lua masuri de stopare si de inversare a schimbarilor climatice, productia de alimente ar putea deveni imposibila in zone mari ale lumii, informeaza The Guardian.
webPR: Incepe etapa a II-a a "Statiei de Reciclare" Brasov, campanie ECOTIC dedicata mediului rural "Statia de Reciclare" este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de ECOTIC in iunie 2016 si dedicata mediului rural din Romania. Dupa ce a strabatut judetul Iasi, "Statia de Reciclare" trece acum prin satele din Judetul Brasov, pornind cea de-a doua etapa a campaniei; din 18 octombrie 2016, alte 5 localitati brasovene vor fi vizitate, cu ajutorul Institutiei Prefectului Judetul Brasov, Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov.
Programul ”Casa verde clasic” pentru persoanele fizice a fost suplimentat cu 20 de milioane de lei Ministerul Mediului a suplimentat bugetul alocat populatiei pentru Programul Casa Verde de la 60 de milioane de lei, la 80 de milioane de lei, informeaza institutia intr-un comunicat de presa. Prin aceasta decizie, aproximativ 3.000 de noi beneficiari vor putea accesa acest program.
Ministerul Mediului solicita o ancheta care sa stabileasca cum a ajuns ursul impuscat miercuri, in centrul orasului Sibiu: Exista posibilitatea ca aparitia ursului in sa fie rezultatul unei activitati ilegale Ministerul Mediului va sesiza Inspectoratul Judetean de Politie Sibiu si solicita o ancheta care sa stabileasca cat mai precis conditiile in care ursul  ucis miercuri la Sibiu a aparut in oras, anunta institutia intr-un comunicat de presa. Ministerul ia in calcul si posibilitatea ca aparitia ursului in zona locuita a orasului sa fie rezultatul unei activitati ilegale.
OUG privind regimul deseurilor: Autoritatile locale vor aplica optional principiul "Platesti pentru cat arunci" Guvernul a aprobat miercuri un proiect de OUG potrivit caruia autoritatile publice au, incepand din acest an, posibilitatea aplicarii unui nou instrument economic, care are la baza principiul "Platesti pentru cat arunci". Este instrument implementat de mare parte dintre statele europene cu scopul de a incuraja reciclarea deseurilor, acolo unde este fezabil din punct de vedere tehnic, economic si al protectiei mediului, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
webPR: Cine vrea la Scoala Ecoterrienilor? Ecotic invita scolile intr-un nou proiect national de constientizare si colectare a DEEE si DBA Azi, 11 octombrie 2016, Ecotic si Ecotic Bat dau startul inscrierilor intr-o noua campanie de constientizare si colectare a deseurilor de echipamentele electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA), dedicata scolilor din Romania. "Scoala Ecoterrienilor" isi propune sa duca in scoli mesajul importantei protectiei mediului inconjurator, prin participarea activa la colectarea deseurilor.
Ministerul Mediului: Peste 37% din bugetul Casa Verde, consumat in prima zi de depunere a dosarelor In prima zi a perioadei de depunere a dosarelor de finantare pentru persoane fizice in Programul Casa Verde Clasic 2016 au fost depuse, la nivel national, 3.748 de dosare in valoare de aproximativ 22,6 milioane lei, ceea ce reprezinta 37,65% din totalul bugetului  de 60 de milioane de lei pentru persoanele fizice, a anuntat marti, intr-un comunicat, Ministerul Mediului.
Nereguli in Teleorman, la depunerea dosarelor pentru programul Casa Verde: Un cititor sesizeaza ca s-au facut liste incepand de vineri, iar oamenii care au venit in aceasta dimineata, la termenul stabilit de lege, sa depuna dosarele, nu mai prind finantare Un cititor HotNews.ro sesizeaza faptul ca cetatenii care au venit in aceasta dimineata sa depuna dosarele pentru programul Casa Verde la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM)Teleorman nu mai prind finantare deoarece s-au facut niste liste cu doritori, tinute de firma de paza a agentiei, inca de vineri, astfel ca in aceasta dimineata erau deja in fata circa 200 de persoane. Contactat de HotNews.ro, Ion Radulescu, seful APM Teleorman, a declarat ca a aceste liste au fost facute de cetateni, care au venit si s-au trecut la coada incepand de vineri, iar apoi, dupa ce oamenii au inceput sa se certe au fost preluate de firma de paza.
webPR: Campania ECOTIC Orase Curate ajunge in Motru si Giurgiu In perioada 10 - 14 octombrie 2016, locuitorii oraselor Motru si Giurgiu sunt asteptati sa predea corect spre reciclare deseurile electrice si electronice. Pornita in luna mai 2016, campania nationala Orase Curate este o initiativa a Organizatiei ECOTIC, dedicata informarii, constientizarii, precum si colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediul urban.
Prima sesiune a Programului Casa Verde Clasic incepe luni: Cetatenii pot aplica pentru fonduri de 3.000 si 8.000 lei destinate instalarii de panouri solare si pompe de caldura Luni, 10 octombrie, incepe prima sesiune a Programului Casa Verde Clasic, lansat la sfarsitul lui septembrie de catre Ministerul Mediului Apelor si Padurilor. Prin acest program populatia si persoanele juridice pot beneficia de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, inlocuirea sau completarea sistemelor de incalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila.Programule ste destinat atat populatiei cat si pentru persoanele juridic.
Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru prevenirea si reducerea poluarii aerului Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege care cuprinde o serie de masuri pentru prevenirea si reducerea poluarii aerului, se arata intr-un comunicat de presa. Proiectul de act normativ include prevederi si noi cerintei tehnice pentru operatorii economici din domeniu, care au scopul sa limiteze cantitatile de vapori de benzina emisi in atmosfera in timpul depozitarii, incarcarii, descarcarii si distributiei acestui carburant de la terminale la statiile de distributie, precum si in timpul alimentarii autovehiculelor la statiile de benzina.
Ministrul Mediului: Ordinul nu se mai produce. Cotele privind vanatoarea ursilor, lupilor, rasilor si pisicilor salbatice nu exista Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca - Palmer a declarat, marti seara, ca ordinul privind derogarile vanatorii pentru speciile de animale protejate de tipul carnivorelor mari nu va mai fi emis, in sprijinul acestei decizii venind si avizul negativ dat de Academia Romana, transmite News.ro. Palmer spune ca urmeaza sa se infiinteze o structura specializata in subordinea Ministerului Afacerilor Interne care sa intervina in situatii de urgenta.
webPR: Campania ECOTIC "Orase Curate" ajunge in Drobeta-Turnu Severin In perioada 4 - 8 octombrie 2016, locuitorii orasului Drobeta-Turnu Severin sunt asteptati sa predea responsabil spre reciclare deseurile electrice si electronice. Pornita in luna mai 2016, campania nationala "Orase Curate" este o initiativa a Organizatiei ECOTIC, dedicata informarii, constientizarii, precum si colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din mediul urban.
Ministerul Mediului a suspendat procedura de emitere a Ordinului de Ministru care propunea impuscarea a 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice Ministerul Mediului a suspendat procedura de emitere a Ordinului de Ministru care propunea impuscarea a 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice, specii protejate, a anuntat ministrul Cristiana Pasca Palmer pe pagina de Facebook.
Aproximativ 5.000 de animale salbatice din specii protejate au fost impuscate intre 2007 si 2015 in Romania Aproximativ 5.000 de animale salbatice din specii protejate (2.374 de ursi, 1.586 de lupi si 898 de pisici salbatice) au fost "recoltate" in Romania intre 2007 si 2015, in urma derogarilor stabilite prin ordinul ministrilor Mediului si in baza articolului 16 din Directiva Habitate a Uniunii Europene (UE), informeaza Agerpres. In ceea ce priveste rasul, cota aferenta acestei specii a fost eliminata incepand cu anul 2013, astfel ca numarul exemplarelor impuscate, in perioada 2007 - 2012, ajunge la 120.
Mobilizare la Ploiesti impotriva poluarii aerului de la combinatele petrochimice. Autoritatile spun ca nu e nici o problema, desi aparatele de masura nu functioneaza - Romania Curata Peste 700 de ploiesteni au semnat pana acum o petitie prin care reclama poluarea din oras, din cauza noxelor provenite de la combinatele petrochimice din imprejurimi. Oamenii sunt speriati si din cauza cresterii numarului deceselor din cauza tumorilor maligne respiratorii. Autoritatile incearca sa linisteasca lucrurile si spun ca nu exista nici o legatura intre imbolnaviri si emisiile de noxe, in acelasi timp insa recunosc faptul ca unele dintre aparatele de masurare a calitatii aerului in Prahova si Ploiesti sunt stricate sau nu au functionat o mare parte a anului, scrie Romania Curata.
Institutul pentru Politici Publice si ECOTIC au lansat un nou studiu dedicat domeniului colectarii deseurilor electronice in Romania "Perceptia populatiei si a producatorilor despre colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice" este studiul realizat de Institutul pentru Politici Publice si GDB Research impreuna cu ECOTIC. Rezultatele studiului au fost prezentate in data de 28 septembrie 2016, la sediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.
Ministerul Mediului a lansat programul Casa Verde Clasic prin care cetatenii pot primi intre 3.000 si 8.000 lei pentru a instala panouri solare si pompe de caldura Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a lansat miercuri Programul Casa Verde Clasic, atat pentru populatie cat si pentru persoanele juridice. Prin acest program populatia si persoanele juridice pot beneficia de finantare prin Administratia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, inlocuirea sau completarea sistemelor de incalzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabila.
WWF: Ministerul Mediului propune impuscarea a 1.691 de animale salbatice strict protejate - 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice Un proiect de Ordin aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului pana pe 30 septembrie propune impuscarea a 552 de ursi, 657 de lupi si 482 de pisici salbatice, specii protejate, potrivit WWF Romania. Asociatiile WWF Romania, ACDB si Grupul Milvus se opun ordinului si cer refacerea studiului pe baza caruia ministerul doreste sa autorizeze noile cote de impuscare a animalelor salbatice.Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă