MEDIU
Pulover de Craciun
Foto: Flickr

Puloverele de Crăciun sunt o sursă de plastic care contribuie la poluarea oceanelor lumii

de Gabriela Florea HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Actualitate | Mediu
Majoritatea puloverelor de Crăciun reprezintă o sursă de plastic care afectează mediul înconjurător și iau parte la poluarea oceanelor lumii, conform organizației Hubbub, organizație care militează pentru protejarea mediului înconjurător, potrivit CNN.
John Kerry
Foto: Agerpres/AP

John Kerry lansează o coaliție pentru a se “război” cu schimbările climatice

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 3 Dec 2019 Actualitate | Mediu
Fostul șef al diplomației americane, John Kerry, a lansat oficial duminică o coaliție pentru a lupta împotriva crizei climatice, susținut de personalități ca Leonardo DiCaprio, Emma Watson sau Arnold Schwarzenegger, potrivit Le Vif, citat de Rador.
grava elevilor pentru clima
Foto: Captura Twitter

Pelosi, la Conferinţa ONU pe tema climei: Statele Unite încă sunt implicate în reducerea poluării

de I.B. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Mediu
Statele Unite sunt încă implicate în planurile de reducere a poluării, a declarat luni, la Conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice de la Madrid, Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, poziţionându-se din nou împotriva preşedintelui Donald Trump, potrivit Mediafax.
"Orașe Curate" se intoarce in orasul Galati
Foto: ecotic

webPR: Campania ECOTIC "Orașe Curate" se întoarce în orașul Galați

de Smile Media
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Galati.
Dunarea inghetata
Foto: USER UPLOADED

Prognoză hidrologi: Debitul Dunării la intrarea în ţară, peste mediile multianuale în decembrie şi ianuarie; sub medie în februarie 2020

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 1 Dec 2019 Actualitate | Mediu
Debitul maxim al fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, se va situa peste mediile multianuale în primele două luni ale iernii calendaristice şi sub medie în luna februarie 2020, în timp ce regimul hidrologic pe râurile interioare va fi, în general, la valori cuprinse între 30 şi 100% din mediile lunare, reiese din prognoza de specialitate publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) și citată de Agerpres.
Busteni taiati
Foto: USER UPLOADED

Garda Forestieră a numărat peste 5.770 de copaci tăiaţi ilegal în Munţii Rodnei, la finalizarea controlului la Cormaia-Anieş

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Controalele efectuate în ultimul an şi jumătate la Ocolul Silvic Cormaia-Anieş din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde au fost semnalate tăieri masive de arbori, au scos la iveală 5.773 de cioturi provenite din tăieri ilegale şi un prejudiciu total care depăşeşte 2,7 milioane lei, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Gărzii Forestiere Cluj și citat de Agerpres. Fondul forestier afectat de aceste tăieri este situat în Munţii Rodnei.
Jair Bolsonaro
Foto: Wikimedia Commons

Președintele Braziliei susține că Leonardo DiCaprio a finanțat incendierea pădurii amazoniene

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 30 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Președintele brazilian Jair Bolsonaro l-a acuzat pe actorul Leonardo DiCaprio, cunoscut și pentru implicarea sa în acțiuni ecologiste, că ar fi finanțat incendierea deliberată a pădurii amazoniene, fiind parte a unei "campanii împotriva Braziliei", informează Mediafax, citand The Guardian.
Elevii manifesteaza pentru actiune climatica
Foto: Facebook/ Fridays for Future Romania

Marşuri ale elevilor pentru declararea stării de urgenţă climatică, vineri seară în mai multe oraşe

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Câteva sute de tineri, majoritatea elevi, au participat, vineri seară, în Bucureşti, la un marş cu scopul convingerii autorităţilor să se implice mai activ în lupta împotriva schimbărilor climatice, relatează Agerpres. Intitulată "Ziua pentru acţiune climatică", acţiunea a avut programate manifestări similare vineri seara şi în Târgu Jiu, Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Braşov, Bacău, Târgu Ocna şi Craiova.
Emisii CO2
Foto: pxhere.com

Europenii se tem de efectele schimbării climatice mai mult decât de pierderea slujbei sau de posibilitatea unor atacuri teroriste (Sondaj)

de A.Z. HotNews.ro
Vineri, 29 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Aproape jumătate dintre europeni sunt îngrijorați în legătură cu fenomenul schimbării climatice, mai mult decât în legătură cu pierderea slujbei sau cu posibilitatea unui atac terorist, potrivit unui studiu realizat de European Investment Bank (EIB), în timp ce legislatorii europeni au declarat urgență climatică, scrie CNA.
Oi salvate in Portul Midia
Foto: Letea Wild Horses

FOTO 108 oi au fost salvate miercuri de pe nava răsturnată în Portul Midia / În total, 227 de animale sunt acum în siguranță

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 27 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Salvatorii au reușit să aducă la mal 227 de oi care se aflau pe vasul răsturnat duminică în Portul Midia. Dintre acestea, 108 oi au fost salvate doar miercuri de echipa ONG-ului Letea Wild Horses în colaborare cu pompierii.
Cormoran mare 3
Foto: Daniel Petrescu_Societatea Ornitologica Romana

Comisiile de specialitate din Senat au avizat proiectul care permite împușcarea cormoranilor mari, acum specie protejată

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Miercuri, 27 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Comisiile de specialitate din Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul de lege inițiat de PSD care scoate cormoranul mare din lista speciilor protejate și permite împușcarea lui. Proiectul de lege a fost discutat în procedură de urgență, iar săptămâna viitoare urmează a fi discutat în plen. Legea a fost aprobată deși nu avem un recensământ al cormoranilor mari.
Găsca de zăpada_ foto Dorin Damoc
Foto: Dorin Damoc

Ornitologii au observat o nouă specie de pasăre pe teritoriul României: gâsca de zăpadă

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Miercuri, 27 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Biologii de la Societatea Ornitologică Română (SOR) au observat pe teritoriul țării noastre o nouă specie de pasăre. Este vorba despre gâscă de zăpadă, specifică Americii de Nord. Până acum, această specie a mai fost semnalată în vestul Europei doar ca apariție accidentală, anunță SOR.
Harta schimbarilor de temperatura in ultimul deceniu
Foto: NASA

ONU avertizează că în viitorul apropiat temperatura va creşte în medie cu trei grade

de A.Z. HotNews.ro
Miercuri, 27 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Cu mai puţin de o săptămână înainte de începutul COP25, care se va desfăşura la Madrid între 2 și 13 decembrie, Organizația Meteorologică Mondială (WMO), a avertizat luni că, recent, concentrațiile globale de dioxid de carbon din atmosferă au atins un nou vârf, motiv pentru care trebuie intensificate imediat eforturile și investițiile pentru a evita efectele dramatice ale încălzirii globale, scrie Rador, citând IlSole24Ore.
"Orase Curate" la Giurgiu
Foto: ecotic

webPR: Campania "Orașe Curate" poposește la Giurgiu

de Smile Media
Marţi, 26 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Giurgiu. În perioada 25 – 30 noiembrie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipiului Giurgiu, Consiliul Judetean Giurgiu încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).
Emisii CO2
Foto: pxhere.com

Organizația Meteorologică Mondială: Concentrația de gaze cu efect de seră a atins un nou record

de I.B. HotNews.ro
Marţi, 26 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Concentrația de gaze cu efect de seră a crescut până la un nou nivel record, indicând că acțiunile de combatere a crizei climatice nu au avut până în acest moment niciun efect asupra atmosferei, se arată într-un raport al Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), citat de publicația The Guardian.
Eficienta energetica
Foto: Facebook

webPR: Forumul România Eficientă: Ne petrecem 90% din timp în clădiri, cu impact asupra sănătății. Nu mai avem luxul să amânăm măsurile legate de eficiență energetică în România

de Smile Media
Luni, 25 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Eficiența energetică a devenit o prioritate la nivel global, dar și în politicile Comisiei Europene, pe care România are obligația să le implementeze. Măsurile concrete de eficiență energetică nu mai pot fi amânate la nivel național, mai ales în clădiri, unde ne petrecem 90% din timp. Creșterea performanței energetice a acestora va conduce nu doar la reducerea facturilor, ci și la îmbunătățirea sănătății și productivității muncii, datorită unei calități mai bune a aerului interior, au susținut experții prezenți la Forumul România Eficientă, organizat de Energy Policy Group.
vreme rece
Foto: Hotnews

Vreme rece cu ploi locale și lapoviță sâmbătă. De duminică, în ziua alegerilor, vrema se încălzește ușor

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Meteorologii anunță vreme închisă și rece sâmbătă în aproape toată țara, cu condiții de ploaie în est, sud și parțial în centrul țării. Vremea se va încălzi ușor începând de duminică, iar în Capitală, în ziua alegerilor, vor fi temperaturi maxime de 8-9 grade Celsius.
prietenia dintre o girafa si un caine
Foto: Captura video

VIDEO Un câine s-a împrietenit cu un pui de girafă, după ce acesta fusese abandonat în Africa de Sud

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 22 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Un câine din Africa de Sud s-a împrietenit cu un pui de girafă care a fost abandonat la naștere și apoi salvat și dus la un orfelinat local, relatează AP.
zapada judetul Buzau
Foto: Meteo Buzau Facebook

FOTO VIDEO Iarna prinde teren: În județul Buzău sunt 10 centimetri de zăpadă / Cum arată la Bâlea Lac și pe Valea Prahovei

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 22 Nov 2019 Actualitate | Mediu
Vremea deosebit de rece a adus deja primii fulgi de zăpadă din această iarnă, iar vineri dimineață în județul Buzău la Bisoca erau deja 10 centimetri de zăpadă. Camerele video de la gondola din Sinaia au înregistrat viscol la orele dimineții, iar zăpada este prezentă și la Rânca, județul Gorj, și La Bâlea Lac.
Padure Africa de Vest
Foto: sites.google.com

O treime din flora tropicală a Africii, în pericol de extincție (Studiu)

de A.Z. HotNews.ro
Joi, 21 Nov 2019 Actualitate | Mediu
O treime din speciile de plante tropicale din Africa se află într-un potențial pericol de extincție, potrivit unei evaluări preliminare publicate miercuri, în Science Advances, scrie France 24

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by