INTALNIRI ONLINE
VIDEO INTERVIU Sorin Mindrutescu, seful AmCham: O crestere a impozitelor nu va face fericit pe nimeni, dar nici mediul de afaceri nu cere o reducere a fiscalitatii, tinind cont de contextul economic Ateptarile generale pentru 2013 sint mai degraba pesimiste. Marasmul economic persista in UE, consumul intern in Romania nu da semne de revigorare, inflatia musca serios din cresterile salariale, investitiile se lasa asteptate. In acest context, Camera de Comert Americana in Romania (AmCham) a lansat raportul "Prioritati pentru Romania". Ce este acest raport? Ce vor face reprezentantii AmCham cu acest raport in continuare? Sorin Mindrutescu, presedintele AmCham, a discutat online cu cititorii HotNews.ro.
Liviu Voinea, secretar de stat la Finante, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre Normele Metodologice la plata TVA la incasare Dupa ce Ministerul Finantelor a publicat Normele Metodologice privind plata TVA la incasarea facturii, reactiile expertilor in fiscalitate au fost mai degraba negative cu privire la impactul acestora. Puteau fi imbunatatite? Care au fost "calculele" celor care au gandit intregul mecanism? Ce se intampla daca un cumpărător nu aplică noua schemă de TVA, dar furnizorul o aplică? Care sunt exceptiile prevazute? Despre schimbarile aduse de Normele metodologice, despre avantajele noului sistem, Liviu Voinea a discutat online cu cititorii HotNews.ro si a explicat de ce masura este buna pentru mediul de afaceri precum si modul concret de aplicare.
Intalnire online. John Hudak, analist Brookings Institution, discuta despre efectele confruntarii Obama-Romney asupra guvernarii si sistemului electoral din SUA Scrutinul prezidential din SUA a starnit ample dezbateri despre rolul guvernului in economie, dimensiunile optime ale guvernarii, actualul sistem electoral si rolul lui in procesul democratic. John Hudak, analist specializat in studii de guvernare in cadrul Brookings Institution, raspunde intrebarilor puse de cititorii HotNews.ro pe tema pozitiilor exprimate de Barack Obama si Mitt Romney pe aceste teme. Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la finalul articolului pana miercuri, 24 octombrie, ora 16.00. John Hudak va raspunde joi, 25 octombrie.
Gabriel Biris (Biris Goran) a discutat online despre Normele metodologice privind plata TVA la incasarea facturii Ministerul Finantelor au publicat proiectul Normelor Metodologice privind plata TVA la incasarea facturilor, proiect asteptat de intreaga comunitate a oamenilor de afaceri. Ce se intampla insa daca un cumpărător nu aplică noua schemă de TVA, dar furnizorul o aplică? Care sunt exceptiile prevazute? Despre schimbarile aduse de Normele metodologice, despre plusurile/ minusurile lor si despre impactul global al normelor, consultantul fiscal Gabriel Biris (Biris Goran) a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Gabriel Biris a fost implicat in calitate de consultant in procesul  de elaborare a legislatiei privind plata TVA la incasare.
Intalnire online. Malou Innocent, analist Cato Institute, discuta despre pozitiile de politica externa promovate de Mitt Romney si Barack Obama​ Situatia din Orientul Mijlociu si relatia SUA cu puteri precum Rusia sau China au constituit, pana acum, principalele teme de politica externa dezbatute in confruntarea Barack Obama-Mitt Romney in campania pentru prezidentiale. Malou Innocent, analist de politica externa la Cato Institute, raspunde intrebarilor puse de cititorii HotNews.ro pe tema pozitiilor celor doi candidati in privinta afacerilor externe, exprimate in campania electorala.Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la finalul articolului pana luni, 22 octombrie, ora 20.00. Malou Innocent va raspunde marti, 23 octombrie
Exigibilitatea TVA la incasare - un balon de oxigen sau un balon de sapun? ​Gabriel Sincu (Mazars) a discutat online despre schimbarile aduse de noua lege Balon de sapun sau de oxigen pentru companiile mici? Cei cu probleme la TVA-ul facturilor neincasate primesc doar o amanare la plata TVA-ului, in nici un caz nu scapa: TVA-ul se datoreaza la stat la data incasarii facturii, dar nu mai tarziu de 90 de zile de la data emiterii acesteia! Adica o amanare de maximum 3 luni. Afacerile cu venituri sub 100.000 EUR nu castiga mai nimic, aceastea oricum aveau posibilitatea de a opta pentru un regim de plata a TVA-ului la trimestru. Despre schimbarile aduse de noua lege, care sunt riscurile noilor reglementari, despre avantajele si dezavantajele acesteia, consultantul fiscal Gabriel Sincu a discutat online cu cititorii HotNews
Dr. Diana Placintescu, medic specialist dermatolog, a discutat online cu cititorii despre psoriazis Cum se manifesta psoriazisul? De ce apare si cum se trateaza corect? Poate fi prevenit? Dr. Diana Placintescu, medic specialist dermatolog, a discutat online cu cititorii MedLive.Intrati pe MedLive.ro pentru a citi raspunsurile medicului.
Deputatii Eduard Martin (PSD) si Vasile Gherasim (PDL) au discutat online despre propunerile de modificare a Legii urbanismului Legea urbanismului este in proces de modificare la Comisia de Administratie Publica si Urbanism de pe langa Camera Deputatilor. Deputatii Antonella Marinescu si Eduard Martin au propus o serie de amendamente printre care reintroducerea posibilitatii de initiere a planurilor urbanistice zonale de catre investitorii privati, plus derogari nelimitate in anumite zone ale orasului. ONG-urile si deputatul Vasile Gherasim sustin ca aceste modificari, daca vor fi adoptate, vor readuce Romania la haosul urbanistic din anii 2000. Deputatii Eduard Martin (PSD) si Vasile Gherasim (PDL), membri ai Comisiei, au discutat online cu cititorii HotNews.ro.Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la finalul articolului
Ovidiu Tender a discutat online cu cititorii HotNews despre resurse energetice,  batalia pe materii prime, in Romania si in lume, despre pretul petrolului Ii place sa spuna ca intr-o lume in care costurile cu tehnologia, cu electricitatea si cu forta de munca sunt cam aceleasi, castiga cine are materia prima. Miliardar controversat, Ovidiu Tender este printre foarte putinii romani care s-au extins in strainatate, in special in zona Africii. Despre cum e sa faci afaceri pe un continent cu dese rasturnari sociale si politice, despre cum se duc luptele pe frontul resurselor energetice, la noi si aiurea,  cine sunt combatantii, despre ce se mai intampla pe piata mondiala a energie si unde ar putea ajunge pretul petrolului, Ovidiu Tender a discutat online cu cititorii HotNews.
Actorul Dan Radulescu a discutat online despre teatrul independent A cucerit publicul in rolul mega-savuros al detectivului din Bullets over Lipscani, care pleaca in cautarea lui Dumnezeu si joaca Mortal Combat cu insasi Moartea. Este unul dintre cei mai activi si mai in voga actori ai (foarte) tinerei generatii. Dan Radulescu a fost in redactia HotNews.ro pentru a discuta online despre teatrul independent, tinerii actori, salile de teatru pline din Bucuresti si proiectele sale din noua stagiune.
Nicolae Zamfir, managerul proiectului ELI Romania, le-a raspuns online cititorilor HotNews.ro: Energia centrului va fi asigurata de un sistem de peste 1.000 de pompe geotermale. Constructia implica mai mult beton decat la Arena Nationala Laserul de la Magurele - Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics (ELI-NP) - a primit marti, 18 septembrie, aprobarea finala de finantare de la Comisia Europeana. Profesorul Nicolae Zamfir, directorul general al Institutului National de Fizica Nucleara si managerul proiectului ELI in Romania, a declarat in cadrul unei discutii online cu cititorii HotNews.ro ca "energia necesara viitorului centru, ce se va apropia de 10MW, va fi asigurata in cea mai mare parte de un sistem de peste 1000 de pompe geotermale. Va fi probabil cea mai mare cladire din Europa alimentata cu energie din surse neconventionale".
Remus Vulpescu, seful OPSPI, a discutat online despre situatia de la Oltchim: Am renuntat la conversia in actiuni deoarece exista un risc foarte mare ca operatiunea sa fie contestata in instanta Guvernul a renuntat la conversia in actiuni a creantelor de la Oltchim deoarece exista un risc foarte mare ca operatiunea sa fie contestata in instanta, a afirmat Remus Vulpescu, seful Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI), intr-o intalnire online cu cititorii. "De asemenea, ce nu s-a spus despre aceasta conversie, este ca ea lasa Oltchim cu datorii de peste 450 milioane Euro, capitalurile si activul net ramaneau negative, iar un eventual cumparator al actiunilor emise prin conversie ar fi intrat in companie ca sa fie expus demersurilor mai mult sau mai putin insistente ale creditorilor interesati sa isi recupereze creantele. Clar si la obiect, un asemenea investitor ar fi fost supus riscului de faliment la cererea creditorilor", a precizat Vulpescu. Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului.
VIDEO Sorin Mandrutescu, presedintele AmCham: Intr-o tara membra UE si NATO, cu zeci de miliarde investitii straine in ultimii 20 de ani, mesajele nationaliste sint desuete si anacronice Care sint cele mai mari probleme ale economiei reale? Cit de mult a afost afectata economia si investitiile straine de criza politica? Cum functioneaza alianta dintre mediul de afaceri si mediul diplomatic? Sorin Mndrutescu, presedintele Camerei de Comert Americane (AmCham), a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre aceste teme.
Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica: Pe viitor, toate lucrarile de mentenanta si retehnologizare vor fi atribuite doar prin licitatii internationale/ Primele disponibilizari de la Hidroelectrica vor fi din zona managementului Intrarea companiei Hidroelectrica in insolventa este una dintre cele mai dezbatute masuri ale actualului Guvern. Remus Borza, partener in firma Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre avantajele si dezavantajele intrarii in starea de insolventa. Acesta a afirmat ca starea de insolventa a Hidroelectrica nu se datoreaza exclusiv "baietilor destepti" din contractele bilaterale, ci in egala masura si baietilor destepti "din contractele de mentenanta si retehnologizare date prin incredintare directa". De aceea, aceste lucrari vor fi atribuite, pe "viitor", doar in baza unor licitatii internationale, a precizat Borza. Acesta exlude posibilitatea intrarii Hidroelectrica in faliment.Intalnirea s-a incheiat
VIDEO Radu Merica, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane: Consecintele crizei politice sint blocarea unor finantari si a unor tranzactii de tip fuziuni si achizitii, retragerea de capitaluri, cresterea costurilor finantarii / Momentan nu avem un leadership politic in care sa avem incredere Dincolo de cifrele oficiale, care e starea reala a economiei romanesti? Cit de mult a fost ea afectata de criza politica prelungita? Care sint problemele acutizate in ultimele luni? Mai circula banii in economie? Dr. Radu Merica, presedintele DRAHK (Camera de Comert si Industrie Romano-Germana) a raspuns la aceste intrebari intr-o discutie online cu cititorii HotNews.ro.Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului si pentru a vedea interviul inregistrat in studioul HotNews.ro.
Plata TVA la incasarea facturii - birocratie suplimentara sau gura de oxigen pentru companii? Dan Manolescu, vicepresedintele Camerei Consultantilor Fiscali a discutat online cu cititorii HotNews Guvernul a conformat ca din 2013 TVA se va plati la incasarea facturilor, nu la emiterea lor. Cum se va aplica in mod concret aceasta masura? Care sunt avantajele si dezavantajele platii TVA la incasare? Ajuta ea, economia sau mai degraba va duce la o crestere a birocratiei? Vicepresedintele Camerei Consultantilor Fiscali. Dan Manolescu, a discutat online cu cititorii HotNews despre plata TVA la incasarea facturilor.Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului.
Traian Basescu: Daca nu as fi fost manat de gandul rapidei recuperari a credibilitatii Romaniei, si eu as fi indemnat la neparticipare la referendum / Tot sistemul institutional trebuie resetat prin atacarea la CCR - acum posibila - a hotararilor abuzive ale Parlamentului Presedintele suspendat Traian Basescu a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Cu mai putin de o saptamina inaintea referendumului din 29 iulie, Traian Basescu a dialogat cu cititorii despre motivele care au dus la suspendarea sa, campania electorala, scenariile politice post-referendum si perspectivele economice ale Romaniei. Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului.
UPDATE VIDEO INTERVIU Jose Antonio Espinoza / Interpublic: Dupa problemele ultimilor ani, situatia va incepe sa se schimbe pe piata de publicitate din regiune in urmatoarele luni sau anul viitor Situatia pe piata de publicitate din Europa Centrala si de Est "va incepe sa se schimbe in urmatoarele luni sau anul viitor", avand in vedere ca problemele economice din tarile regiunii "nu sunt la fel de profunde ca cele din Europa de Vest", afirma intr-un interviu acordat HotNews.ro Jose Antonio Espinoza, seful celei mai noi retele globale de media, lansata anul acesta de grupul de comunicare Interpublic. Espinoza, Presedinte International la reteaua de media BPN, care s-a lansat joi si in Romania, a discutat online cu cititorii si a vorbit in studioul HotNews.ro despre piata regionala de publicitate.Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului si pentru a vedea interviul video acordat HotNews.ro
Un an de la cel mai dur BAC din ultimii 20 de ani. Alin Popescu, student in Marea Britanie, a discutat online: Piata este saturata de oameni cu note mari, de aceea experienta de munca este cea care face diferenta Alin Popescu face parte din prima generatie de elevi care, in 2011, a dat Bacalaureatul cu camere de supraveghere. La un an dupa experienta BAC-ului, Alin Popescu - acum student in Marea Britanie - a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre cum arata invatamantul romanesc la un an de la absolvirea liceului, despre ce inseamna sa studiezi Politica Internationala la University of Essex, din orasul Colchester si despre standardele sistemului britanic de invatamant. "Imi doresc ca viitorul pe termen lung sa mi-l petrec in tara, tara mea, iar daca ar fi sa aduc un aspect al societatii britanice care mi-a placut ar fi respectul de sine si mandria de a fi un cetatean european", a declarat Alin Popescu in cadrul intalnirii online cu cititorii HotNews.ro.Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului
"Banii s-au terminat si democratia odata cu ei". Cristian Sima, PDG al Sibex, a discutat online cu cititorii HotNews.ro Ce impact au actualele turbulente politice asupra mediului de afaceri si a burselor? S-a terminat democratia in Romania? Cine si cum va mai finanta crestere economica in 2012 si in anii care urmeaza? Se mai ocupa cineva de economie? Pana unde se poate leul deprecia? Cristian Sima, Presedintele Director General al bursei sibiene Sibex a discutat online cu cititorii HotNews.ro.Intalnirea s-a incheiat

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by