ESENŢIAL
Alina Inayeh, directorul German Marshall Fund Romania
Foto: Digi24.ro

Digi24: VIDEO. De ce marea majoritate a românilor cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită? Adevărul din spatele sondajelor

de ​Digi24 Digi24.ro
România merge într-o direcţie greşită. Aşa consideră aproape 90% dintre români, după cum reiese dintr-un sondaj realizat recent. Ce fel de lider ar prefera românii și cum se văd pe ei înșiși? Alina Inayeh este directorul German Marshal Fund România şi analizează realitatea din spatele cifrelor într-un interviu pentru Digi24.
premierul desemnat Nicolae Ciuca
Foto: Facebook

Ce spune Radio România despre declarația dispărută din interviul cu Nicolae Ciucă: Primele date sugerează un acces neautorizat în sistemele noastre, ceea ce poate constitui o faptă penală

de DP HotNews.ro
Radio România investighează în prezent circumstanțele în care a fost modificat pe site-ul http://www.romania-actualitati.ro/ un articol din 22 iunie 2018 privindu-l pe gen. Nicolae Ciucă, modificare în urma căreia o parte semnificativă a articolului a fost ștearsă, transmite Radio România duminică într-un comunicat. Din datele noastre, această modificare a avut loc în data de 22 octombrie a.c., la ora 18.13. Până la elucidarea circumstanțelor în care s-a întâmplat acest lucru, Radio România a decis republicarea articolului în cauză în exact aceeași formă în care a fost publicat inițial.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images / Cecilia Fabiano / LaPresse

Altă zi fără locuri libere pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus în stare gravă / Peste 1.700 de paturi ATI pentru pacienţii infectaţi, la nivel naţional

de DP HotNews.ro
Grupul de Comunicare Strategică anunţă că, duminică, nu sunt paturi ATI libere pentru pacienţii cu coronavirus, toate cele peste 1.700 de paturi fiind ocupate, scrie news.ro. ”În data de 24 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1.705 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate de DSP 373 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, a transmis, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.
Vaccinarea anti-COVID
Foto: CNCAV

​Topul județelor după rata de infectare: Ilfov, staționar, în Capitală scade ușor

de DP HotNews.ro
Ilfovul rămâne la o incidență de 16,93 la mie, iar în Capitală rata coboară la 16,38 la mie, potrivit datelor transmise duminică de autorități. Satu Mare rămâne singurul județ cu incidența cumulată sub 4 la mie, iar în Prahova, județul aflat pe locul al treilea, rata urcă de la 10,8 (sâmbătă) la 11,13 la mie (azi)
Cultele religioase și vaccinarea
Foto: Profimedia Images

Luni, de ora 10 HotNews organizează întâlnirea online cu tema: Cum se poziționează cultele religioase față de vaccinare?

de DP HotNews.ro
Luni, începând cu ora 10, HotNews va transmite întâlnirea online cu tema ”Cum se poziționează cultele religioase din România față de vaccinare?”. La întâlnire vor participa: purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, imamul Iusuf Murat- muftiu al Cultului Musulman din România, pastorul Viorel Iuga- Cultul Creştin Baptist, Rafael Shaffer - Prim Rabin al Comunităților Evreiești din România, un reprezentant de la vârful Bisericii Catolice, Cătălin Raiu- expert libertate religioasă în cadrul OSCE și epidemiologul Ştefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford.
centre de vaccinare
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Autoritățile au raportat duminică 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 și 389 decese dintre care 8 anterioare

de DP HotNews.ro
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.725 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 389 decese dintre care 8 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00, au transmis duminică reprezentanții autorităților. Cifrele raportate duminică sunt în scădere față de sâmbătă, când au fost înregistrate 15.261 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2 dar și 446 decese dintre care 9 anterioare, potrivit datelor transmise sâmbătă de autorități.
Bucuresti - centru - Piata Unirii
Foto: Hotnews

Scădere minusculă a ratei de infectare din București, după 4 zile de stagnare

de G.S. HotNews.ro
Incidența cazurilor de coronavirus din București a scăzut foarte ușor, până la 16,38 la mie, potrivit datelor de duminică ale Direcției de Sănătate Publică.
Raed Arafat
Foto: Captura Digi 24

Arafat, despre cei care refuză internarea în spital, deşi sunt în stare gravă: Se condamnă singuri la moarte

de DP HotNews.ro
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat, duminică dimineaţă, că cei care refuză internarea în spital şi tratamentul medicilor, deşi sunt în stare gravă, se condamnă singuri la moarte, scrie news.ro.
Raed Arafat a fost întrebat, duminică, la Maratonul de vaccinare din Bucureşti, ce părere are despre cei care, deşi sunt în stare gravă, refuză internarea în spital. ”Înseamnă că se autocondamnă. Ddacă sunt în stare gravă şi încă ascultă aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primit tratamentele, însemană că se condamnă singuri la moarte, nu la altceva”, a declarat RAed Arafat.
Ziua Armatei
Foto: USER UPLOADED

Ziua Armatei României, sărbătorită cu manifestări restrânse şi cu respectarea restricţiilor / Medic epidemiolog la toate evenimentele

de DP HotNews.ro
Ministerul Apărării organizează mai multe manifestări dedicate Zilei Armatei, dar anunţă că participarea publicului va fi restricţionată din cauza pandemiei, anunță news.ro. De asemenea, la fiecare eveniment va fi prezent un medic epidemiolog.
Cimitir
Foto: Basilica.ro

Arhiepiscopia Bucureștilor anunță că pune la dispoziție capele pentru păstrarea temporară a trupurilor celor decedați de Covid-19, după ce morgile au devenit insuficiente

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Patriarhia Română anunță că, în contextul situației dramatice cu care se confruntă spitalele din Capitală, copleșite de numărul de decese provocate de Covid-19, Arhiepiscopia Bucureștilor va pune la dispoziție spații pentru păstrarea temporară a trupurilor celor decedați.
Transport medical
Foto: health.mil

Decizie CNSU: Formalităţile consulare şi plata cheltuielilor de repatriere în România a pacienților COVID transferați în străinatate, asigurate de MAE

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat sâmbătă o hotărâre prin care Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este abilitat să realizeze formalitățile consulare necesare pentru repatrierea pacienților cu forme severe de Covid-19 care au fost transferați în străinătate de statul român.
PF Lucian Muresan, numit cardinat de Papa Benedict al XVI-lea
Foto: Agerpres/AP

Cardinalul Lucian Mureşan: Biserica îi îndeamnă pe fiii săi la vaccinare şi la respectarea măsurilor necesare

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, transmite un mesaj de încurajare a credincioşilor de a se vaccina împotriva Covid-19 şi de a respecta cu stricteţe măsurile necesare pentru ameliorarea situaţiei pandemice şi pentru a preveni agravarea acesteia.
Florin Cîțu
Foto: Facebook/ Florin Citu

Finul fostului baron PSD Adrian Duicu, numit secretar general al ANPC / Soţul unei deputate PSD, numit la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Felix Manta, finul fostului preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, a fost numit de premierul interimar Florin Cîţu secretar general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Decizia a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Duicu este unul dintre apropiaţii liberalului Cristian Buşoi, ales vicepreşedinte PNL în echipa lui Florin Cîţu. De altfel, numele lui Buşoi apare şi în dosarul în care Adrian Duicu a fost condamnat la un an şi jumătate cu suspendare pentru fapte de corupţie.
Generalul Nicolae Ciuca, fost sef al Statului Major
Foto: MApN

Cum spunea Nicolae Ciucă în 2018 că nu o să facă altceva după ”sfânta” demnitate de șef de Stat Major și cum a dispărut declarația de pe site-ul Radio România Actualități, plus numele jurnalistului - FOTO

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Nicolae Ciucă, noua propunere de premier a lui Klaus Iohannis, susținea în 2018 după ”sfânta” demnitate de șef al Statului Major, nu va mai face altceva și nu va intra în politică. Afirmațiile au fost făcute atunci într-un interviu pentru Radio România Actualități, însă declarația-cheie a dispărut de ieri până astăzi de pe site-ul RRA.
Eficienta vaccinarii
Foto: Hotnews

Eficiența vaccinurilor Pfizer, Moderna, AstraZeneca. Ce arată cifrele

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
CNCAV a realizat studiul de eficiență a vaccinării împotriva COVID-19 în rândul persoanelor vaccinate, comparativ cu evoluția persoanelor nevaccinate. Setul de date analizat de autorități a inclus peste 2,7 milioane de teste (pozitive și negative), colectate de la peste 1,7 milioane de persoane unice, cu vârsta de peste 16 ani și cu istoric cunoscut de vaccinare împotriva COVID-19, și s-a efectuat în perioada februarie - mai 2021, atunci când varianta Alfa a virusului era dominantă în țara noastră.
Vaccinarea anti-COVID
Foto: CNCAV

Topul orașelor după incidența cumulată. În 283 de municipii și orașe rata este de peste 3 la mie

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Otopeni, Bragadiru și Popești Leordeni sunt primele 3 municipii ca rată de infectare, potrivit datelor transmise sămbătă de autorități. În Otopeni incidența depășește 22 la mie, în timp ce în celelalte două localități indicatorul se apropie de 20 la mie. Cel mai bine stau orașele Mărășești, Zlatna și Isaccea, unde rata de infectare este sub 3,1 la mia de locuitori.
vaccinarea anti-COVID
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

​Topul județelor după rata de infectare / În 10 județe, incidența depășește 9 la mie

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Rata de infectare a urcat sâmbătă la 9,79 la mie ca medie națională, în ușoară creștere față de vineri (când era de 9,71 la mia de locuitori. În 10 județe acest indicator trece de pragul de 9 la mie, cu Ilfovul conducând detașat, cu aproape 17 la mie, urmat de București, cu 16,53 la mia de locuitori. Cel mai bine stă județul Satu Mare, unde rata de infectare este mai mică de 4 la mie.
Masina pompieri
Foto: Facebook

Timișoara: Pompierii au venit la Spitalul Județean după ce un angajat a simțit miros de fum / Alarma s-a dovedit falsă, fiind vorba doar de folosirea neautorizată a unui prăjitor de pâine

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Pompierii şi angajaţii Spitalului Judeţean Timişoara au intervenit de urgenţă, sâmbătă, după ce un angajat al unităţii medicale a simţit miros de fum şi a sunat la numărul de urgenţe 112. A fost, însă, o alarmă falsă, un angajat ar fi folosit un prăjitor de pâine, transmite News.ro.
Masina de Politie
Foto: Facebook

Constanța: Trei elevi, reținuți de polițiști pentru că au încercat să violeze o colegă pe holul liceului lor

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Trei elevi ai unui liceu din municipiul Constanţa au fost reţinuţi după ce ar fi încercat să violeze o colegă, în vârstă de 16 ani, de la aceeaşi unitate şcolară, faptă petrecută pe holul instituţiei de învăţământ, a informat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, potrivit Agerpres.
centre de vaccinare
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Peste 15.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore / 446 de decese, din care 9 anterioare

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 23 Oct 2021 Actualitate | Esenţial
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 15.261 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 446 decese dintre care 9 anterioare, potrivit datelor transmise sâmbătă de autorități. Reamintim că vineri fuseserăraportate 15.410 cazuri de COVID-19 și 357 de decese, unul dintre acestea fiind anterior perioadei de referință. Datele suplimentare vor fi transmise de autorități în jurul orei 13.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by